luni, 25 februarie 2008

Falsitatea Irinei Schrotter

În cele ce urmează vă voi prezenta impresiile mele referitoare la întâlnirea iniţiată de GDS şi CCG sâmbătă la UAIC.
1. Faptul că Dumitru Oprea a fost aşezat între Irina Schrotter şi Gheorghe Nichita seamănă cu imaginea a doi miliţieni care încadrează un arestat. Plasarea lui Dumitru Oprea seamănă, din punct de vedere proxemic, cu o menghină.
2. Irina Schrotter este o caricatură de femeie care vrea să se implice în politică. Tot trăgeam cu ochiul să văd pur şi simplu cum stă pe scaun. Stătea băţoasă, pregătită de atac şi cu o agendă în care erau trecute, probabil, principalele puncte ale programului politic. Este o mare ruşine că o doamnă inteligentă adoptă impostura unui mascul feroce, în loc să dea dovadă de inteligenţă, corectitudine şi perspicacitate.
3. Când a intrat Irina Schrotter în sală, nu mi-a venit să cred ce văd. O faţă total diferită de aspectul de păpuşă Barbie care rânjeşte morbid de pe panourile ilegale permise de primărie.
4. M-am tot întrebat de ce nu a protestat când moderatorul GDS nu-i acorda timp egal cu Nichita. Era întreruptă de moderator, îl întrerupea pe moderator,dar şi pe Nichita şi totuşi nu era pusă la punct. Era un fel de adolescentă privită cu indulgenţă de părintele politic, adică de Gheorghe Nichita.
5. A tot bătut monedă pe deturnarea de bani publici în cazul Iaşi 600. Poate că a înscris ceva puncte, dar pentru mine a fost total neconvingătoare deoarece părea obsedată de acelaşi subiect.
6. Gheorghe Nichita şi-a creat imaginea unui primar incompetent care dă vina pe toată lumea pentru impotenţa sa managerială. A acuzat pe toată lumea: pe parlamentari, CJ, CL, universităţile, instituţiile culturale, şefii de deconcertate, ONG-urile. Încă puţin şi-l acuza şi pe Solcanu.
7. Dumitru Oprea a ieşit la un moment dat din sală însoţit, cred, de Vasile Cocriş sub pretextul că trebuie să asiste la o dizertaţie de masterat. Peste câteva ore era la Târgul de Carte de la Palat. Prin gestul său a spus: bateţi-vă între voi, că eu tot o să câştig. Poate că a mai transmis mesajul că este prea ocupat pentru o mascaradă. Acuma mi-a venit în minte o comparaţie Nichita-Schrotter 2008 cu Nichita-Neculau 2004. Adică candidaţii sateliţi converg spre distragerea şi epuizarea adversarului.
8. Nu-mi aduc aminte ca Dumitru Oprea s-o fi atacat, măcar subtil, pe Irina Schrotter.
9. Prin luările de poziţie, Irina Schrotter făcea tot posibilul să nu lovească în sponsorii lui Nichita, în special în Iulian Dascălu cu Palasul său nenorocit.
10. Dumitru Oprea a dat dovadă de una din multele sale calităţi: consecvenţa în idei. A sărit la gâtul lui Nichita pe subiectul Palas, numindu-l "palatul din dos". Pregătirea sa de economist, expert internaţional şi calitatea de europarlamentar au dat cu tifla idilei politice stabilite de Irina Schrotter cu Gheorghe Nichita.
11. Nu vreau să fac vreun rău lui Liviu Brătescu, dar şi el l-a atacat la un moment dat pe Nichita sub aspectul suspiciunilor legate de atribuirea proiectelor din Iaşi 600. Suspectă alianţa ad hoc dintre Liviu Brătescu, Irina Schrotter şi Cătălin Turliuc care l-au atacat umăr la umăr pe Nichita.
12. Dumitru Oprea a fost singurul candidat care a prezentat un program cât de cât structurat. Este singurul care a insistat pe impotenţa managerială a lui Nichita de a atrage fonduri europene pentru proiecte de mediu. Schrotter şi Nichita s-au comportat ca şi cum această temă ar fi inutilă.
13. Din punctul meu de vedere, singurul candidat care a dat dovadă de cea mai multă spontaneitate a fost Dumitru Oprea. Irina Schrotter tot răsfoia o agendă amărâtă ca să vadă dacă înţelegerea anterioară pe care a parafat-o cu Nichita a fost îndeplinită sub toate aspectele. La sfârşit a părut satisfăcută că minciuna de dezbatere de " filosofii administrative" a dus la legimitarea ei ca posibil candidat al dreptei în turul 2 la alegerile pentru primărie. La un momenta dat am văzut-o cum repeta în şoaptă nişte fraze anoste pe care urma să le vâre pe gât publicului.
14. Notele mele: Gheorghe Nichita-un laş, un incompetent şi un bâlbâit-nota 4
Irina Schrotter- proiecţie politică a mitului androginului, o impostoare, mascul feroce cu fustă şi colagenată, păpuşa lui Nichita- nota 6
Dumitru Oprea- nu a stat prea mult,dezbaterea nu a avut miză importantă, a fost foarte structurat, coerent, a dat dovadă de consecvenţă, intervenţiile sale denotă o înaltă pregătire economică şi administrativă, nu are tupeu de fost director la RAJAC, este proactiv, are idei constructive, ştie ce e aia "captatio benevolentiae"-nota 9.
Dacă duminica aceasta ar fi alegeri locale aş vota pe Dumitru Oprea ca primar al Iaşului. Mi-e ruşine doar să mă gândesc că Irina Schrotter sau Gheorghe Nichita ar merita să stea în Roznovanu acum când Iaşul are nevoie de schimbare mai mult ca oricând.

3 comentarii:

  1. Imi place comentariul tau referitor la intalnirea respectiva. Rece, dur si taios ca un bisturiu. Am sa postez cateva fraze de acolo si pe blogul meu.
    In alta ordine de idei, eram foarte nedumerit cum de ajung internautii de pe pagina ta pe pagina mea. Si, dupa multe cautari am descoperit ca m-ai botezat drept "satelit al PDL".
    Fara suparare, sunt curios de unde ti-a venit aceasta idee, deoarece m-am ferit sa abordez subiecte politice pe blogul meu. E adevarat ca in acest moment pentru mine PDL exista doar pentru ca exista acolo profesorul Dumitru Oprea.
    In rest ma intereseaza doar acest oras care a ajuns pe mana impostorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza-ma daca te-am jignit dar prin faptul ca evidentiezi ce merge rau in oras te incadrezi in discursul PD-L&Oprea. Daca te supara cu ceva, spune-mi cum altfel sa te trec pe blogul meu si te voi trece.
    Ai un blog pe care il urmaresc cu o foarte mare atentie.
    Propun sa te trec ca "Iesean suparat" daca "Satelit PD-L" nu-ti convine".
    Ti-as fi recunoscator daca m-ai trece pe lista ta de bloguri pe "Satelit PD-L"(orasuliasi) sau pe blogul tau pe bune. Stiu ca mai ai un blog...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere