vineri, 11 decembrie 2020

Partidul A.U.R. este o armă foarte periculoasă

Un salt de la 35.000 de voturi la locale 2020 la peste 500.000 (inclusiv în jur de 60.000 din diaspora) la parlamentare 2020 indică implicarea a cel puțin unui actor statal. Mesajele comunicatorilor AUR de la tribuna parlamentului vor fi pentru urechile cancelariilor occidentale și nu numai.

Eram la Iași la 2 pași de Ghimpu când a afirmat că Marile Puteri europene susțin reunirea Basarabiei cu România-mamă. Dacă nu mă înșel, chiar în acel ciclu electoral cariera politică a lui Ghimpu a luat sfârșit.

Sprijinul militarilor din rândul rezerviștilor români a atras atenția Informațiilor Apărării.

Campania din diaspora a atras atenția SIE și a serviciilor secrete occidentale și estice.

Cooptarea frățiilor ortodoxe și a cultelor neoprotestante, a grupărilor naționaliste, unioniste, extremiste, gherila digitală de pe Facebook, expunerea la televiziuni, agitațiile anti-mască au atras atenția SRI.

Deci toate cele 3 servicii secrete românești știau de campania A.U.R., o monitorizau (oare o și dirijau?) și, așa cum cere cutuma, au informat Guvernul și Președinția, care au reacționat (târziu!) cerând românilor să se prezinte masiv la vot.

Dar, puțină lume știe că, odată cu aderarea României la NATO, SRI a pierdut dreptul a fi principalul serviciu responsabil cu monitorizarea unioniștilor, acest sector trecând la SIE.

Am salvat în marcajele navigatorului web un articol de-al lui Cătălin Tache de pe Național, l-am citit de câteva ori cu atenție și tot nu am înțeles titlul: ”Ambasada Rusiei a avertizat SIE cu cateva ore inainte de „puci”!” Adică din rândul manifestanților anti-Dragnea erau colaboratori ai rușilor???

În fine, să revenim la titlu.

Așa cum o știe și Mihail Albișteanu, deputatul A.U.R. de Iași, Rusia proiectează scenarii de război asimetric, hibrid, nonlinear în toată vecinătatea sa.

Apoi, strategii SIE și MAE au dispus racolarea unor voci din rândul societății civile pe post de vectori pe problematici de vecinătate, cu o puternică tentă naționalistă.

Dacă Rusia a creat AUR înseamnă că și-a creat un dușman ideologic bine definit cu care poate șantaja UE și NATO, existând un istoric bine documentat de mișcări naționaliste în Europa susținute financiar și mediatic de către Rusia.

Dacă România, împreună cu aliații, a creat AUR, atunci asistăm la o tentativă de reconfigurare a forțelor în regiune, AUR pretinzând toate teritoriile istorice ale României care acum sunt la alte țări.

Strâns legată de ascensiunea AUR, în Republica Moldova, lupta pentru controlul principalului serviciu secret a fost tranșată în favoarea Maiei Sandu, președintele pro-român, pro-occidental și pro-unionist, care a somat Rusia să-și retragă diviziile din Transnistria.

Miza controlului asupra informației indică pregătirea de către Rusia a unei provocări (sau a răspunsului la o provocare...), fie cu ajutorul Grupului Wagner, fie cu ajutorul Serviciului de Informații Militare Rusesc, fie cu ajutorul forțelor transnistrene sau ale forțelor rusești de ”menținere a păcii”. În această ipoteză, AUR poate fi catalizatorul unei forțe uriașe de voluntari români care să se afle față în față cu sutele de divizii rusești înarmate până-n dinți. Apărarea fraților români din Basarabia de criminalii ruși etc.

Nu vi se pare ciudat că acest personaj, Claudiu Târziu, asumat din plin de ortodoxia românească și de cultele neoprotestante aliate (ce alianță nefirească în AUR, poate la CpF mai avea sens), stă alături de George Simion, cel care l-a numit asasin pe președintele celei mai mari țări ortodoxe, atrăgând un val de replici pline de vitriol din partea Ambasadei Rusiei la București?

Ori asistăm la un scenariu ieftin, de tip steag fals, fie mesajele AUR sunt percepute de Rusia drept contestare inacceptabilă a politicii externe rusești.

Apetența celor peste 500.000 de români pentru mesajele A.U.R. indică implicarea unei firme de tipul Cambridge Analytica a lui Alex Miller, aici Claudiu Târziu a spus că a folosit elemente locale. Să fie oare vorba de AMICOM Consulting & Strategy?

Acest text mi-a adus aminte de ce a spus SRI despre campania de lobby a lui Adamescu: ofițeri de informații britanici care au folosit ofițeri români și jurnaliști români, dar și despre Black Cube: ofițeri de informații israelieni care au folosit ofițeri români.

A, numele, AUR, păi fie Rusia a finanțat, în chip sarcastic, partidul cu aurul furat de bolșevici de la români, finanțarea partidului trecând prin filiere greu de documentat, fie România folosește AUR și aurul drept carte de joc în relația cu Rusia.

Concluzionez cu alte 3 observații:

1. îmi este foarte clar că partidul A.U.R. este aripa politică a unor forțe militare implicate în războiul asimetric, acea formă de confruntare pe plan economic, cultural și ideologic, fără tancuri, avioane, rachete, fără soldați morți sau plini de sânge, fără părinți care-și plâng copiii morți prin locuri străine etc.

2. din analiza CV-ului lui Mihail Albișteanu, rezultă că acesta a fost recrutat de către profesorul Lucian Leuștean, fost secretar de stat în MAE sub Ungureanu SIE, fost consul al României la Chicago (acoperire clasică pentru un ofițer SIE, șef de rețea/zonă operativă)

3. indiferent cine a creat partidul A.U.R., în orice război orice armă își poate schimba deținătorul.

#AUR #unire #reunire #reunificare #SRI #SIE #DGIA #Simion #Târziu #alegeri #Rusia #GRU #SVR #Colectiv #rezist #CorupțiaUcide #Mineriada #Revoluția #asimetric #diaspora #Cambridge #Analytica #război #CoalițiapentruFamilie #ortodoxie #culte #operativ #UAIC #Istorie #lobby #Marian #Munteanu #Rareș #Bogdan #Mihail #Albișteanu #Iași #NATO #Facebook #Wagner #Group

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu