vineri, 17 februarie 2017

Civilii cu civilii, militarii cu militarii!

Circulă un zvon prin Iași, ca un foșnet de frunze tomnatice, cum că un serviciu secret român susținut de o anume Mare Putere caută să recruteze localnici pentru rezistență în cazul unui război. Iar un ALT serviciu secret românesc susținut de o ALTĂ anume Mare Putere caută să identifice conserve, agenți în adormire, agenți de influență din prima operațiune.
Suspecții sunt: Spionajul Intern, SRI, Spionajul Militar, DGIA, și Rusia și Germania. Este la mintea cocoșului că se folosesc middleman-i, intermediari, care pozează în membri ai societății civile patriotice.
Tind să dau crezare acestui zvon deoarece arată asemănări extraordinare cu 2 operațiuni istorice: Gladio (înainte de 1989 serviciile militare de spionaj ale țărilor NATO pregăteau rețele locale de rezistență în caz de război cu Pactul de la Varșovia) și Rețeaua R a Armatei Române în subordinea DIA, acum DGIA, care înainte de 1990 trebuia să constituie rezistență națională în caz de război cu Pactul de la Varșovia.
Am eu o suspiciune rezonabilă că ofertele deosebit de impertinente și, în același timp, insistente de a-mi trăda țara au venit din ambele tabere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu