marți, 27 mai 2008

24 de motive pentru nu a-l vota pe Dumitru Oprea la primarie [d-le Carlan, Dvs. aveti totusi votul meu]

 1. Dumitru Oprea este un mincinos pentru ca a declarat la 7Est ca UAIC a sustinut financiar Miss Cuza, declaratie invalidata de Comisia de Etica a UAIC. Din cauza sa, m-am situat la un moment dat pe pozitii contrare fata de noua conducere a UAIC.
 2. Dumitru Oprea este ahtiat dupa putere, negociind cu Irina Schrotter sustinerea ei in conditiile in care o combinatie de genul Nichita-Schrotter-Adomnitei l-ar fi lasat pe locul 4-5 pe Dumitru Oprea. Speriat ca nu va avea sanse sa intre in turul 2 Dumitru Oprea a negociat ca disperatul ca sa nu se inece ca tiganul la mal (no racist offence intended!).
 3. A folosit un limbaj suburban fata de candidatul PNL facandu-l haimana.
 4. A mituit mare parte din presa locala pentru a-si asigura sprijin si vizibilitate/notorietate.
 5. A lasat UAIC cu lipsuri in gestiune, uitand sa faca sa functioneze Comisiile de etica si de Asigurare a Calitatii.
 6. Nu a reinnoit acreditarea ARACIS. In acest moment UAIC nu este acreditata. Daca este chemata Comisia de Evaluare a ARACIS, in 24 de ore UAIC este inchisa datorita functionarii necorespunzatoare.
 7. Nu a sanctionat iesirea lui Valy Greavu care ii cataloga pe comentatorii critici de pe blogul sau drept "lepre spurcate la gura".
 8. S-a folosit de Ionut Ganju pentru a-si asigura linistea studentilor in ultimele luni ale mandatului de rector.
 9. A atribuit in mod ilegal contractul de reabilitare a Corpului A, tronsonul Vest, catre firma Conest.
 10. Nu a asigurat in timpul mandatul sau conditii de transparenta a utilizarii banilor publici rulati de UAIC.
 11. Este un om al trecutului, incepandu-si cariera universitara in timpul regimului comunist de dinainte de 1989 cand colaborarea cu Securitatea era un lucru obisnuit. Nu spun ca a colaborat cu Securitatea. Spun ca nu este nicio decizie de la CNSAS in acest sens, desi au fost depuse 2 cereri in acest sens. Dubii planeaza asupra trecutului sau, comunist sau nu.
 12. Se afiseaza cu si este sustinut de senatorul Solcanu, profesor universitar, cu grave carente in ceea ce priveste gramatica limbii romane (care este, imensitate imensa etc.)
 13. A facut si face blat cu Nichita pentru a-si asigura intrarea in turul 2. Ce alta explicatie poate fi pentru campania nula desfasurata de Nichita? Iulian Dascalu si-a asigurat astfel continuarea in liniste a lucrarilor la Palas.
 14. Desi l-a acuzat pe Silaghi ca i-ar fi oferit mita pentru a inceta procesele UAIC legate de Gradina Botanica, Basescu s-a afisat cu Silaghi la dreapta sa in timpul vizitei din Suedia din martie anul acesta.
 15. Nu a construit noi camine pentru studenti, in conditiile in care sunt disponibile 5000 de locuri de cazare PE BUNE pentru 15 000 de studenti solicitanti.
 16. Dupa renovarile recente, Corpul A al UAIC arata ca un spital sau ca un azil de boli nervoase. Corpul A este o cladire istorica in care nu-si gasesc rostul termopanele si tavane false, culori non-ergonomice.
 17. Nu face un tandem credibil, concret si viabil cu Dan Carlan, singurul portocaliu de Iasi pe care il voi vota pe 1 iunie.
 18. Ca europarlamentar roman a avut o activitate submediocra.
 19. Incearca sa limiteze in pur stil totalitar dreptul la libera exprimare si libertatea de constiinta prin amendamentele depuse la proiectul Mikko.
 20. Discursul sau este lipsit de continut, in ciuda pregatirii economice de care dispune. Nu este cunoscut in cartierele sarace ale Iasului.
 21. Nu este nascut in Iasi.
 22. Nu-mi place de masina sa.
 23. Nu ofera suport de curs pentru CSE.
 24. Cortul PD-L de la Universitate nu lasa studentii din Maiorescu si din Codrescu sa invete pentru sesiune.

Niciun comentariu: