luni, 22 iulie 2019

Ridicarea la putere

Ridicarea la putere

În urmă cu 3 ani mă aflam cu niște cunoștințe la o terasă din centrul Iașului, noiembrie 2016, în marja unui eveniment cultural național. La masă aveam 2 lucrători de informații acoperiți, cu acces în multiple medii informative, și soția unui român stabilit în Canada. Unul din lucrători era, probabil, al SRI, celălalt era al SIE. Cel de la SRI este profesor universitar, om de cultură, publicist, celălalt este politician, publicist, consultant de afaceri, promotor de evenimente.

Le-am oferit o informație pe care o aveam de la un rezervist SRI din Iași cum că profesorul universitar Liviu Antonesei ar fi primit o sumă de bani pentru a promova proiectul autostrăzii Iași-Tg. Mureș. Nu au comentat informația, în schimb, au început să discute despre implicarea SRI în dosarele fostului primar de Iași, Gheorghe Nichita. Au abordat, printre altele, folosirea abuzivă a mandatelor de siguranță națională emise de către Înalta Curte pentru a documenta dosare de corupție și recenta, atunci, decizie a Curții Constituționale care limita implicarea SRI în supravegherea tehnică în unele dosare.

Am apăsat așa de tare pe pedală încât omul SIE s-a enervat și m-a acuzat că sunt ”ofițer SRI slab pregătit”. Nu de alta, dar presa a semnalat că unele dosare de corupție gestionate de SRI-DNA au secat fondurile operative clandestine ale SIE.

Cunosc, la nivel personal sau mai distant, toată opoziția locală care s-a manifestat la adresa fostului primar de Iași, Gheorghe Nichita. Am observat că, după plecarea lui Nichita de la primărie, opoziția a tăcut, pentru o vreme, menajându-l pe noul și actualul primar de Iași, Mihai Chirica.

Avocatul amantei lui Nichita este Tomașeschi, un alt acoperit al SRI, din tabăra lui Coldea. În calitatea sa de prefect, Tomașeschi a ajutat SRI să-l controleze pe Nichita prin dosarele de șantaj Dexia și CET.

După ce instanța a anulat probe grele din dosarele noi ale lui Nichita, obținute de către SRI, am remarcat că denunțătorul lui, Mihai Chirica, a început să fie luat la șuturi de cei care i-au făcut opoziție lui Nichita. Adică, după ce l-a folosit SRI (și DNA) pe Chirica pentru a-l distruge pe Nichita, și după ce aportul SRI a fost aruncat de judecători la gunoi, SRI a început să se distanțeze de cel pe care l-au pus la primărie, Mihai Chirica.

Astfel, colaboratorii SRI din presa locală care l-au menajat, temporar, pe Chirica, omul șantajat de SRI, au început să-l atace la baionetă, escaladarea presiunii observându-se anul acesta, cu articole de presă comandate în privința averii sale ilicite și a traficului de influență cu rechinii imobiliari. Colaboratorii SRI din presa locală sunt Florin Ghețău, Călin Ciobotari și Gabriel Gachi.

Simțind pericolul pușcăriei, Chirica a început să se prezinte dizident anti-Dragnea și să plângă pe la ușile PNL, USR și ProRomânia, deși finul directorului SRI Maior a dat ordinul să fie scos pe tușă Nichita. Între timp, jucătorii din ecuația Nichita-Chirica au plecat de la butoane: Ponta, Maior, Coldea, Dragnea. Așadar Chirica nu mai are susținere.

De supărare, primarul Chirica a făcut o gafă uriașă, de neiertat: a dat afară din administrația Iașului câțiva funcționari ”recomandați” de către SRI. Pe undeva, Chirica a gândit corect: ”Dacă SRI nu mă mai protejează, de ce să-i țin la primărie pe oamenii SRI?”.

Dacă Gheorghe Nichita, la sugestia generalului SRI Tiberiu Simion, a oferit sprijin instituțional generalizat (sediu, fonduri) grupărilor anarhiste locale, care i-au făcut ulterior opoziție, intrând, mai târziu, într-o platfomă civică gestionată de US Embassy in Romania, iată că și Chirica a înțeles jocul, oferind fonduri opoziției anti-Dragnea din Iași (la care s-au alipit, ca urmare a unui ordin pe unitate, foștii opozanți anti-Nichita) reprezentate și de către nemțeanul meu, Silviu Emanuel Man, beneficiar al unei instruiri americane locale în gherilă urbană, instruire la care eu nu am putut participa, trântindu-mi-se ușa în nas. Totul prin cutia de rezonanță numită comisia ONG de la Primăria Iași.

SRI ridică la putere parveniți șantajabili și tot SRI îi distruge, mătură de pe tabla de joc toți pionii vulnerabili și pune marionete noi cu cheiță la spate. Implicarea SRI în politică este un tabu legal, dar când i-a păsat SRI-ului de legile acestei țări?

Puterea absolută corupe absolut.

P.S. Alexandru Bodnar de la Asociația Mai Bine Iași, grupare anarhistă locală înființată de SRI, prin metoda ”influențării pozitive” de tip DSS, sub mandatul lui Tiberiu Simion, a fost documentat de către Jandarmerie și SRI ca distrugând gardurile Chevron în decembrie 2013. După 4 ani, ambasada SUA din România l-a luat sub aripa sa în platforma Contract Romania. Un așa circ de prost gust nu am mai văzut.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu