duminică, 29 mai 2016

Stimate editor coordonator al ziarului 7est, Gabriel Gachi,

DREPT LA REPLICĂ
Stimate editor coordonator al ziarului 7est, Gabriel Gachi,
Am citit, uimit şi cu un profund dezgust, editorialul publicat de Dvs. în ziarul online 7est în data de sîmbătă, 29 mai a.c. Aţi profitat de cel mai recent incident cu un autobuz Unistil pentru a înfiera cu mânie proletară întreaga clasă politică ieşeană, la pachet cu societatea civilă, pentru că ar fi participat şi asistat impasibilă la haosul din transportul public din Iaşi. Trecând peste faptul că nu daţi dovadă că stăpâniţi termenii cu precizie, că folosiţi termenul de «societate civilă» cu o largheţe ipocrită, că nu informaţi cititorii cu privire la activitatea intensă a unor grupuri de agitatori finanţate din exterior atât de George Soros (Asociaţia Mai Bine, Iaşul Iubeşte Teii), cât şi de cultul creştin-evanghelic (Andrei Postolache), îndrăzniţi să învinovăţiţi pe toţi locuitorii Iaşului pentru un presupus colaboraţionism cu mafia politică locală.
La Iaşi, societatea civilă este constituită din persoane de bună-credinţă, care doresc evoluţie în viaţa oraşului, nu schimbarea unei mafii cu altă mafie. O serie de personalităţi civice activează în acest domeniu şi acuză constant, de mai mult de 4 ani, faptele de corupţie care distrug oraşul. Ele nu sunt luate în considerare de către autorităţi pentru că statul de drept a fost înlocuit de un stat mafiot care consumă resursele publice şi care îndreaptă atenţia publicului spre subiecte frivole. Domnii Gabriel Mihăilă de la fostul Citadin, fost membru PNL, şi Virgil Iordache de la fostul CET Iaşi, actualmente preşedinte al Asociaţiei Cetăţenilor Abuzaţi din România, se luptă permanent cu structuri mafiote implantate în nucleul decizional administrativ şi protejate de ofiţeri  de informaţii activi şi în rezervă. Este suficient să intraţi pe blogul http://www.gabrielmihaila.ro/ pentru a vedea semnalele vehemente privind corupţia, incompetenţa şi impostura care domnesc în sistemul de transport public local şi nu numai.
Afirmaţi următoarele: „În tot acest timp, chefurile continuau la Bucium, liberalii intrau şi ei în CA, aveau şi ei familii acasă, iar Anca Preda se ocupa în Consiliul Local cu tot felul de porcărioare care îi foloseau pentru a-şi creşte de 10 ori cifra de afaceri pe cabinetul de avocat în numai patru ani. O adunătură veselă şi iresponsabilă.” Deşi sunteţi jurnalist cu o vechime impresionantă, nu ştiţi sau nu vreţi să ştiţi luările de poziţie ale domnişoarei avocat Anca Preda din Consiliul Local Iaşi faţă de derapajele majore ale administraţiei locale: doar câteva exemple fiind proiectul Palas şi recenta donaţie ilegală a Primăriei Iaşi către Comunitatea Evreiască a unui teren aflat în buricul târgului. Lansând acuzaţii denigratoare la adresa domnişoarei candidat independent av. Anca Preda vă complaceţi în discursul calomnios, incompatibil cu deontologia exemplară de care ar trebui să daţi dovadă. Dar deja nu am pretenţii de la un jurnalist care scrie la ordinul unui serviciu secret sau al altuia. Dacă aveţi indicii despre conflicte de interese sau trafic de influenţă la nivelul CL Iaşi, sunteţi pasibil de infracţiunea de tăinuire. Dacă aveţi indicii despre unele fapte penale făcute de către un consilier local sau de către un alt factor decizional local şi nu semnalaţi autorităţilor în drept, acest lucru se numeşte că sunteţi complice şi, într-un mod sau altul, profitaţi de pe urma infracţiunii. Sper ca domnişoara avocat Anca Preda să reacţioneze public faţă de acuzaţiile gratuite pe care le lansaţi la adresa ei. Sper ca domnul Gabriel Mihăilă să reacţioneze public faţă de stilul bolşevic în care priviţi societatea civilă ieşeană.
Paul Sava

http://www.7est.ro/exclusiv-7est/editorial/item/66379-editorial-gabriel-gachi-cartea-neagra-a-falimentului-ratp-de-ce-isi-dau-foc-autobuzele-in-piata-publica.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu