marți, 1 aprilie 2008

Un vis spulberat...

Visurat convoaca din nou blogerimea ieseana la un blogmeet. Scopul nedeclarat al intalnirii este promovarea Irinei Schrotter, care il si plateste regeste pentru serviciile sale. Cum va fi prezenta si presa, Schrotter va avea ocazia sa-si refaca acoperirea media, slabuta in ultimul timp.
Ceea ce nu am inteles: de ce s-a razgandit asa deodata cel mai vizualizat bloger din Iasi? Aici spunea ca nu sunt binevenit la blogmeet, iar aici se razgandea si ma invita sa vin si eu. "Explicatia" mi-a fost oferita de...visurat printr-un mail in care zicea ca nu sunt binevenit la blogmeet intrucat a fost rugat de 3 oameni importanti din Iasi sa nu fiu invitat.
Cei trei oameni de care imi vorbea visurat sunt: DANIEL MATASARU, CATALIN IVAN si IULIAN MICU. Asadar toti blogeri de renume local, promovati de newsiasi..., dintre care doi sunt politicieni si sefi la organizatii judetene de tineret. Este mai mult decat evident motivul pentru care acesti tineri domni au insistat pe langa visurat sa nu fiu nici invitat, nici acceptat la blogmeetul din aceasta sambata: i-am criticat foarte dur pe blogul meu.
Daniel Matasaru, Catalin Ivan si Iulian Micu (sub numele de Ieseanul Suparat) au pe blogurile lor link spre site-ul lui visurat. Dar poate nu stiati urmatoarele:
1. Visurat are reclamatie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Motivul? A postat pe site-ul sau pe tema romanilor din Italia, un articol cu invective rasiste si substrat nationalist, o explozie frustrata la adresa societatii romanesti si a minoritatilor care o compun, definite prin apelativul 'bai ciorilor'. O stiu de la Politica si New Media. Intrati pe site-ul lui visurat ca sa vedeti in ce relatii cordiale este acesta cu Matasaru, Ivan si Micu (inclusiv sub numele de Ieseanul Suparat). Cautati numele lor...
2. Ma mira faptul ca Daniel Matasaru s-a asociat cu un rasist, desi el pretinde ca refuza atitudinea rasista. Ba chiar mai mult, Daniel Matasaru si Ionel Oancea au participat la o dezbatere despre rasism. Aici.
3. Sfaturile lui visurat pentru cei care vor sa-si popularizeze blogurile. Nu dau citate pentru ca am totusi bun-simt. Intrati aici sa vedeti cine este acest amic al lui Matasaru-Ivan-Micu. Va recomand un stomac tare si o inima de piatra, ca sa puteti citi totul pana la capat. Persoanele mai sensibile sunt rugate sa se abtina.
4. Va invit sa cititi schimbul de replici dintre Florin Ghetau si VisUrat vizavi de parerea lui Florin Ghetau privind blogmeetul din februarie: blogul lui Florin Ghetau si site-ul lui visurat. Jignirile curg in valuri in directia lui Florin Ghetau.
Raspunsul lui visurat pentru CNCD. Aici.
Ce va rog sa faceti voi
-Daniel Matasaru, Catalin Ivan si Iulian Micu sa faca un pui de bine si sa scoata linkurile spre site-ul lui visurat.
-sa nu mergeti la blogmeetul de sambata, in cazul in care totusi veti merge, va avertizez ca va asociati cu un rasist si cu un angajat al Irinei Schrotter, adica va rog SA BOICOTATI DIN SPIRIT MORAL SI CIVIC un astfel de pseudo-eveniment.
-voi, blogerii, sa cereti explicatii de la Matasaru-Ivan-Micu pentru gestul lor absolut de neiertat de a-si asocia imaginea cu un rasist dovedit.
-sa boicotati blogurile lor timp de o saptamana (sa nu le accesati) in semn de protest pentru nesimtirea si ipocrizia de care au dat dovada.
Domnule senator Dan Carlan, ce pozitie veti adopta? Sunt tare curios. Cu atat mai mult cu cat Iulian Micu este strategul Dumneavoastra...Il veti repudia? Aveti curajul? Veti merge la intalnirea Irinei?
Blogerul care l-a reclamat pe visurat la CNCD. Aici.
Politica si New Media: "visurat.ro este detinut de un anumit Dorel Codina, cu stabilimentul in Iasi. EmailL: dorelcod@yahoo.com. Aflati aceste informatii (publice, de altfel) de pe rotld.ro. Asta ar fi fost primul pas si cel mai evident pentru orice persoana cu vreun pic de creier in ale internetului".

Later edit: prietenia visurat-Ivan-Matasaru s-a dovedit la pacaleala cu Flaiser. Cosmin Vaman imi da dreptate (?!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu