sâmbătă, 22 martie 2008

Farmacie Non-Stop in Copou!

Toată lumea ştie că în Copou se găseşte sufletul Iaşului. Şi tot aici trăiesc mii de suflete, multe dintre ele ale unor tineri din alte oraşe, altele ale unor bătrâni pentru care zece metri mai puţin de mers înseamnă totul. În cartierul Copou nu se găseşte nici o farmacie care să aibă program non-stop. Într-un cartier unde locuiesc tineri departe de casele lor, familişti, părinţi cu copii mici, bătrâni ce îşi caută liniştea, posibilitatea achiziţionării unor medicamente de urgenţă la orice oră nu există.

Iaşul s-a umplut de bloguri, iar blogurile s-au umplut de campanii (bine venite) şi de politică. Dacă tot e să salvăm ceva, hai să o facem pas cu pas, în ordinea urgenţelor. Vă chem pe toţi, galbeni, roşii, incolori, inodori, şi mai ales portocaliii mei, să arătăm că atunci când vine vorba de o cauză nobilă putem fi uniţi. Sunt printre bloggerii ieşeni oameni influenţi. Unii sunt tineri politicieni, alţii viitori primari. Arătaţi că puteţi mişca ceva. Haideţi să sensibilizăm lanţurile farmaceutice, Direcţia de Sănătate Publică, cea de Tineret, spitalele din zonă. Soluţii există. Haideţi să le ducem împreună spre aplicare!

Ce poţi face tu


1 - Afişează pe blogul sau site-ul tău simbolul campaniei, pentru a vedea cât de mulţi suntem
2 - Lasă gândurile tale şi mesajul de susţinere într-o postare pe blogul tău, apoi lasa-mi un comentariu mai jos, pentru a putea să spun tuturor că eşti de partea campaniei
3 - Aştept orice idee, orice soluţie de acţiune concretă pe care o putem face cu toţii pentru a obţine un rezultat
Vă mulţumesc,
Paul Sava






Au aderat la campania Farmacie non-stop in Copou:
Ieseanul Suparat
NewsIasi
Orasul de Vis
Cosmin Vaman
Dumitru Oprea

Catalin Toma
Ionut Ganju

Dragos Dorojan
Andreea Stoleru
Adrian Manolache

4 comentarii:

  1. Iata o idee despre cum ar putea fi rezolvata aceasta problema. Voi, cei mai importanti rezidenti ai Copoului, studentii, trebuie sa faceti lobby pe langa Universitate pentru ca aceasta din urma sa puna la dispozitie GRATUIT o camera de camin situata la parterul unuia dintre camine. Trebuie sa fie un camin usor accesibil pentru toti studentii cat si pentru ceilalti rezidenti ai acestui cartier. In etapa a doua, Universitatea ar putea organiza o licitatie pentru atribuirea GRATUITA a acestui spatiu pentru o farmacie sau lant de farmacii, criteriile de atributie fiind procentele de reducere ce pot fi oferite studentilor. Pe de o parte castiga studentii prin accesul la medicamente la un pret redus, pe de alta parte castiga tot cartierul prin a avea o farmacie in zona deschida non-stop si nu in ultimul rand, ar fi si in avantajul farmaciei prin a avea un spatiu gratuit.
    Alta solutie nu vad. Daca o considerati o solutie palpabila, aveti sustinerea mea 100%.

    RăspundețiȘtergere
  2. bime Paul. si pe mine m-a omorat maseaua intr-o noapte pe vreamea cand stateam in Targusor. si am ajuns pana in Fundatie, la farmacie. atunci, crede-ma gandeam ca tine. dar pune-te tu in locul unui patron de farmacii caruia nu-i ies calculele financiare pentru o astfel de investitie, adica nu gaseste justificarea economica pentru o astfel de investitie pt ca nu-i ies cheltuielile, ce faci? o deschizi numai pt ca niste bloggeri aflati in campanie au cerut asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. e o idee buna..am afisat si eu pe blog mesajul campaniei

    RăspundețiȘtergere
  4. istet ca intotdeauna....idee super buna.Mi se pare mai mult decat normal sa avem si noi o farmacie non stop in Copou.Mult succes si numai reusite in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere