vineri, 23 aprilie 2021

Musafiri nepoftiți

 Poporul român este cunoscut pentru spiritul său jovial și ospitalier cu care tratează pe orice musafir poftit să se delecteze cu frumusețile patriei. Printre țările lumii, există unele țări-problemă care se dedau la tot felul de atrocități nu numai împotriva propriilor cetățeni, a ne reaminti intervențiile trupelor speciale rusești la Beslan și la Teatrul de Stat Balșoi din Moscova soldate cu moartea a sute de civili nevinovați, în special copii, femei și bătrâni, precum și sutele de mii de tineri și femei din tot cuprinsul Federației dați cu capul de asfalt și măcelăriți la recentele proteste naționale, dar și care tratează țările care au nefericirea să le fie în preajmă ca pe niște zdrențăroși care nu pot riposta unor lovituri de milițian cu creierul înecat în vodcă.

Față de mișcările de trupe ale Federației la granița cu Ucraina voi comenta 3 declarații

1. JOI Klaus Iohannis a anunțat 2 lucruri: 1. că primește informații foarte bune din partea MApN, care a fost subiectul a 3 scandaluri naționale recente: adjunctul Informațiilor Apărării care  a băgat mâna în fonduri publice până la cot, atacul neprevăzut al talibanilor asupra Ambasadei românești de la Kabul, Afganistan, și contractele de armament controversate: corvete la suprapreț și tancuri fără dotări, 2. lunea viitoare, va prezida o ședință CSAT dedicată discutării situației din Ucraina, care pare în curs de detensionare.

-nu a spus nici de corelarea cu NATO sau cu UE

-nu a spus nici de Republica Moldova și nici de Transnistria

-nu a spus că ar putea analiza mobilizarea rezerviștilor

-nu a spus de vreo convorbire cu președintele Ucrainei

-a spus că România nu recunoaște anexarea Crimeei

-nu a enunțat posibilitatea de expulzare de diplomați ruși ca gest de solidaritate cu Cehia, Marea Britanie sau Statele Unite

2. MIERCURI Ministrul de Externe Bogdan Aurescu

România discută situația din Ucraina cu Turcia și Polonia, aceasta nu este o amenințare directă pentru România, dacă va fi cazul, va expulza și România diplomați ruși în solidaritate cu țările NATO atacate de Rusia: Cehia, în principal, cunoaște problemele semnalate de Cehia în raport cu Rusia, suntem conștienți că expulzarea de diplomați ruși de către România va aduce măsuri asemănătoare care vor fi disproporționate

(Turcia și Polonia sunt competitori regionali vechi ai Rusiei, cu religii majoritare diferite atât de România, cât și de Rusia, membri în NATO și au intervenit prin declarații la nivel înalt în favoarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei)

3. JOI Ministrul de Război din Federație

Forțele din Districtul Militar de Vest se vor retrage în zonele de încartiruire până pe 1 mai deoarece s-au finalizat exercițiile anuale.

Însoțit de Valery Gerasimov, veteran al atrocităților din Cecenia, din Batalionul Special al GRU Zapad, și cel care a definit doctrina războiului asimetric. Funcția de prim-adjunct în Ministerul de Război al Federației.

Dar: au lăsat în urmă contingente de artilerie care pot asigura protecție trupelor aeropurtate, ”omuleții verzi”, apoi au uitat să-și ia cu ei provizii în timpul exercițiilor anuale, un gest cu intenționalitate precisă: ”Nu stăm mult pe loc.”, plus: infanteriștii au ”uitat” să-și ia armament greu de ”acasă”.

MIERCURI Criminalul de la Kremlin ”Vom răspunde amenințărilor Occidentului cu măsuri asimetrice”.

De ce unul din generalii de top ai Federației care a descris războiul asimetric drept o confruntare atipică s-ar prezenta la exerciții militare anuale descrise de Occident drept pregătire pentru o confruntare tipică cu armata Ucrainei? Forțele speciale ale GRU în subordinea directă a lui Gerasimov acționează în fața liniilor, în ”teritoriul inamic”, nu în spatele grosului trupelor. Carierele lui Shoigu și ale lui Gerasimov sunt strâns legate, au promovat în ierarhia din Federație în același timp. Poziția fiecăruia este solidă dacă fiecare își face treaba. Punerea reflectoarelor pe activitățile GRU în Occident trebuie că nu le-a căzut cu tronc derbedeilor. La fiecare operațiune eșuată a GRU (Gerasimov), Putin îl pune pe Shoigu să scoată soldații să-i vadă planeta. Unul va cădea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu