sâmbătă, 20 iulie 2019

SRI a asistat impasibil la scandalul din avionul Tarom

SRI a asistat impasibil la scandalul din avionul Tarom


Orice avion care pleacă dintr-un aeroport românesc are un ofițer antitero SRI înarmat, în civil, pe care nu-l veți observa vreodată. Seamănă cu un pasager obișnuit, poate fi și femeie, tânăr, în vârstă, înalt, scund. Rolul său este de a interveni doar în caz de act terorist.
Dintre toți lucrătorii de informații români singurii care nu pot fi identificați, decât dacă doresc aceștia (sic!), sunt patrioții din SRI.

Zilele trecute, un regizor invizibil, dar abil, a înscenat o provocare într-un avion din București spre Cairo, capitala Egiptului. O femeie care nu vorbea română sau engleză s-a așezat, fără drept, intenționat, cu familia pe locurile din apropierea căii de evacuare în caz de urgență acolo unde au dreptul să stea doar pasagerii instruiți, în prealabil, să ofere asistență în caz de urgență.
Femeia ar fi scuipat o însoțitoare de bord, poate semn al culturii din care provine, țările musulmane nemarcându-se prin egalitatea dintre bărbați și femei. Familia de musulmani a refuzat să coboare din avion, intervenind securitatea aeroportului chemată de căpitanul avionului.
Nu din pură întâmplare, o pretinsă româncă din Basarabia, stabilită în Olanda, cu soț musulman, a putut să filmeze și să mediatizeze incidentul (inspirată de cazul Sorina?), încercând să plaseze vina în sarcina personalului din avion și a personalului de securitate din aeroport.
În avion trebuie să mai fi fost cineva din partea regizorului malefic, care a monitorizat escaladarea incidentului. Cu softurile de recunoaștere facială, SRI are deja toate datele relevante.

Sunt de umilă părere că incidentul a urmărit să deconspire: 1. identitatea ofițerului antitero SRI din avion, 2. modul de intervenție al echipelor antitero ale SRI. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Felicit ofițerul SRI din avionul cu pricina pentru autocontrol și autoprotecție, și instructorilor săi! Nu mă surprinde profesionalismul unor ofițeri SRI din anumite sectoare sensibile. Eu am ce am împotriva ofițerilor SRI rezerviști sau activi care fac politică, la vedere.

Umila mea sugestie pentru Direcția Antitero din SRI este de a întări securitatea în aeroporturi pentru că vor mai urma provocări de acest gen, în România existând celule în adormire ale organizațiilor musulmane extremiste, inclusiv în orașul universitar Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu