joi, 2 martie 2017

Traficul de armament din spațiul ex-sovietic și combinatorii români


Citesc la Virgil Iordache despre o filmare difuzată recentă de Antena 3 despre o discuție din 2009 a directorului Romarm cu directorul DGIPI despre industria de armament a României.
Să aibă această dezvăluire vreo legătură cu dosarele Țigareta 1 și Tigareta 2, cu dosarul Sorin Crivăț, cu dosarul Ciorogârla?
Par să se reliefeze următoarele aspecte:
1. A existat un interes al Rusiei ca România să fie implicată în extragerea armamentului rezidual din fostele republici sovietice aflate în război cu Rusia: Cecenia, Ingușeția, Daghestan, Moldova, Ucraina.
2. Circulația armelor din spațiul ex-sovietic a semnificat concurență pentru industria românească producătoare de armament.
3. Armele provenite din fostul spațiu URSS au ajuns în Africa, chestiune de care s-a interesat Sorin Crivăț.
4. Dosarul Ciorogârla (2006) a survenit pe fondul contracției efectivului și înzestrării Armatei Române ca urmare a aderării la NATO în 2004.
5. Afaceriștii români care au transportat mobilă în Cauzaz s-au întors cu mâna goală?
6. Forțele Armate ale Federației Ruse sub conducerea lui Boris Elțîn au suferit o înfrângere majoră în 1995 în Primul Război Ruso-Cecen. Generalii ruși au abandonat (sau vândut) zeci de mii de tone de armament în cursul retragerii din calea forțelor islamiste cecene. Armamentul a dispărut prin ceață?
7. Victor Bout a fost vânat de americani pentru că făcea concurență și pentru că lucra pentru aripa KGB din SRI?
8. Industria de apărare a României trebuie distrusă total pentru că reprezintă un concurent pentru industriile de profil ale Poloniei și Cehiei?
9. De ce taman Cioloș a alocat fonduri consistente unui consorțiu germano-român pentru un contract uriaș de înzestrare?
10. Serviciile de Informații ale Armatei, DGIA, au suferit o contracție a efectivului și a înzestrării sau, pe filieră NATO, au fost aduse la același nivel, dacă nu superior, cu SRI? Rezerviștii și acoperiții Armatei au constituit și ei o rețea paralelă de informații interne pentru Armată?
Cu toată aprecierea pentru ofițerii SRI cu ANIMV la zi, neafiliați rețelei Soroș, între SRI și Armată, eu aleg Armata de acum. Măcar ei nu au practicat dezbinare la nivelul societății românești. O fi având și ei păcate, dar nu au ieșit în spațiul public ca să practice un patriotism de budoar. Numără în liniște teancurile de bani. Știu, SRI nu se trage din Securitate, ci din SSI, iar Armata este construită de consilierii militari sovietici, cunosc propaganda, dar mi se pare ciudat că SRI are de 3 ori mai mulți ofițeri decât Securitatea din 1989, iar România este condusă acum de clanuri mafiote numite partide, sprijinite din exterior. Când un politician român este cumpărat de cercuri de interese externe, cum de nu se găsește un om de bine din SRI care să-l tragă de mânecă: ”Băi, potolește-te că nu faci bine”? Dragomir și Radu au ajuns să tragă pentru Băsescu? Așa de ridicoli ați devenit, băi defecților... Cine închide ochii este complice și trădător de țară, cine știe și nu face nimic este complice și trădător de țară, cine știe și încurajează este complice și trădător de țară. Cine lucrează în SRI și nu-și ajută țara să-și dea demisia și să facă altceva. Dacă nu, este complice și trădător de țară. În altă ordine de idei, m-a amuzat să citesc în revista rezerviștilor SRI că Armata Română este extrem de malefică. Vă simțiți așa de bine să loviți în frații voștri militari? Voi nu vă cunoașteți trădătorii din rândurile voastre și vă uitați în ograda Armatei? Lepre sunt în toate serviciile, dar SRI prea este peste tot și băgat în absolut orice.
”O băbuță coboară din trenul de Pitești în Gara de Nord din București. Se apropie de un milițian și-l întreabă: Unde este Securitatea? La care milițianul se uită atent în stânga și-n dreapta și-i șoptește: Peste tot, bunicuțo, peste tot.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu