luni, 21 aprilie 2008

Un om nevinovat haituit in numele goanei dupa senzational

Profesorul Dorin Popa de la Jurnalism este victima tonomatelor din presa ieseana care in numele tirajului si-au permis sa arunce cu noroi in reputatia impecabila a prof. Popa, publicist de marca al orasului.
Toata presa ieseana fara nicio exceptie l-a pus la zid pentru un presupus accident rutier soldat cu o asa-zisa victima, desi procurorii din Iasi au decis ca prof. Popa nu se face vinovat de moartea tanarului.
Mama tanarului a beneficiat de o expunere media imensa. Desi dovezile aduse in spijinul acuzatiei de omor indreptate spre prof. Popa au fost demontate rand pe rand in justitie, interese pecuniare stau in spatele terorii la care este pus prof. Popa.
De ce mama bietului baiat nu si-a indreptat atacurile si amenintarile impotriva procurorilor care s-au ocupat de cazul Bazga? Este mai mult decat clar ca profesorului Popa i se aplica o tactica murdara de santaj. In schimbul unei sume enorme, mama tanarului s-a declarat dispusa sa renunte la tot scandalul pe care il provoaca cu un ritm de metronom.
Ma doare foarte mult sa vad ca prof. Popa a fost discreditat tocmai de fostii sai colegi din presa ieseana care pentru a-si vinde fituicile au apelat la trucuri ieftine prin care si-au vandut laturile unor oameni care nu detineau toate elementele pentru a-si forma o idee corecta. Presa ieseana nu a prezentat aproape deloc punctul de vedere al profesorului Popa. Prezentarea cazului in mod distorsionat a fost o violare flagranta a cerintelor minime din deontologia jurnalistica.
Si ce sa mai spunem de sondajul balanteicuopinii? Administratorul blogului a cerut parerea diversilor vizitatori ai blogului pentru a vedea cine este cel mai apreciat profesor de la Jurnalistica de la Cuza. Plasarea domnului Popa pe un onorant loc 1 arata valoare adevarata a unei personalitati academice de prim-rang, situata in mod constant pe un loc fruntas in preferintele studentilor jurnalisti.
De unde a avut atatia bani mama tanarului pentru a tergiversa solutionarea cazului? Cei 6 avocati au costat-o o groaza de bani. Acum dansa il ameninta cu moartea fara ca cineva sa vada ceva in neregula cu aceasta atitudine. Ba chiar este incurajata de campania dubioasa condusa de balantacuopinii.
Profesorul Dorin Popa este nevinovat dupa cum au aratat si expertizele facute in acest dosar. Accidentul nu a avut loc pe trecerea de pietoni, masina prof. Popa nu a avut viteza peste limita legala, tanarul nu a murit ca urmare a impactului cu autovehicolul, prof. Popa si-a aratat permanent disponibilitatea de a colabora pe tot parcursul procedurilor juridice. Justitia si-a spus cuvantul.
Iata ce inseamna in zilele noastre teroarea indusa de niste jurnalisti lipsiti de orice scrupule. Mitul canibalismului in presa se dovedeste a fi o realitate cruda si recrudescenta.

5 comentarii:

  1. Bravo domnule! Profesorii buni trebuie aparati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate Domnule Paul Sava,
    Va multumesc pentru suportul dvs., atît pentru mine cît şi pentru dl. Popa. Cu atit mai mult cu cit nu va cunosc. Sinteti o pasare rara. Din pacate, prea rara...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Paul Sava,
    am inteles ca sunteti un student eminent si ma bucur sa constat ca aveti si caracter. In Romania, a devenit rara avis sa ai caracter. In cazul dvs, prof.Dorin Popa nu se dedica scolii degeaba. Respect.

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim: daca nu l-as fi cunoscut dpdv academic pe conf. dr. Dorin Popa, nu as fi luat atitudine fata de teroarea la care il supun colegii canibali din presa.
    @vasile: definiti "student eminent". "Student eminent" este acela care primeste bursa de perfomanta stiintifica pentru niste idei in viitor, pentru un proiect de bune intentii? Bine ca era membru al Biroului Senat. Sau "student eminent" inseamna studentul care cere cu nerusinare bursa de la UAIC pentru ca a participat la cazarea colegilor sai?
    Putem vorbi de imoralitate si in randul studentilor, nu numai in randul profesorilor universitari.
    Eu vorbesc in cunostinta de cauza. Stiu exact ce tarasenii s-au facut in Senat si in Biroul Senat pentru a fi asigurata colaborarea(=tacerea) studentilor reprezentanti.
    Am cerut printr-un mail catre Biroul Senat sa nu se dea burse la studentii care au ajutat la cazarile din toamna intrucat solidaritatea studenteasca ar fi trebuit sa fie un principiu de bun-simt, nu unul stimulat financiar.
    Mi-as fi taiat limba decat sa fi cerut cu impertinenta bursa pentru ca as fi facut cazare pentru colegii mei de facultate.

    RăspundețiȘtergere