sâmbătă, 10 mai 2008

Sugestii legate de site-ul de campanie al fostului meu coleg de partid, Daniel Matasaru

Daniel Matasaru, vicepresedinte al PC Iasi si coordonatorul Departamentului de Tineret, candideaza la sefia Consiliului Judetean din partea conservatorilor ieseni. Anuntul candidaturii aici.
In urma cu o zi, Daniel si-a lansat site-ul de campanie. Deocamdata site-ul este promovat de Etienne Ignat(bloger conservator), de Iulian Micu(jurnalist NewsIasi, consultantul lui Dan Carlan), de IasiMedia(prin campania Blog It On) si de subsemnatul.
Observatiile mele sunt urmatoarele:
 • Spre deosebire de Iulian Micu, apreciez stilul haios in care sunt prezentati anumiti politicieni ieseni. Aici. Chiar eu am preluat pe blog una din caricaturi, cu precizarea sursei desigur.
 • Am preluat pe blogul meu joculetul lui Daniel, dar sunt probleme in ceea ce priveste aspectul in sensul ca se labarteste si nu apare restrans fata de forma originara de pe site. Puteti observa fenomenul pe blogul meu. Poate Daniel se gandeste sa ma ajute ca sa apara joculetul mai structurat.
 • Am nedumeriri legate de coincidenta continutului sectiunilor "De ce candidez" si "Oferta Electorala".
 • Am incercat joculetul, dar am mari dificultati in a acumula voturi. Schimbarea directiei si viteza de reactie pot fi imbunatatite.
 • Mi-a sarit in ochi propunerea no. 37 din Oferta. Citat: "37.Crearea unui Birou de informatii multimedia cu acces la Internet si facilitati pentru jurnalistii acreditati la Consiliul Judetean." Daniel l-a invitat pe Florin Ghetau sa ofere un punct de vedere fata de aceasta initiativa fara precedent. Desigur ca Florin Ghetau nu a percutat nici in aceasta privinta, nici in ceea ce priveste prezenta unui candidat PC in studiourile postului TV local, TeleM, detinut de omul de afaceri Danut Prisecariu, unul din sponsorii si sustinatorii lui Dumitru Oprea. Daniel se confrunta cu problema candidatilor tineri de la partidele mici care nu-si permit plata prezentei la televiziunile private iesene. Daniel nu are bani pentru a-si face campanie spectaculoasa in genul Nichita-Oprea-Adomnitei pentru ca este un politician tanar, nu-l dau banii pe dinafara. In schimb echipa sa de campanie este constituita in proportie de 100% din tineri. Aceasta calitate politica alaturi de deschiderea spre new media ii vor oferi un loc meritoriu in prima jumatate a candidatilor de la CJ.
 • Am apreciat in sens profund pozitiv sprijinul pe care i-l acorda senatorul Terinte si arhitectul Oancea colegului lor de partid. Domnule senator, aratati mult mai bine decat unii colegi parlamentari din Iasi. Poate ca de vina sunt drumurile pe care le faceti prin judet pentru a oferi carti bibliotecilor rurale.
 • In sectiunea blog de pe site, ar fi bine sa scrie numai mesaje cu caracter electoral, politic. Paralelismul site-blog este suparator, la un anumit punct.
 • Ca sa nu fiu acuzat de blat, il critic pe Daniel pentru ca mi-a sters un comentariu pus de mine pe site in care ma plangeam de dificultatile tehnice legate de inserarea codului joculetului sau pe blogul meu. O treaba de bun-simt ar fi fost sa-mi raspunda, cu atat mai mult cu cat la aceste alegeri sunt mai mult decat dispus sa votez un tanar si la CJ si la primarie (domnul Oancea iese din ecuatie, cu regret).
 • De vreme ce Daniel a dat curs observatiei lui Iulian Micu legate de poza din header, nu vad de ce as fi tratat in alt fel de Daniel, fostul meu coleg de partid in 2004 la PUR Iasi.
 • Ii urez Mult Succes lui Daniel Matasaru in castigarea sefiei CJ. Din cauza ca s-a asociat cu blogerul visurat prin participarea la blogmeet-ul rasistului, il anunt ca NU il voi vota. Si spun asta cu regret, dar cu convingere.
 • Pentru sustinerea pe care i-am acordat-o lui Daniel prin publicarea articolului de fata, il rog sa vorbeasca cu d-nii Oancea si Terinte pentru a propune tuturor candidatilor si partidelor sa faca o colecta comuna de carti pentru bibliotecile din comunele iesene. Locatia de colectare ar putea fi un spatiu neutru dpdv politic. Oare sunt prea idealist pentru a crede in succesul unei astfel de propuneri?
Update
Tinerii conservatori au inceput Ofensiva si in blogosfera. Adrian Manolache il sustine pa Daniel Matasaru.

Niciun comentariu: