duminică, 13 mai 2018

Cineva din Serviciul Român de Informații îl pilotează pe Mălin Bot

Am urmărit cu viu interes protestele de ieri împotriva PSD, împotriva Guvernului și a lui Dragnea: facebook, youtube, fluxurile de știri.
Acuzând o tăcere complice din partea lor, ultimul mesaj video postat de Mălin Bot este îndreptat, paradoxal, împotriva Realității TV și a lui Rareș Bogdan, împotriva ONG-urilor anti-corupție (ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent), dar și împotriva ambasadelor europene care, tradițional, au susținut lupta anti-corupție. Deunăzi chiar colonelul SRI Daniel Dragomir a ieșit cu un mesaj anti-european.
Având acces la documente nepublice privind modul de lucru al forțelor Ministerului de Interne, garantez că intervenția Jandarmeriei a fost legitimă și legală, dar inoportună. A survenit pe fondul unei adunări publice nedeclarate, unde au fost aduse obiecte periculoase, iarăși o chestiune nouă în privința protestelor. I-a augmentat aura de erou lui Mălin Bot. Aceeași poveste expirată ca la Claudiu Crăciun și la Erwin Albu, copiii de trupă ai SRI.
Revenind la teza din titlu, dacă ar fi existat dovezi că Mălin Bot face jocurile unui serviciu secret al unei alte țări, SRI ar fi avut de ales între a-l pune la respect (dezactiva) sau a-l converti în scopuri diversioniste. Dacă nu sunt dovezi că Mălin Bot face jocurile unui serviciu secret străin, atunci beneficiază de spriijnul SRI (oameni, grupuscule, presă sub toate formele ei, metode).
Prin ”sprijinul SRI” înțeleg nu serviciul ca atare, ci fie un grup de ofițeri activi de rang înalt afiliat SUA sau Rusia, sau un grup de rezerviști cu conexiuni printre cei activi, iarăși, afiliat SUA sau Rusia.
Tipul de proteste de stradă la care participă Mălin Bot a mai fost pilotat astfel: 1. în Serbia, de către CIA, prin liderul Otpor, Srđa Popović, în anii 2000, 2. în Europa de Est, în anii 1980, odată cu politica de glaznost și perestroika promovată de Gorbaciov.
KGB a pregătit terenul pentru Europa de Est ”eliberată” de sub controlul sovietic prin intermediul comuniștilor din convingere deveniți, peste noapte, pro-occidentali, stațiilor locale, a agenților în adormire și a ofițerilor de informații din serviciile naționale cu pregătire sau simpatie pro-sovietică.
Indiferent de afilierea geopolitică a grupului din SRI care îl pilotează pe Mălin Bot, scopurile sunt aceleași:
1. tensionare socială extinsă în contextul unui reconfigurări regionale de amploare
2. demonizarea clasei politice de tip vechi
3. promovarea ”noilor partide” și a ”noilor mișcări” (conceptul de Aufbruch, ”Separarea”, familiar celor cu o formare asemănătoare lui Putin)
4. legitimarea protestelor prin provocări, violențe, acțiuni sângeroase, asasinate pentru a crea insurecție națională (în Ucraina, trupele Berkut ale pro-rusului Ianukovici au ucis manifestanții cu muniție de război, în Republica Moldova, forțele Ministerului de Interne subordonate lui Voronin l-au ucis pe Alexandru Boboc).
Legat de punctul 4, aduc aminte cititorilor 2 chestiuni: Operațiunea Gladio de tip rezistență de gherilă, de care se ocupau serviciile de informații militare din statele NATO înainte de 1990 în eventualitatea unei invazii a trupelor Tratatului de la Varșovia, dar și ascunzătorile cu arme, hărți, aparatură de comunicare, plasate de stațiile locale ale KGB în Europa de Est, înainte (sic!) de destrămarea URSS. Odată aprinsă flacăra insurecției, va cuprinde întreaga țară. Deocamdată este doar fum.
Citind-o pe Anna Politovskaia, mi se par fascinante asemănările dintre FSB, succesorul KGB, și SRI: 1. ambele au o Direcție însărcinată cu Apărarea Ordinii Constituționale, 2. ambele se conduc după principiul leninist al controlului societal total, 3. ambele creează și s(t)imulează Opoziția, moștenire ideologică a fostului șef al KGB, Iuri Andropov.
Legat de aspectul cine îl finanțează pe Mălin Bot, aici este cheia: grupul din SRI îl legendează pe Mălin Bot drept exponent al Opoziției, iar toate facțiunile anti-PSD sunt invitate să se descopere și să i se alăture. Invită celulele din adormire care nu mai sunt conectate (?!) la centru să reacționeze într-un fel anume. Din acest procedeu de infiltrare rezultă 2 scopuri: extragerea de informații de siguranță națională (scopul scuză mijloacele...) și intoxicarea cu informații.
Posibil să fie undeva și un deziderat politic din partea SRI, cu atât mai mult cu cât Serviciul Român de Informații aplică scenariul anunțat în anul 2010 de către consilierul prezidențial al lui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, ”Scufița Roșie-Albă-ca-Zăpada” în contrapartidă cu ultimul ordin al șefului Securității, Iulian Vlad: ”generați factorul intern!”, de unde și puzderia de Fundații și Partide de tip Nou.
În concluzie, totul este joc de lumini și umbre, admirabil orchestrat, cu personaje cu alură de erou (Activistul) și cu personaje odioase (Jandarmul).
Nu trebuie neglijată nici lupta pentru putere din interiorul Armatei, unde au loc, în prezent, schimbări majore: la nivelul Parchetelor Militare (unde va merge Mălin Bot cu plângerea împotriva intervenției de ieri), la nivelul Instanțelor Militare, unde va ajunge Mălin Bot cu farsa de proces, și la nivelul Informațiilor Apărării, cu un șef etern în funcție, care va asigura, ca de obicei, judecători, procurori și avocați, și informații pe surse.
#curaj
#Romania30
#rezist
#nuvafiefrica
#nucedam
#FaraPenali

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu