duminică, 13 ianuarie 2019

Alertă de gradul zero în SRI Iași

Conform unor evaluări recente ale serviciilor de informații din țările NATO, serviciul de informații militare al Federației Ruse, GRU, a penetrat, în cadrul războiului hibrid, țările NATO folosind, drept acoperire, cluburile de arte marțiale și cluburile de motocicliști.

Au fost cooptați de către ofițeri GRU cetățeni simpli ai acestor țări pentru a constitui rețele de rezistență armată de tip gherilă urbană.

Am scris și am tot scris despre asasinarea unui copil de SRI-ist ieșean și am acuzat implicarea Rusiei.

În cadrul investigației privind circumstanțele asasinării lui Sabin Șerban, am notat toate informațiile făcute public și am încercat să le coroborez. Inițial, nu am reușit.

Dintre toate detaliile din cazul Sabin Șerban, subliniez următoarele date:

1. traficul de droguri de la liceul băiatului, trafic cunoscut de către DIICOT Iași și SRI Iași
2. folosirea unei arme albe în asasinarea copilului, deghizată în sinucidere
3. frecventarea de către copil a unei săli de arte marțiale din cartier
4. cumpărarea unei arme albe din complexul Palas Mall, faptă la care a asistat o cunoștință a băiatului, surprinsă de către camerele de supraveghere din complexul Palas Mall
5. intersectarea tatălui băiatului cu activitățile interlopilor din Iași, fapt care nu ar fi dus la ”altercații”, conform spuselor tatălui
6. contestația documentată științific a tatălui băiatului față de raportul de expertiză criminalistică prin care el arată că băiatul nu se putea sinucide în condițiile constatate la locul crimei.

Profilul criminalului este următorul:
1. persoană de gen masculin, 25-45 de ani, înălțime medie, constituție atletică
2. practicant/antrenor de arte marțiale și/sau de unifight, excelent utilizator de arme albe (cuțite, pumnale etc.)
3. cunoștințe de anatomie
4. cunoscut/apropiat de-al băiatului, sau aflat în cercul extins de cunoștințe
5. cetățean al Rusiei, Bulgariei, Moldovei, Ucrainei, țărilor ex-iugoslave, sau al unei țări africane
6. vorbitor de limbi străine
7. evită folosirea mijloacelor moderne de comunicare, susceptibile a fi interceptate
8. legături cu interlopii locali
9. legături cu rezidența GRU locală
10. pregătit la GRU în infiltrare/staționare/exfiltrare în/din teritoriu inamic.

Toți lucrătorii de informații din județul Iași, toți angajații din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din județul Iași TREBUIE să-și retragă IMEDIAT membrii familiilor din cluburile de arte marțiale și din cluburile de motocicliști din județ pentru că acestea sunt folosite ca front de infiltrare/racolare de către ofițerii serviciului de informații militare al Federației Ruse, GRU, și sunt expuși pericolului atât ei, personal, cât și membrii familiilor.

Singur sau împreună cu rețele interlope sau ale GRU, asasinul lui Sabin a cules informații despre familia băiatului și despre băiat (locuri de muncă, școală, adresă, rutine, obiceiuri, preocupări, anturaj etc.), a câștigat încrederea acestuia și/sau a prietenilor/colegilor săi, a știut că băiatul a cumpărat o armă albă fără știința tatălui, a știut că la ora crimei tatăl său nu este la serviciu și că nu se întoarce prea curând acasă, că băiatul este singur acasă, lipsind de la școală, a intrat în locuința familiei sub un pretext banal, a provocat o moarte chinuitoare, a lovit organele vitale, provocând răni incompatibile cu viața, a închis ușa de la locuință, a plecat de la locul crimei, fără a atrage atenția, evitând camerele de supraveghere de la agenții economici din zonă, și încă se mai află în municipiul Iași, sub aceeași acoperire.

Cele 2 aspecte: arma albă cumpărată de copil și găsită la locul crimei, și frecventarea de către copil a unei săli de arte marțiale din cartier indică, fără echivoc, un asasin cu pregătire militară de la GRU. Mobilul crimei: un mesaj de intimidare adresat tuturor angajaților din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din județ/regiune.

DE VREME CE SUNT CLARE ACUM IDENTITATEA CRIMINALULUI, CIRCUMSTANȚELE CRIMEI ȘI MOBILUL CRIMEI, CE VA FACE PROCURATURA IAȘULUI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu