duminică, 25 februarie 2018

Despre spectacolul politic din ultima vreme

1. Atât DNA, cât și SPP provin din fostul Departament al Securității Statului de dinainte de 1989. DNA se numea Direcția a VI-a Cercetări Penale, iar SPP se numea Direcția a V-a Securitate și Gardă. Faptul că unele interese își doresc desființarea acestor 2 rămășițe ale Securității demonstrează teoria că după 1989 Securitatea nu a dispărut, ci s-a transformat, influența sa rămânând uriașă. Discursul cu statul mafiot paralel gestionat de SRI ține să ascundă miza spargerii monopolului deținut de SRI pe probleme economice și politice.
2. Deși sunt acuzații că PSD urmează directivele Moscovei, taman guvernele PSD au aprobat înarmarea României pentru a descuraja acțiunile Moscovei și pentru a susține strategia NATO. Nu a explicat nimeni această contradicție.
3. Protestele #rezist trebuie văzute ca o rezistență împotriva alinierii la Occident a PSD. O parte a Rezistenței este dirijată de Moscova, prin trădători români, pe linia războiului asimetric cu scopul creării unei stări de spirit peste tot în țară, de tip insurecțional. Vectorii de opinie au schimbat atenția de la cele 2 mandate dezastruoase ale lui Băsesu înspre Dragnea. Îmi este foarte greu să cred că nu s-a furat nimic pe vremea lui Băsescu. Pe de altă parte, Băsescu provenind din fosta Securitate, făcând jocurile străinilor, este logic de presupus că în jurul său, în ultima vreme, s-a creat o perdea de fum întreținută de loialiști precum Adrian Radu, Daniel Dragomir și Robert Turcescu.
4. Nu ofițerul SRI Daniel Dragomir, ”un penal”, ci unii ca mine am spus încă din ianuarie 2017 că protestele sunt gestionate de către SRI sau o rețea paralelă provenită din SRI. În SRI exista odată o structură care se ocupa cu supravegherea foștilor lucrători pentru a împiedica vinderea secretelor de stat către factori anti-naționali. Înțeleg că structura SRI respectivă care ținea de Direcția de Protecție Internă a fost desființată. Tot așa cum a fost desființată unitatea de contraspionaj 0110. Nu cumva se ocupa Daniel Dragomir de sectoarele operative (cuprinzând toate tipurile de surse de informații) în SRI?
5. De ce marioneta Moscovei Sputnik.md promovează naționalismele din jurul lui Liviu Pleșoianu și Marian Munteanu?
6. Procurorul militar pedofil și ale mișmașuri
După ce roșcata a plecat prin pensionare de la Parchetul Militar al Curții Militare de Apel București, un fost coleg de-al ei a fost luat la vizor de presă (acuzația că a luat masa la un restaurant din București unde era o rețea de trafic de minore) din cauza unui dosar istoric de la DIICOT. Contează dacă precizez că roșcata a fost șefa DIICOT Ploiești, președinta ANRP și colaborator al SRI în dosarele Bica? S-a făcut circ că SRI are oameni în sistemul de justiție, procurori și judecători. Serios, doar SRI?
7. Spectacolul e același, actorii se schimbă: circul securistic a început în 2011-2012 cu Prințesa Briana Caradja, a continuat cu Mihai Goțiu, Liviu Mihaiu, Erwin Albu, George Epurescu, Florin Bădiță, acum a fost trimis la agitații Mălin Bot, despre care am mai scris. Toți acești provocatori au sprijin din partea instituțiilor de forță care așteaptă pretextul unui exercițiu de autoritate. Mai țineți minte personajul de la Măgurele ing. George Epurescu, care-l înjura pe Mircea Badea de la Antena, iar după câteva luni era prezentat de Antena într-o lumină favorabilă?
8. Chris Terheș și Peter Costea sunt doi ofițeri sub acoperire de care știe toată lumea: culeg informații din mediul diasporei române din SUA, transmit mesaje de tensionare internă ca și cum ar veni din partea americanilor. Dacă aveam suspiciuni că sunt oamenii serviciilor românești, nu scriam nimic despre ei, dar Peter Costea a venit pe valul unei campanii anti-occidentale în țările unde Moscova a deschis conservele, unde a activat agenții în adormire plantați dinainte de 1989. Iar Terheș se prezintă ca pastor, de parcă Tokes nu se prezenta tot drept pastor.
9. Într-o cablogramă americană tradusă de mine, reieșea că președintele Băsescu îi avertiza pe americani că rețelele CIA din țară sunt atent supravegheate de către SRI. O gafă, un șantaj sau o mișcare calculată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu