vineri, 23 mai 2008

Bomba nucleara sub coada lui Ionut Ganju

O introducere scurta in conceptul de razboi de proximitate

Conceptul de razboi de proximitate vine din teoria moderna a razboiului purtat prin interpusi. Taberele aflate in conflict se folosesc de parti terte pentru a-si submina adversarii. De exemplu, Siria este in conflict cu Israelul si cu aliatii sai din zona Orientului Mijlociu. Siria se foloseste de Hezbollah pentru a intretine o stare de tensiune in Liban. Rusia se foloseste de Republica Moldova, Ucraina, Georgia pentru a mentine instabilitate politico-militara la granita de est a UE si a NATO.

Aplicat la lupta politica din Romania, razboiul de proximitate este acel conflict purtat de partide prin intermediul societatii civile. De exemplu: PNL i-a dat in cap lui Basescu in ceea ce priveste uninominalul folosindu-se de Pro Democratia. La Iasi, Casa de Cultura a Studentilor condusa de Caliman este vector de imagine pentru Adomnitei. Basescu a dat in cap clasei politice ostile incheind un Pact National pentru Educatie la care s-au raliat factorii nepolitici: sindicate din invatamant, federatii studentesti, asociatii de parinti, diverse ONG-uri. UNSR captat de PSD a cerut demisia ministrului Educatiei, un liberal. UNSR la Iasi a facut Zilele Studentului cu fonduri de la o primarie pesedista. Mitica si Dan Carlan au captat ditamai felia din media ieseana pentru a beneficia de o expunere mediatica masiva care sa acopere lipsa de proiect, foarte vizibila in cazul lui Mitica de la Liga Portocaliilor.

La Iasi, musiu Ionut-Mihai Ganju, presedintele fantomaticei Aliante a Studentilor Romani din Iasi, este pe lista de plata a lui Mitica de la Liga Portocalie. In treacat zis, singurul pahar de apa pe care l-as accepta vreodata de la un portocaliu de vaza din urbe ar fi de la d-l senator Dan Carlan, care are tendinte sadice pregatindu-se sa piarda pentru a treia oara consecutiv in fata unui candidat comunist, scuzati, pesedist.
Haideti sa disecam toata activitatea lui Ganju. Pregatiti floricelele si sucurile ca o sa dureze un pic. Mergeti si cumparati-va tigari daca ati ramas fara pentru ca o sa fie o poveste duioasa si blanda despre un copil neascultator.

