miercuri, 14 mai 2008

Cine finanteaza campania lui Cristi Adomnitei?

Zilele trecute discutam cu un jurnalist apropiat taberei anti-Fenechiu din PNL Iasi si analizam campania lui Cristi Adomnitei.
Sa vedeti ce concluzii au fost trase..
Ca si publicitate stradala, Cristi domina pe ceilalti contracandidati majori.
Exista o preocupare semnificativa din partea unor liberali ca Nichita sa nu iasa primar.
Fenechiu nu ca nu vrea sa-l atace pe Nichita, el mai degraba ezita pentru ca stie ca incepe sa-si piarda influenta nu numai la Iasi, dar chiar si la Bucuresti, acolo unde Crin Antonescu pregateste PNL pentru 4 ani de stat in opozitie parlamentara.
Fenechiu nu a scos niciun banut din buzunarul propriu pentru a-l ajuta pe Adomnitei.
Intrebarea periculoasa: daca nu Fenechiu sustine financiar campania, atunci cine si de unde il sustine pe Adomnitei?
Singurii suspecti sunt: Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu, patroni de trusturi media...Multimilionari in euro...
Patriciu ar da si 10 miliarde de euro pentru campania lui Adomnitei, macar sa stie ca nu va iesi la primarie omul lui Basescu (Oprea). Aversiunea lui Patriciu fata de Basescu si locotenentii sai este bine cunoscuta.
Dar Vantu ce rol joaca aici? Ei bine, ati observat ca trustul Realitatea-Catavencu a schimbat foaia fata de Traian Basescu? SOV a dat ordinul de anihilare mediatica a lui Basescu. A transmis ziaristilor din trust si realizatorilor TV sa fie "independenti". Adica sa dea in Basescu cat se poate de tare. Si ordinul a fost dus la indeplinire. Fata de noiembrie 2007, adversarii lui Basescu sunt mult mult mai mediatizati decat Basescu si liderii PDL. Iar mediatizarea adversarilor lui Basescu este foarte bine gandita in sensul ca au fost adusi sa presteze pe sticla liderii PNL, PSD, PC si PRM care au dat dovada de calitati oratorice deosebite. Acestia, devenind mai convingatori decat oamenii lui Basescu, incearca sa arate cat de superficiala au fost etichetele puse de Basescu-322, prlamentul corupt si guvernul care sta cu coruptia pe masa.
Apropo de Vantu. Vantu controleaza cativa specialisti in marketing politic si cateva firme de consultanta politica. In februarie si in martie anul asta i-a trimis peste tot in tara sa negocieze contracte de consultanta cu oamenii lui Basescu din teritoriu. Urmandu-se un ordin de la Cotroceni, oamenilor lui Vantu li s-a aratat rapid usa. La care Vantu a sarit in aer si s-a aliat cu Patriciu. O alianta conjuncturala, punctuala, desigur pentru ca SOV trebuie sa-si pastreze un spatiu de manevra in cazul in care PDL va castiga totusi alegerile locale, desi toate indiciile duc spre PSD ca si castigator pe fondul scaderii in popularitate a lui Basescu si a liderilor portocalii. Semn ca electoratul roman s-a trezit dintr-un vis urat si incearca acum sa scape de el.

Domnule Fenechiu, cand aveti de gand sa sustineti financiar campania lui Cristi Adomnitei? Nu ma refer la mizilicuri, maruntisuri. Ma refer la sutele de mii de euro.

2 comentarii:

  1. http://dorojan.blogspot.com/2008/05/site-de-campanie-wwwdorojaneu.html

    Acolo se poate gasi o foto de campanie mai reusita decat cea pe care ai avut amabilitatea sa o inserezi pe blogul tau. Multumiri oricum

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi tată, cu toată simpatia...dar eşti pe arătură rău.
    politrucul

    RăspundețiȘtergere