joi, 24 aprilie 2008

Iata si un alt punct de vedere!

In aceasta dimineata, la o cafea, un membru extrem de influent al Senatului UAIC mi-a spus ce crede despre situatia de la DJSC.
"La Jurnalism, nu putea fi numit nici Ioncioaia si nici Popa deoarece nu au intrunit numarul de 2/3 din voturi la niciun tur de scrutin."
"Ati fi dorit ca Senatul sa numeasca un conferentiar care nu este dorit de colegii sai in functia de director departamental?"
"Ministerul nu se va implica in aceasta chestiune intrucat interventia ar insemna incalcarea principiului autonomiei universitare."
"Ramane de vazut daca Lazarescu se va descurca si cu functia asta de vreme ce este membru in tot felul de comitii si comitete."
"Alta solutie ar fi fost alegerea sau numirea lui Condurache, dar treaba asta ar fi aruncat in aer Senatul."
"Senatul a mers pe principiul ca numirea se poate face din randul cadrelor didactice cu grad didactic imediat inferior candidatilor care nu au intrunit numarul necesar de voturi. Nicaieri nu este prevazut ca asa ceva este ilegal. A fost o interpretare de criza pe principiul: Mergem pe varianta asta ca se poate".
"Pe Ioncioaia nu l-a votat niciun coleg, in afara de Popa, poate. De unde si pana unde isi aroga legimitatea asta a lui?"
"Nici nu se poate vorbi de tabere la voi, la Jurnalism."
Paul Sava: "Ce credeti despre posibilitatea revocarii numirii lui Lazarescu si propunerea de numire a unui alt profesor, tot de la Litere, publicist iesean, conferentiar sau profesor? Sau atribuirea unui caracter interimar mandatului lui Lazarescu conform precizarii nr. 2 din Regulamentul UAIC si conform art. 4 punctul 3 din Ordinul Ministrului?"
Membru Senat:"Posibil, dar improbabil. Senatul rar se razgandeste."
Paul Sava: "Ce stiti despre cazul Juravle?"
Membru Senat: "O sa amane totul pana dupa alegerile locale ca sa nu-l afecteze pe Oprea. Stiu ca s-a decis la nivelul Biroului Senat sa nu vi se acorde nicio atentie si sa fiti lasat sa vorbiti singur. Dar, pe fond, eu cred ca aveti dreptate. Mai sunt cativa colegi de-ai mei care cred asta, dar nu suntem majoritari."

Precizarile mele
1. Astept mutarea de raspuns a conf. dr. Florea Ioncioaia.
2. Ma retrag strategic deocamdata pe pozitii de neutralitate fata de pretinsa numire abuziva a d-lui Lazarescu la conducerea DJSC.
3. Voi solicita in mod deschis si principial d-lui conf. dr. Dorin Popa sa explice colegelor mele de la Master criteriile conform carora imi va evalua activitatea desfasurata la cursul Dumnealui.
4. Nu vreau sa mai aud acuzatii de genul "Te-a mituit Condurache/Lazarescu/Ioncioaia/Popa". Ca s-ar putea sa ma supar.

Niciun comentariu: