vineri, 11 ianuarie 2019

Acțiuni anticonstituționale ale Serviciului Român de Informații

Abandonați de către autorități
Episodul 2

Acțiuni anticonstituționale ale Serviciului Român de Informații

Pe 21 noiembrie 2014, directorul de atunci al SRI, lepădătura pensată George Maior, lansa la Târgul de Carte Gaudeamus de la București două cărți dintre care una se numea ”Spion pentru eternitate. Frank Wisner”. Cum am aflat, am și reacționat atunci pe blog și pe facebook.

Cercetând resursele online despre Frank Wisner am aflat că a fost ofițer superior în CIA, cea mai puternică și mai nemiloasă structură de informații din lume. FW a inițiat și gestionat Operațiunea CIA Mockingbird, încă în desfășurare, prin care principalele mijloace de informare în masă americane, televiziune, ziare și radio, au fost preluate de către CIA și au transmis mesaje favorabile CIA.

Audiat la comisia de spălare a SRI din Parlament, anul trecut, lepădătura pensată ajunsă lingător de clanță la Fratele Mai Mare, a recunoscut că SRI folosește ofițeri acoperiți în presa românească și jurnaliști servili pentru ”contrapropagandă”. Dezvolta astfel ideile dintr-un interviu dat infractorului de la Evenimentul Zilei, Dan Andronic.

Ros de profunde remușcări față de bietul popor român, ofițerul SRI, rezervist, Liviu Găitan de la Contraspionaj ne-a avertizat, repetat, în revista rezerviștilor SRI că mass-media și rețelele sociale din România trebuie evitate cu orice preț.

Suntem atâtea milioane de români care nu suntem pregătiți în a face diferența dintre propagandă, contrapropagandă, informare, dezinformare și suprainformare, deci avertismentul col. Găitan trebuia cântărit bine. Deși mai citim și maculatură a rezerviștilor SRI, nu putem evita folosirea presei pentru informare zilnică și a rețelelor sociale pentru comunicare.

De ce titlul ”Acțiuni anticonstituționale ale Serviciului Român de Informații”?

Păi, rețelele SRI din presă (audio-vizuală și online) sunt legate ombilical atât de magistrații SRI, organizațiile civice SRI și activiștii civici aflați pe statul de plată al SRI.

Se încalcă astfel următoarele drepturi fundamentale ale românilor, prevăzute atât în Constituție, cât și în tratatele internaționale privind drepturile omului: dreptul la libera exprimare (existența presei aservite), dreptul la libera asociere (sporirea gradului de coeziune civică prin înființarea organizațiilor civice și prin sprijinirea activiștilor civici ai SRI, formele alternative de exprimare sau de asociere fiind descurajate sau denigrate), liberul acces la justiție imparțială (magistrați care provin din SRI sau care au semnat angajamente cu SRI).

În concluzie, deși controlarea presei românești și a societății civile românești de către SRI a fost un ordin american în marja aderării la NATO (Op. CIA Mockingbird), consecințele acestor acțiuni anticonstituționale au dus la suprapunerea metodelor SRI cu serviciul federal de securitate rusesc, FSB, care are și el o Direcție de Apărare a Ordinii Constituționale. Ce ironie...

Deși nu este, în mod clar, împotriva legii ca SRI să intre în presă și în societatea civilă, este totuși un fapt imoral și împotriva spiritului Constituției României.

P.S. Justiția, presa și societatea civilă aservite SRI au fost inițiate în același timp cu epurarea aparatului SRI de foști lucrători ai Securității, sub mandatul Băsescu-Maior.

#trădători
#RomâniaAcum
#RomâniaFurată
#Piața #Universității
#Colectiv
#Constituția #România
#contrapropagandă
#Liviu #Găitan
#Frank #Wisner
#George #Maior
#știmceațifăcut
#văvedem
#Parteneriatul #Strategic
#curaj
#nuvăfiefrică
#romania30
#rezist
#câtmairezistăm
#Iasi
#intairomania
#Leo #Onofrei
#Sergiu #Păun
#Sorin #Antohi #Valentin
#Mihai #Răzvan #Ungureanu
#SIE #SRI
#Kurt #Treptow
#Liviu #Antonesei
#Center for #Romanian #Studies
#Asociația #Verum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu