duminică, 6 mai 2018

Fiind student cuiburi de anarhiști frecventam

Prin anul 2009 am participat din curiozitate la unele acțiuni ale proto-anarhiștilor din Iași grupați în CAMAS-Centru pentru Artă, Media şi Acţiune Socială. La un moment dat, am discutat cu un ”membru vechi” din CAMAS care mi-a spus că tinerii studenți din CAMAS au fost căutați de SRI Iași, „intervievați” și ”influențați pozitiv”.
Am uitat, să zicem, povestea până în toamna lui 2013 când la Iași au izbucnit protestele Roșia Montană. Răsfoind fișierul cu fotografii am recunoscut la protestele din 2013 2 membri vechi ai CAMAS: Salahoru și Chelariu care erau cu ”ocuparea”. Cu ei mai era și ofițerul SRI Daniel Șandru. Din Departamentul Centenar, subordonat lui Vasile Dâncu.
CAMAS-ul din anii aceia s-a metamorfozat în Asociația Mai Bine și în Grupul de Inițiativă Civică Iașul Iubește Teii. Controlate de către Alexandrina Dinga, cu un trecut bogat în mișcarea studențească ieșeană.
Poate se vor găsi oameni mai inteligenți decât mine care vor aduna piesele din puzzle.
1. Asociația Mai Bine Iași a primit spațiu pentru C.U.I.B. de la primarul Iașului, Gheorghe Nichita, vizitat asiduu când de către DCM Dean Thompson, când de către Golovin-FSB. Ulterior, cei de la Mai Bine au jucat în piesa cu Teii Noi pusă în scenă pentru Mihai Chirica.
2. CAMAS-ul a fost mediatizat pe site-uri alternative în aceeași secțiune unde se scria despre faptul că proiectul Palas Iași fusese desființat de către instanțele judecătorești din Iași.
3. Elemente reziduale din CAMAS au înființat Teatrul FIX de pe Cuza Vodă. Unde, seara pe 6 decembrie 2013, am fost tras de mânecă de o persoană ”binevoitoare” cu mesajul ”Nu te du mâine la Pungești””.
4. Proto-anarhiștii și neo-anarhiștii din Iași au loc de adunare și la Ateneul Tătărași, locul care a primit pe anti-mondialistul Benoit Vitse, dar și pe Gabriela David de la Club A București, locul unde a fost aprinsă scânteia protestelor Roșia Montantă în 2013 cu spargerea lunetei de la mașina ministrului Culturii Daniel Barbu.
5. C.U.I.B.-ul celor de la Mai Bine a fost vizitat de 2 ofițeri de informații acoperiți: Vasile Dâncu de la SRI și Dacian Cioloș de la SIE.
6. Asociația Mai Bine a fost cooptată sub umbrela US Embassy într-o rețea de ONG-uri reactive.
7. Un alt loc de întâlnire pentru neo-anarhiști este Librăria Cărturești din Palas, proiect sprijinit în ”culoarele din justiție” din Iași de către fostul șef al SRI Iași, Tiberiu Simion, consilierul lui Dascălu. Firma de pază din grupul lui Dascălu, Dasko Security, a angajat mii de lepre incompetente provenite din Poliție, SRI, Armată și Jandarmerie.
8. Revenind la protestele Roșia Montantă din 2013 de la Iași, notificarea de protest a fost semnată de 3 ONG-uri, dintre care 2 sunt clar legate de Serviciul Român de Informații: Asociația Mai Bine Iași și un ONG obscur controlat de către Dan Franco Frunzetti, care administrează o firmă de instalare de sisteme de securitate, Franco SRL, firmă-paravan a SRI Iași. Deși răspunsul Primăriei Iași către cele 3 organizații prevedea obligativitatea respectării locului de adunare, anarhiștii au decis pornirea în marș prin oraș. Au plătit amenzile de la Jandarmerie și de la Poliție cu banii jos! Ulterior cei de la Mai Bine s-au împotrivit din răsputeri de a se mai cere aprobare de la primărie pentru proteste. Aceste date le-am primit târziu, extrem de târziu.
9. Am observat că neo-anarhiștii din Iași erau sprijiniți puternic de către Liviu Antonesei, profesor universitar, poziție de care profită excesiv unii recrutori ai SRI și ai SIE pentru a identifica paiațe fără minte și avide de roluri de slugi. Astfel, Liviu Antonesei a apărut la o serie de emisiuni la postul TeleM Iași, puternic inflitrat de servicii, alături de Alex Bodnar, același Liviu Antonesei s-a pozat cu Alexandrina Dinga cu sloganul ”Teii Noi” când s-au replantat teii pe Bulevardul Ștefan cel Mare.
10. Din datele mele, tinerii anarhiști din Iași ar fi putut participa la un seminar de îndoctrinare cu acces restricționat (eu nu am fost primit) în data de 7 martie 2014 cu US Embassy, seminar gen Otpor intitulat ”Managing International Emerging Crises by the U.S. Government, the Case of Ukraine”.
Nu pot discuta despre implicarea proto-anarhiștilor din Iași în protestele anti-NATO din 2008 (atenție, Internetul abundă în intoxicări) pentru că nu am avut, la rândul meu, nicio implicare, dar nu exclud o operațiune de tip steag fals coordonată de SRI după principiul ”pompierul piroman”. Un nume sare în ochi: Liviu Mihaiu pe filierele Vântu-Open Society-Legile Big Brother.
Paradoxal, deși avem soldați americani, instalații americane și
organe de informații militare americane în Iași, anarhiștii locali nu desfășoară activități anti-NATO sau anti-americane. Tangențial, anarhiștii locali au fost vizitați, instruiți, îndoctrinați de elemente aflate sub radarul SRI: Dan Perjovschi, supranumit ”artistul poporului” și Vasile Ernu, autorul unei afirmații șocante, ”URSS s-a prăbușit pentru așa a vrut ea”. Vasile Ernu a făcut facultatea la Iași, la Filosofie, unde ar fi putut fi recrutat de către profesorii universitari care fac activități de HR pentru servicii.
În concluzie, eu am convingerea fermă că SRI Iași a fost, este și va fi implicat până peste gât în politica ieșeană din 2 motive: 1. frica de contestare din partea societății civile independente, un reflex kaghebist datând din epoca lui Andropov, 2. nevoia de a controla societatea românească, sub toate aspectele ei, principiu de concepție leninistă.
Nu închid articolul până ce nu prezint următoarea chestiune: pe 7 decembrie 2013, Alex Bodnar de la Asociația Mai Bine Iași, succesoarea unui ONG infiltrat de către SRI Iași, dărâma gardurile Chevron de la Pungești sub privirile ofițerului de legătură SRI-CIA Daniel Dragomir de la Antitero. În anul 2018, Dragomir vorbește despre ”abuzuri” și despre ”rușine”.
#curaj
#rezist
#romania30
#nuvafiefrica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu