duminică, 23 mai 2021

SRI și vestitorii atipici...

Sunt născut în cel mai frumos oraș al Moldovei, în anul care poartă titlul unei cărți a lui George Orwell.

SRI dispune de un aparat de informații masiv atât pe teritoriul național, cât și în proximitatea vechilor granițe ale României Mari.
Orașul meu natal a dat personalități ale scenei publice, pornind de la Zâna Suprizelor, ajungând la Tatăl FNI și la ex-directorul SRI Radu Timofte.

Un cuvânt de laudă merită romașcanii de bine care lucrează la Vatican, în administrația Sfântului Scaun, dar și cetățenii de religie mozaică care, an de an, arată că nu au uitat de Viorica Agarici.

Azi vreau să amintesc de avocatul Ioan ”Nelu” Chelaru și de profesorul Dan Laurențiu Leoreanu, ambii foști colegi de partid în noul Partid Comunist Român, PDSR.

Avocatul Chelaru a fost în cărți pentru a ajunge judecător la Curtea Constituțională a României, dar o mânuță invizibilă l-a azvârlit de pe tabla de șah. O fi jucat un rol și vechile sale prietenii cu francmasonii de rit estic, cu foștii securiști și cu foștii milițieni. Cine poate ști cu exactitate?

Profesorul Leoreanu a fost în cărți pentru a ajunge Ministru de Interne în guvernele Orban și Cîțu, dar aceeași mânuță invizibilă l-a împins spre marginea tablei de șah, pasibil de ex-comunicare. O fi jucat un rol și faptul că el l-a adus în politică pe directorul Spitalului din Piatra-Neamț în mandatul căruia a avut cumplita tragedie, legăturile cu Elena Udrea, cu Pinalti, cu scenariul scris la Moscova al României Dodoloațe, cu niscaiva brokeri de influență ai SIE responsabili, printre altele de aducerea în orașul meu natal a reprezentaților Rusiei, Belarusului și ai Hamas-ului palestinian. Cine poate ști cu exactitate?

Orașul meu natal a dat o falangă de foști securiști și de foști milițieni care l-au susținut pe SOV-FNI. Plus Dascălu-Palas. În această logică, Chelaru și Leoreanu ar fi trebuit să aibă cale liberă spre posturi-cheie de la București. Cu toate acestea, mânuța invizibilă a SRI a cetit niște chestii și a blocat ascensiunea acestor 2 romașcani.

Eu cred că este de bun augur faptul că SRI a redus legăturile cu foștii lucrători și că a trecut la metode moderne de culegere a informațiilor.

Lăsând bârfele la o parte, SRI își face treaba așa cum știe mai bine: strângând informații și trimițându-le cui trebuie. Că o mai fi umblând pe culoare una alta, asta e. Uneori e greu de conciliat morala cu legea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu