duminică, 7 mai 2023

Procurorul anti-mafia Horodniceanu ucis profesional de către SRI Iași și IPJ Iași

Luna trecută, în aprilie 2023, am primit o notificare de la compania Alphabet, deținătoarea platformei Blogger/Blogspot prin care eram anunțat că postarea referitoare la dosarul DIICOT cu mafia imobiliară din Iași mi-a fost ștearsă deoarece avea conținut incompatibil cu politicile Google. Evident că am făcut imediat apel și am câștigat, iar postarea mi-a fost republicată automat de către compania Alphabet. Postarea mi-a fost reclamată de persoane deranjate de tonul critic față de mafioții cu gulere albe din instituțiile de stat și de tonul laudativ față de procurorul Horodniceanu, pe care îl cunosc personal.

Am scris pe blogger și pe facebook sute de postări cu referiri la kompromatul căruia i-a căzut victimă în anul 2009 Cătălin Blănaru, șeful SIPI Iași, structură teritorială a serviciului secret al Poliției Române, kompromat care a inclus atât operațiuni de filaj, cât și organe de presă aflate în siajul serviciilor secrete.

Astăzi SRI Iași și IPJ Iași au detonat o bombă tactică taman în fața lui Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, practic au încercat uciderea sa profesională. Au fost folosiți, la vedere: polițiști de la IPJ Iași și organe de presă, Bună Ziua Iași și presa națională, toate puternic infiltrate de către serviciile secrete românești. Procurorul anti-mafia cu rezultate excelente pe corupție și pe traficul de droguri este arătat opiniei publice ca un infractor care face abuz de funcția sa și care intimidează polițiști de la Poliția Română.

Nu trebuie să cercetez eu toate faptele pentru a vă prezenta un adevăr alternativ celui public.

Prin anchetele sale, procurorul Horodniceanu a deranjat afaceri dubioase girate de ofițeri activi și în rezervă ai SRI Iași cu implicarea ofițerilor de la IPJ Iași. DIICOT împarte cu SRI atribuții pe linia securității naționale. SRI Iași lucrează cu o nouă organigramă (poate intra cu bocancii și în alte județe din regiunea Moldovei...) și într-un sediu regional proaspăt renovat, cu sute de noi lucrători echilibrați, dar DIICOT Iași se luptă cu o acută lipsă de resurse, ca să nu mai vorbesc de o alianță potrivnică formată din mafioți cu gulerele albe.

Patronul Bună Ziua Iași este vizat de o anchetă a DIICOT Iași. Primarul Iașului, Mihai Chirica, prieten al patronului Bună Ziua Iași, este vizat de o altă anchetă a DIICOT Iași. SRI Iași are lucrători acoperiți în redacția Bună Ziua Iași. SRI Iași a avut o serie de lucrători acoperiți în Primăria Municipiului Iași, a căror identitate a ajuns la fostul șef al SRI Iași, generalul Tiberiu Tibi Simion, și apoi la primarul Iașului, Mihai Chirica. Primarul Iașului a dat afară din primărie lucrătorii  acoperiți ai SRI Iași din serviciile de Urbanism, Comercial, Relații Publice, relația cu ONG-uri.

Revenind la kompromatul vizându-l pe procurorul Horodniceanu, vicepreședinte al CSM: structuri de filaj de la IPJ Iași sau de la SRI Iași au documentat deplasările lui, atât în interes de serviciu, dar și în interes personal, au anunțat că într-o anumită seară el trece printr-o anumită comună din raza Secției 1 Rurale a IPJ Iași. S-a pus la cale oprirea sa în trafic de o anumită patrulă cu polițiști flexibili și înregistrarea sa cu camerele de corp, bodycam-uri, ale polițiștilor, sau, mai grav, cu tehnică de înregistrare neomologată aflată în uzul unor polițiști cu statut de funcționar public învestiți cu exercițiul autorității de stat. Înregistrările cu oprirea sa nu aveau caracter public, dar au fost scurse de către IPJ Iași către organele de presă. 

Am vizionat de 3 ori kompromatul cu Horodniceanu și nu-i găsesc procurorului nimic de reproșat. Ba chiar îl felicit că s-a așteptat la așa ceva și a reacționat corespunzător. 

A simțit el că certurile sale interminabile cu șeful IPJ Iași referitoare la polițiștii detașați la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, BCCO, Iași pot degenera în ceva urât de tot. Ceea ce s-a și întâmplat.

Dacă kompromatul vizându-l pe Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, nu a avut undă verde de la conducerea SRI, director Eduard Helvig, și de la Ministrul de Interne, plagiatorul Lucian Bode, atunci se impune destituirea de urgență a: șefului SRI Iași, colonelul Constantinescu, pentru lipsa de protecție informativă pe care trebuia să o asigure procurorului Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, și comandantului IPJ Iași, dar și a polițiștilor din patrulă care au urmat un ordin ilegal, caracter ilegal care poate fi demonstrat pe cale administrativă sau penală.

Dacă nu se va lua vreo măsură punitivă în cazul kompromatului, devine evident pentru toată lumea că ordinul nu a venit de la Iași, ci de la București, acest lucru făcându-i niște executanți mișeli pe șefii de la SRI Iași și de la IPJ Iași.

Sindicatul polițiștilor Europol condus de domnul Cosmin Andreica, aflat în conflict cu Ministrul de Interne, plagiatorul Lucian Bode, nu s-a raliat poziției dinainte regizate a sindicatului polițiștilor SNPCC prin care este înfierat cu mânie proletară procurorul anti-mafia care nu lasă să doarmă sute de infractori cu gulere albe din Iași.

Analizez posibilitatea de a formula o scrisoare publică de susținere a procurorului Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, pe care îl cunosc personal, o plângere penală împotriva colonelului Constantinescu de la SRI Iași și o plângere penală împotriva șefului IPJ Iași.

Rămâne de văzut dacă procurorul Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, a fost astfel ”convins” să ”rezolve” dosarele sensibile care deranjează pe ofițerii SRI Iași și pe ofițerii IPJ Iași sau dacă acesta are prieteni puternici la București. Oricum eu l-am avertizat că urma așa ceva. Fie că mi-a urmat mie sfatul și s-a pregătit, fie a avut informații pe surse ori sfaturi de la ”prieteni”, nu are acum importanță. El a știut.

Reiau acuzațiile la adresa șefului SRI Iași, colonelul Constantinescu: SRI Iași trebuia să-l avertizeze într-o formă sau altă, oficial sau prietenește, pe procurorul Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, că este vizat de grupări infracționale organizate deranjate de anchetele sale, grupări urmărite și de către SRI Iași.

Să nu îndrăznească cineva să-mi spună că SRI Iași nu este la curent cu legăturile fostului șef al SRI Iași, generalul Tiberiu Tibi Simion, cu mafia imobiliară din jurul primarului Iașului, Mihai Chirica!

Să nu îndrăznească cineva să-mi spună că SRI Iași nu are aruncat un ochi (poate și o mână întinsă...) înspre un domeniu în care se învârt miliarde de dolari, cum sunt afacerile imobiliare din Iași!

Personal, eu cred că Horodniceanu și-a făcut cunoscută intenția de a-l stoarce de informații pe condamnatul Cristian Rizea, aflat în Penitenciarul Vaslui, ceea ce a provocat o stare de panică maximă atât în Ministerul de Interne, cât și în SRI. Procedura oficială a fost ori deschiderea unui dosar penal de către DIICOT Iași, fie vreun procuror prieten a făcut declinare de competență spre DIICOT, iar DIICOT Central l-a delegat pe Horodniceanu să-l audieze pe Rizea. Infractorul Rizea și-a făcut vacanțe de lux cu generalul Elena Istode de la Direcția Economică a SRI... În filmarea scursă de IPJ Iași în presă Horodniceanu întreabă pe polițiști dacă sunt de la Vaslui, județ în care se află închis Rizea... Oare nu știe Horodniceanu de competențele teritoriale ale organelor de poliție?

Nu m-ar mira să pună la cale SRI și Ministerul de Interne asasinarea pe bune a lui Horodniceanu prin folosirea unui profesionist specialist în bombe. Știm de asasinarea ofițerului SRI Sorin Crivăț, procurorului Cristian Panait și a procuroarei Luminița Sega. Cazuri nerezolvate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu