miercuri, 28 mai 2008

Explicatii pentru administratorul blogului lui Dumitru Oprea

  • Dumitru Oprea declara pe blogul sau ca Bularga nu beneficiaza de utilitati. A exagerat. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Unul din sloganurile PD-L Iasi continea greseala cu virgula intre "Asa" si "nu merge". Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Daniel Matasaru si Ionel Oancea au participat la o dezbatere despre rasism luand atitudine impotriva discursului rasist. Daniel Matasaru a participat la cateva blogmeet-uri organizate de blogerul rasist Sebastian Bargau, alias visurat. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Mesajul lui Doris Pack pentru sustinerea lui Dumitru Oprea publicat pe blogul celui din urma nu vine din partea unui membru influent al Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European si nici din partea unui membru cu influenta in Grupul Popularilor Europeni. Grupul Popularilor Europeni are 2 vicepresedinti in Comisia mentionata. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Pe blogul lui Dumitru Oprea, Valy Greavu, specialist IT si profesor la FEAA, i-a calificat pe comentatorii critici ai d-lui Oprea drept "lepre spurcate la gura". Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Nu se poate atribui un caracter de autenticitate verificabila mesajului de sustinere al lui Joseph Daul. Nu imbraca forma unei scrisori sau a unui comunicat de presa. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Administratorul blogului lui Dumitru Oprea rugase comentatorii sa abordeze in comentarii subiectul prezentat in articolul de baza. Nu s-a respectat cerinta. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Ionut Ganju, lider studentesc iesean extrem de mediatizat, nu a obtinut rezolvarea revendicarilor prezentate primarului Nichita in august 2007. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Declaratia lui Dumitru Oprea data la 7 Est conform careia Universitatea Cuza a finantat Miss Cuza a fost infirmata de Comisia de Etica a Universitatii. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Dumitru Oprea ca europarlamentar roman a avut o activitate mediocra. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Dumitru Oprea a depus un amendament la proiectul Mikko prin care cere continuturilor generate de utilizatori (categorie care include si blogurile) sa nu publice nimic despre persoanele publice decat cu consimtamantul lor explicit. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Catalin Ivan este promovat de NewsIasi fara a respecta regulile Blogmaniei. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • La actiunea "Salvati Copoul" Dan Carlan s-a comportat ca un adevarat politician stand de vorba cu oamenii din parc, in timp ce Dumitru Oprea statea la taclale cu presa. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Dumitru Oprea a declarat ca ministrul liberal Silaghi a incercat sa-l mituiasca pentru ca procesele UAIC legate de Gradina Botanica sa inceteze. Traian Basescu a stat langa ministrul liberal Silaghi la vizita din Suedia din martie anul acesta. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Dumitru Oprea l-a jignit pe ministrul Adomnitei numindu-l "haimana politica". Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • In unele dezbateri televizate Dumitru Oprea a folosit un ton agresiv si violent. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Am luat de pe site-ul Parlamentului European informatii pentru a redacta un raport neoficial, informal privind activitatea deputatilor din Comisia pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European. Candidatul Dumitru Oprea avea o activitate submediocra conform raportului care cita surse oficiale fara a pretinde ca este totusi un raport puternic. Trebuia sa-i spun monitorizare. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Analizele lui Aurel Dobasu de pe IasiCastiga erau contradictorii. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Fata de declaratia lui Traian Basescu cu "zoaiele", "geamul" si "clasa politica", am observat atitudinea ipocrita a PDL care isi aroga un status de genul "calugari tibetani care protesteaza fata de guvernul de la Beijing". Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Tinerii politicieni considerati sperante ale politicii romanesti sunt afectati de scandaluri de coruptie sau au o notorietate negativa. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Declaratiile lui Dumitru Oprea referitoare la libertatea de exprimare asumata de bloguri sunt in contradictie flagranta cu unele amendamente depuse la proiectul Mikko. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Dumitru Oprea a lasat UAIC cu lipsuri in gestiune uitand sa faca functionale Comisiile de Etica si de Asigurare a Calitatii. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit.

  • Intr-o dezbatere electorala televizata, moderatorul Florin Ghetau l-a favorizat pe Dumitru Oprea in detrimentul lui Cristian Adomnitei. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • PDL la Iasi nu a venit cu oameni tineri care sa candideze pentru demnitati publice. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Candidatii si partidele fara putere financiara nu au acces la media privata. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

  • Unii politicieni din Iasi sunt traseisti politici. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit.

  • IasiCastiga a folosit la un moment dat un limbaj injurios fata de liderii PDL Iasi. Am reactionat. Am gresit. Nu am gresit!

  • Liderii PDL Iasi au chemat la miezul noptii jurnalistii ca sa relateze despre o actiune electorala, incalcand astfel dreptul inalienabil al jurnalistilor la viata privata si la odihna. Am reactionat. Am gresit? Nu am gresit!

27/05/2008 19:44
Ai intrecut orice limita a bunului simt. Azi m-a intrebat cineva oripilat daca te cunosc. Sa stii ca mi-a fost rusine sa ii spun ca da.
Raspunsul meu nu va veni niciodata. Nu ti-am spus niciodata ce si cum sa faci, nu ti-am impus niciodata modul meu de a fi si de a gandi. You missed the whole point.

Catre administratorul blogului lui Dumitru Oprea care a publicat ieri urmatorul mesaj adresat mie:
[...]Daca doriti sa scrieti mizerii despre dumnealui pe blogul dumneavoastra nu ne deranjeaza acest lucru, dar va rugam sa ii respectati pe ceilalti vizitatori ai site-ului, sau macar dati voie la dretul la replica. Atita timp cit dumneavoastra moderati mesajele, dati dovada clara a lipsei de transparenta si credeti in ingradirea libertatilor de expresie a celor care va coordoneaza (??? boldurile sunt ale mele),

raspunsul meu este de a scoate definitiv moderarea comentariilor si de a permite comentarii si din partea anonimilor. Cititorii sunt rugati sa urmareasca efectul.

6 comentarii:

  1. Domnule Sava,

    In primul rind multumesc ca ati dat ocazia de a-mi exprima punctul de vedere.
    O sa fiu foarte civilizat cu dumneavoastra si ignorind dictonul: cine se scuza se acuza, o sa incerc sa va dau niste explicatii neasteptind sa obtin ceva in schimb sau macar sa intelegeti cine sunt si care este semnificatia mea.
    In primul, am promis Staff-ului de campanie a prof. Oprea ca nu va voi mai adresa nici un cuvint, dar imi incalc astazi aceasta promisiune, pentru ultima data, pentru a incerca sa va explic ca nu aveti dreptate in multe din cele in care ma acuzati.

    In prumul rind acea replica pe care tot o invocati nu facea in nici un fel referire la dumneavoastra si nici la criticii domnului Profesor Oprea ci ma refeream la oameni care nu stiu decit sa scrie pe bloguri fara sa aiba in spate un fundament practic.Ei sunt politicieni care vorbesc si atit. Dumneavoastra dovediti acelasi lucru. Am inteles ca sunteti student la filosofie.

    In viziunea mea un filosof este un om analitic aproape independent. Dumneavoastra ati dovedit a fi doar un tip care sufera de lipsa de atentie, de impartialitate si extravagant de superficial. Imi cer scuze pentru aceste calificative, dar va rog sa va autoanalizati. Nu aveti nici un drept sa spuneti ca imi imaginez ceva, in momentul in care am umplut paginile ziarelor locale si nationale cu realizarile mele si ale studentilor mei si nu pe linie politica ci pe teme majore ale lumii.O sa va informez ca in 2006 am ocupat locul al II-lea in lume cu proiectul de infrastructura pentru o organizatie care lupta impotriva virusului H5N1. Locul II, domnule Sava, in lume nu se obtine usor. Acum cind vad cuvintele dumneavoastra ma doare foarte mult, pentru ca nu va cer sa ma laudati, in nici un caz, nu va cer sa ma votati pentru ca nu voi candida. Va cer doar sa incercati sa ma ignorati.

    In al doilea rind, ceea ce scrieti pe aici este total fals din multe puncte de vedere, dar este parerea dumneavoastra si am fost sfatuit sa o respect.

    In al treilea rind, amenintatile mele cu justitia au fost temperate de niste sfaturi de care eu stiu sa tin cont. Sunteti foarte nesemnificativ, chiar daca pe mine ma doare ignoranta, indolenta si superficialitatea.

    AVEM NEVOIE de critica, dar aceasta trebuie sa fie in primul rind constructiva si, cu referire doar la mine, apolitica.
    Il sustin si il votez pe profesorul Oprea din credinta. Dar in acelasi tim intru si discut si cu domnul Adomnitei. Asi transmite mesaje si domnului Nichita dar nu am unde, iar pe domnul Ivan il clasific prin intermediul acelei fraze celebre.

    Asadar, reiau cuvintele administratorului blogului prof. Oprea, pe care marturisesc ca nu il cunosc individual si ca ii invidiez pozitia, dar i-o respect. Daca vreti sa scrieti in continuare mizerii despre mine, faceti-o cu ipocrizia sadica de care ati dat dovada pina acum. Nu voi mai face alte interventii, va promit solemn, dar lasati macar acest mesaj sa fie vizibil.
    Nuva dau nici un sfat. Daca atit puteti lasa in urma... e mare pacat. Studentii Cuza sunt in mare parte de o mare valoare. Mare pacat ca mai sunt si exceptii.
    Votati cu cine credeti ca este mai bun dar nu mai scriti mizerii nejustificate!
    PS. Sava stii ce e cel mai trist: pari a avea potential, pari a avea cititori, esti pasionat... dar nu ai echilibru. Blogul tau ar putea fi de referinta daca ai fi impartial. Acum este de referinta doar pentru aberatiile pe care le scrii. As fi vrut sa nu fi scris aceasta fraza.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) În primul rând faci ca de obicei mai multe greşeli, la fel ca şi mine răspunzându-ţi din nou. Mergi te rog şi întreabă studenţi de-ai mei cum mă comport cu ei. Ia te rog şi un reportofon ca să pui aici pe site dacă mă înjură vre-unul. Chiar mă interesează şi pe mine că din evaluările care se fac la şcoală ies prea bine. Poate în underground lucrurile stau altfel... cine ştie. Nu strică de întrebat. Şi nu sunt lector.... dar sper să ajung.
    Se pare că ajungem la un armistiţiu şi discuţii civilizate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Maestre Greavu, sunt masterand la Facultatea de Litere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, Romania. Domeniul meu de studiu este "Studii Culturale Americane". Sunt in primul an de studiu.
    Am accesat o Scoala de Vara Internationala prin Reteaua Utrecht in Austria la Graz pentru perioada 13-27 iulie 2008. Am mai accesat si o bursa LLP-Erasmus in Germania la Konstanz pentru perioada octombrie 2008-martie 2009.
    Lucrez ca traducator autorizat castigand aproximativ 100 lei pe saptamana pentru 2-3 lucrari.
    Am absolvit Facultatea de Litere, specializarea Limba si Literatura Engleza-Limba si Literatura Franceza in 2007.
    Locuiesc in caminul C6 din Campusul Maiorescu.
    Zilnic nu stau pe bloguri mai mult de 1 1/2-2 ore.
    Cand deschid dimineata calculatorul, primul lucru pe care il fac nu este sa deschid pagina de web cu blogul domnului profesor Dumitru Oprea si sa proferez amenintari sau injuraturi, ci sa deschid pagina de web a Agentiei Internationale de Stiri Reuters. In ultimul timp nu prea mai citesc presa din Romania.
    Cel mai mult ma intristeaza la politicieni, dar si la oamenii simpli ipocrizia.
    Acum, maestre Greavu, fiti amabil si raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Era blogul profesorului Dumitru Oprea locul cel mai potrivit pentru ca Dumneavoastra sa folositi expresia "lepre spurcate la gura"? In articolul cu pricina caruia ii prezint si linkul
    http://blog.dumitruoprea.ro/2008/05/06/
    o-alta-vale-a-plangerii-din-iasi-comuna-bularga/
    spuneati, citez cu voia Dumneavoastra, maestre Greavu: "Cind ai astfel de tinte, lepre spurcate la gura ca baiatul de mai sus nu o sa mai aiba loc decit sa se uite la becuri si lei din tramvai.", DAR in comentariul Dumneavoastra de mai sus afirmati "In prumul rind acea replica pe care tot o invocati nu facea in nici un fel referire la dumneavoastra si nici la criticii domnului Profesor Oprea ci ma refeream la oameni care nu stiu decit sa scrie pe bloguri fara sa aiba in spate un fundament practic."
    Dumneavoastra sunteti un specialist IT cu renume international. Sunteti si lect. univ. la FEAA. Lucrati cu sute de studenti.
    Va implor, in genunchi daca este nevoie, sa NU folositi fata de colegii mei studenti de la FEAA acelasi ton pe care l-ati folosit pe blogul domnului profesor Dumitru Oprea.
    Mi-as mai dori ca simpatizantii domnului profesor Dumitru Oprea sa fie in stare sa demonteze cu calm ,cu rabdare, cu perspicacitate si cu inteligenta argumentele sau opiniile exprimate de comentatorii critici pe blogul domnului profesor Dumitru Oprea.
    Va multumesc pentru intelegere, maestre Greavu. Mult succes la FEAA si esec total in alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut probleme cu wireless-ul asta. Incercam sa corectez: "13-27 iulie 2008" nu "2007" si "va rog, in genunchi daca [adaugat mai tarziu] este nevoie. "
    Maestre Greavu, scuzati confuzia. Poate ca veti fi totusi intelegator fata de problemele ivite. Dati-mi ocazia sa traiesc cu speranta asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa traiti linistit si bine domnule Sava.
    Succes la scrieri si la bursa de peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Maestre, va multumesc pentru urari.
    La randu-mi va doresc o vara plina de impliniri profesionale si de esecuri politice.
    Fie ca din mainile Dumneavoastra sa iasa sute de studenti care sa se regaseasca rapid pe piata muncii.
    La cat mai multe goluri...

    RăspundețiȘtergere