De fiecare data cand Ganju a mers la negocieri cu vreun ministru sau cu vreun primar, a facut-o sub privirea de vultur a lui Bogdan Budeanu, prim-vicepresedinte al UNSR, coordonator informal al UNSR pe centrul universitar Iasi.
In august 2007, la o luna dupa o sedinta UNSR foarte aprinsa terminata cu suspendarea lui Ganju din Consiliul Director al UNSR, ei bine, Ganju a mers temator si cu pasi feciorelnici la Gigi sa-i prezinte o lista de revendicari pentru studenti. Ganju si-a creat astfel o platforma. Prima eroare strategica.
Voi face digresiuni, ca un bun povestitor ce sunt.
Ionut Ganju primise acordul de a se legitima ca lider al studentilor pe UAIC, repet pe UAIC si atat. Bogdan Budeanu era al mare pe Iasi si pe UTI-Tudor.
Dupa miscarea proasta a lui Ganju din august 2007, Budeanu s-a enervat si mai tare pe Ganju pentru ca incepuse sa devina cel mai mediatizat lider al studentilor. Intre noi fiind vorba, daca Ionut Ganju corespunde cu adevarat caracterizarii unui lider studentesc, eu imi fac carnet de partid la PSD in 24 de ore.
Anul acesta a avut loc un eveniment super tare super marfa al UNSR numit Zilele Studentului Iesean- prima (si singura) editie...finantat de Gigi. Budeanu a fost seful. Si acum urmeaza bomba nucleara pe care o arunc sub coada lui Ionut Ganju.
De ce ASR nu a participat la Zilele Studentului (ZSI) in conditiile in care este cea mai mediatizata liga studenteasca? ASR este afiliata UNSR. De ce ASR si Ganju nu au folosit ZSI pentru a-si promova imaginea? Raspuns corect: Budeanu l-a ignorat, de aceasta data, pe Ganju pentru ca ASR are alte interese decat UNSR sau Budeanu.
Sa vedem: A sarit Ganju la gatul lui Adomnitei si a lui Dobre? Daaa. A sarit Ganju la gatul lui Gigi? Daaa. A sarit Ganju la gatul lui Mitica de la Liga Portocalie? Nuuuuuu. Why? Pentru ca Ganju de la ASR s-a folosit de imaginea sa, total artificiala, pentru a lansa atacuri pur politice impotriva adversarilor lui Mitica. O mana spala pe alta...
O mica observatie: mediatizarea lui Ganju a fost imensa pe canalele media controlate de PDL si pe cea relativ neutra dpdv politic.
OK. Nu s-a inteles nimic pana acum? Cum nu?
Urmeaza alte tiruri in directia celor doi ipocriti, Ganju si Mitica de la Liga Portocalie.
Ganju a inceput facultatea de vreo 7 ani si are foarte mari dificultati in a-si obtine o diploma de licentiat ca orice absolvent somer de la UAIC. Parerea mea este ca da prost in CV faptul ca Ionut este in anul 7 de facultate in conditiile in care la cursurile de zi de pe sistemul anterior Bologna durata studiilor este de 4 (patru) ani nu 7 (sapte). Daca Ganju are mai multe restante stranse cu sarguinta decat firele de par ale Baselu, cum de s-a procopsit cu un loc de cazare in Codrescu? Intelegerea Mitica-Ganju din toamna lui 2007 a fost urmatoarea: eu (Mitica) iti dau si cazare, iti dau si sediu (ASR a fost fara sediu vreo 4 ani), iti dau liber pe media platita de mine, iar tu vei deveni robotelul meu atacandu-mi adversarii. Piata neagra a liderilor studentesti ieseni captati de partide ne ofera o suma estimativa: 5000 euro, esalonati ca doar Mitica n-avea salariu asa de mare ca rector...
Interesul lui Mitica a fost: Ganjule, eu te ajut ca-mi esti simpatic si manevrabil, iar tu ma sustii ca-s rector, ma pregatesc sa candidez la primarie si n-am nevoie sa fiu contestat de studentii din UAIC. Ca Mitica a facut pace si cu LSE asta ramane de povestit ce si cum alta data.
Ionut Ganju zicea referitor la inscenarea cu Dobre si zisa campanie in Maiorescu ca cere politicienilor sa fereasca studentii de intoxicari electorale. Eu cam vad ca Ionut nu se simte nici el prea bine, poate ca nu are protectie adecvata la intoxicari...
Problema se pune in felul urmaretz:
Pe filiera Iacoban-Budeanu, Ganju a reusit sa intre la negocieri cu Gigi, obtinand din partea lui Gigi aprobari pentru toate revendicarile din august 2007. Ba chiar am auzit ca Gigi i-a dat lui Ganju vreo 10.ooo de mp pe Luna si cateva castele in Franta.
La un moment dat, Ganju s-a trezit ca Gigi l-a pacalit si ca studentii au primit ciuciu. Hopa, deodata regulile jocului se schimba. Ganju, lider al unei organizatii afiliate la UNSR, a sarit tare pe Gigi mai mai sa-i iasa inima din piept de mandrie lui Ionut. Problema e ca UNSR primise finantare de la primaria lui Gigi pentru ZSI. Cand a auzit de iesirea in presa anti-Gigi a lui Ganju, se spune ca lui Budeanu i-a crescut tensiunea de s-a urcat pe pereti de nervi. Se mai zice ca Budeanu a cazut la pat doua zile.
Problema lui Ganju este ca nu stie ca trebuie sa aleaga: ori se supune directivelor lui Budeanu, bun baiat, fie continua sa primeasca spagi de la Mitica de la Liga Portocalie. Oricum, optiunile sunt contrare, nu prea intelege Ganju asta. Budeanu este un centralist si nu prea inteleg eu de ce accepta ca o liga afiliata UNSR sa aiba set de reguli proprii si sa adopte o linie de actiune contrara deciziilor Consiliului Director al UNSR.
ASR nu a accesat niciodata fonduri de la agentiile guvernamentale gen ASS, ANSIT, in primul rand, din cauza ca ei nu stiu cum se face un proiect si, in al doilea rand, deoarece cele doua agentii sunt sub obladuirea PNL, iar Anghel Ficu este baiat de gashka. Ultima data cand ASR lui Mr. Ganju a participat, nu ca a initiat un proiect, la un proiect a fost noiembrie 2006 la Studentiada cand a venit CTP la Casa Ursachi. Studentiada a fost proiect al UNSR, iar pe atunci Budeanu asta avusese mila de Ganju si-i permisese si lui Ganju sa iasa in presa, sa culeaga niste firimituri mediatice.
ASR este membru fondator al UNSR, dar jocul de putere practicat de Ganju este contrar intereselor UNSR. Sa traiesc s-o vad si p-asta: ASR exclusa din UNSR sau Ganju exclus din ASR sau UNSR. Doamne Dumnezeule, va fi un scandal monstru!
O mica istorie a relatiei Budeanu-Ganju. Budeanu a castigat de 2 ori functia de prim-vicepresedinte al UNSR in detrimentul lui Ganju. Budeanu nu l-a marginalizat pe Ganju pentru ca si-a dat seama ca are papagal si poate sa militeze foarte bine pentru interesele UNSR in Iasi. Consiliul director al UNSR este format din presedinte, prim vicepresedinte, cinci vicepresedinti, un secretar general, un secretar executiv si trei consilieri ai presedintelui. Puterea efectiva este concentrata in mainile prim-vicepresedintelui. Aaa, credeati ca Gabriel Petrea este al mai mare si mai tare din UNSR? Total eronat. Bogdan Budeanu conduce cu o mana de fier UNSR si este cel mai influent lider studentesc care discuta cu ministrii Educatiei. Nici sa nu va mai spun ca Budeanu este extrem de cunoscut si in Comisiile de Invatamant ale celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Intrebari recapitulative:
  1. De ce ASR, afiliat la UNSR, nu a participat la ZSI, eveniment UNSR?
  2. De ce a trebuit sa intervina Budeanu pentru ca Gigi sa-l primeasca pe Ganju sa discute niste revendicari prezentate in august 2007? Calculati si voi: august 2007-aprilie 2008.
  3. De ce a fost suspendat Ganju din Consiliul Director al UNSR in iulie 2007?
  4. De ce Budeanu ii permite lui Ganju sa actioneze ca lider studentesc in afara intereselor UNSR?
  5. De ce Ionut Ganju plin de restante a primit cazare in Codrescu in conditiile in care sute de studenti cu medii de 9.80 nu au prins cazare si stau sarmanii la gazda?
  6. De ce Mitica i-a dat spaga lui Ganju?
  7. De ce presa ieseana a promovat singurul Pacalici veritabil din Iasi?
  8. De ce Ganju si nu Budeanu a sarit la gatul lui Gigi ca sa arate ca Gigi nu se tine de promisiuni?
Draga Ionut, acum cateva zile m-ai abordat si mi-ai oferit sprijinul tau in caz ca as avea nevoie vreodata. Darnicia ta providentiala si-a primit acum raspunsul cu varf si indesat.

P.S. Ofer drept la replica pe blog persoanelor la care am facut referire in aceasta luare de pozitie si care se simt lezate in drepturile lor. Nu folositi un ton amenintator sau injurios. Termen-limita: 28 mai.
Somn usor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu