duminică, 1 august 2021

Semnal de alarmă tras de Informațiile Apărării

Subiectul pensiilor speciale ale polițiștilor, militarilor și spionilor a fost în așa hal de politizat încât a ajuns să irite profund pe toți rezerviștii instituțiilor de forță din România și să opună populația României celor care au servit patria cu credință, dar și celor care au tăiat frunze la câini în uniforme care abia le mai cuprindeau burțile.

Forța militară de rezervă a României a tras primul glonț de manevră înspre clasa politică prin accederea AUR în Parlament, partid susținut de o garnitură consistentă de ofițeri în rezervă care mai de care mai controversați, având în spate ”consultanță națională” apud Claudiu Târziu.

Următorul glonț în direcția clasei politice românești va fi tras în anul 2024 al alegerilor generale, locale, legislative și prezidențiale.

Silviu Predoiu, fostul șef al Spionajului Extern, a sunat peste măsură de insistent trompeta de adunare a tuturor rezerviștilor nemulțumiți sub același stindard. Proiectul său își are izvorul ideologic în Strategia Națională de Apărare a României care menționează solidaritatea și implicarea civică și socială.

Cei care mă citesc de ceva vreme știu că am dezvăluit de vreo 6 ani faptul că nu numai SRI, Poliția și Patriarhia dețin rețele informative pe teritoriul național, dar și Ministerul Apărării, prin DGIA, Informațiile Apărării.

Ultimele ieșiri publice ale lui Predoiu SIE sunt legate de: ”doamna Șoșoacă”, ”George Simion, binecunoscut românilor”, USR discriminează între securiști noi și vechi, ”Jos labele de pe pensiile nesimțite” și ”Occidentul ne umilește”.

Informațiile Apărării primesc regulat informări, sesizări de la rezerviștii Armatei. Informațiile Apărării sunt așadar la curent cu starea de nervozitate și tensiune din rândul rezerviștilor legată de tentativele actualului guvern de a elimina pensiile speciale. La care se adaugă controverse interminabile legate de contractele de armament: tancuri, avioane, corvete, baterii de rachete.

La nivelul județelor Moldovei, Informațiile Apărării știu bine că sunt discuții între rezerviști privind o coagulare a energiilor în jurul unei platforme politice național-creștin-conservatoare cu scopul resetării din temelii a clasei politice în anul 2024.

Sindicatele militarilor și polițiștilor au mai fost folosite în astfel de proiecte: partidul lui Gabriel ”Izmană” Oprea și candidatura prezidențială a lui Teodor ”Trabuc” Meleșcanu din 2014.

Colonelul de Armată Mihai Focșa de la Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni ”Onoare și Patrie” este unul din vectorii de organizare luați în considerare de către promotorii Partidului Rezerviștilor. Aș fi surprins să aflu că nu e luat în evidență informativă ȘI de SRI.

Cine se va alătura Partidului Rezerviștilor? În primul rând, sindicatele militarilor și polițiștilor rezerviști, în retragere, pensionați, apoi lideri de opinie cu influență în rândul acestora: Dumitru Iliescu de la SPP, Mircea Chelaru de la MApN, Alexandru Grumaz de la MApN, Emil Streinu de la MApN. Posibil să se alăture platformei și Coldea și rezerviștii Securității/SRI, câți or mai trăi.

Cum se va coagula Partidul Rezerviștilor? Simplu: prin legături personale și prin atragerea persoanelor din rețea, în cazul spionilor rezerviști și al lucrătorilor de informații care au lucrat în operativ.

N-ar fi exclus să vedem transferuri de ofițeri și turnători dinspre USRPLUS și PSD înspre noul Partid al Rezerviștilor. Iarăși nu ar fi exclus să vedem frățiile ortodoxe trecând de la AUR la Partidul Rezerviștilor. Principiul vaselor comunicante...

Ceea ce lipsește acum acestei platforme național-creștin-conservatoare este un lider charismatic, dar de găsirea lui se vor ocupa consultanții, studiile de piață și focus-grupurile. Nu dau șanse ca acest lider charismatic să fie George Simion, Mihai Răzvan Ungureanu, Marian Munteanu sau Alexandru Cumpănașu. Dar e interesant că în live-urile de pe Facebook Șoșoacă marșează pe sprijinul din umbră al SRI-iștilor și al celor din SIE.

Antagonizarea forțelor militare față de factorul politic a fost semnalată și în SUA: asediul asupra Capitoliului a implicat mulți rezerviști ai US Army, epurările din Bundeswehr și Poliția germană pentru tendințe neonaziste, demisia șefului Armatei Franceze după o ceartă cu Macron legată de bugetul mic al Armatei Franceze și o recentă epistolă anonimă a ofițerilor francezi în care acuzau cedări în fața islamismului.

Era o chestiune de timp momentul la care și la noi rezerviștii din Poliție, Armată și servicii secrete urmau să se adune pentru a crea o forță politică antisistem.

Ceea ce este curios și demn de reamintit este că primul partid politic din România care a strâns la pieptul său ofițeri rezerviști, de factură comunistă, în stadiul inițial, a fost Partidul România Mare al lui Corneliu Vadim Tudor, urmat de Partidul Național Român al lui Virgil Măgureanu, fostul director al SRI.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu