vineri, 13 octombrie 2017

Cine îi supraveghează pe supraveghetori?


Pe la mijlocul anilor 2000, mă aflam în Sala Senat a Universității Cuza la o conferință a jurnalistului Tudor Octavian. Deodată acesta lansează dezvăluirea-bombă: în redacțiile marilor publicații din capitală se află ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete care au rolul de a dicta agenda publică. După vreo 10 ani citesc același lucru într-o carte a lui Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliștii răpiți în Irak. Revenind la Tudor Octavian, după ce a trecut valul inițial de șoc și groază din partea noastră, a tinerilor, am observat rânjetul autosuficient al ticăloșilor care domină scena publică a Iașului din 1989 până în prezent.
Pe altă linie de muncă a activității de intelligence, semnalez acțiunile interesante ale următoarelor cupluri de agitatori-instigatori: Francisc Both-Florin Harry Geană din România și David Earl Worden (fost Warden)-Philip Turner din Statele Unite. Mai multe detalii aflați accesând filmările de pe YouTube.
Că tot vorbeam de lucruri interesante, mi se pare curios faptul că ”activistul civic” Francisc Both împarte numele cu unul dintre spionii Ungariei în România care are acoperire de atașat militar de pe lângă Ambasada Republicii Ungare în România.
Aspecte comune ale celor 2 cupluri de agitatori:
1. folosesc denominări cu o conotație mai degrabă negativă, negativă în ochii mei: cei din SUA sunt „instigatori”, iar cei din România sunt ”activiști civici”.
2. folosesc YouTube, Twitter și FaceBook pentru a-și mediatiza activitățile
3. invocă permanent prevederi legale privind dreptul la a filma reprezentanți ai forțelor de represiune în exercițiul funcțiunii (am aflat că gestul este intimidant pentru acești reprezentanți și tinde să provoace reacții negative, verbale și violente)
4. au tangență cu tema sexualității: Worden din SUA ar fi un fost condamnat pentru infracțiuni sexuale, iar Francisc Both militează pentru drepturile LGBT
5. sunt legați, prin fire greu sesizabile de către omul de rând, de rețele masonice și evanghelice, doar unele dintre căile de acces ale spionajului rusesc în noul spațiu euro-atlantic (și acesta în prag de colaps ideologic).
Pe lângă acești ”activiști civici” din România observ categoria ”Justițiarilor din Servicii”, unii dintre ei fiind Dragomir, Radu, Florea și Gulianu. În alt colț obscur, sesizez pe unii agitatori care provoacă controverse inutile menite a masca adevărate probleme naționale. Este cazul Cristinei Tunegaru, Marcel Bartic și Dan Gulea, toți 3 controlați de vectori informaționali din serviciile secrete.
În concluzie, unele acțiuni care par a fi opera serviciilor secrete românești sunt, de fapt, secvențe din scenarii globale.
Cu ce drept serviciile secrete din regimurile democratice au primit ca sarcină de lucru coeziunea și solidaritatea civică? De ce nu este lăsată societatea civilă să se dezvolte liber? Ce pericole pândesc societatea civilă? Să renunțăm la pretenția societății civile și să recunoaștem noile forme de dictatură.
Se poate să vedem cartea de muncă a agitatorilor lăsați să se manifeste liber în România? Să vedem cine i-a pregătit și unde ...

Un comentariu: