vineri, 1 august 2008

UAIC-universitate de renume international? Sa fim seriosi!

In perioada 1998-2007 au venit din strainatate sa studieze la UAIC 385 studenti din 14 tari. In acceasi perioada de la UAIC au plecat sa studieze in universitati partenere 2151 studenti. Adica un raport de 5,5:1.
Aruncati o privire pe sectiunea Relatii Internationale de pe site-ul UAIC si spuneti-mi de unde ar rezulta ca UAIC este o universitate de renume, nu international, treaca-mearga de la mine, dar macar european.
Si inca ceva: cate programe de joint degree sunt la UAIC, in cate domenii, cat de solicitate sunt ele?
Daca UAIC are acreditare ARACIS/ENQA, de ce nu scrie nicaieri pe site de treaba asta? Probabil ca UAIC are acreditare de la fostul CNEEA, dar nu si de la ARACIS. Chiar daca pe site-ul ARACIS UAIC este trecuta ca acreditata.
Care o fi universitatile la care se face referire in articolul din Gandul? Probabil ca UAIC nu are acreditare de la ARACIS din cel putin 2 motive: UAIC nu detine o baza de date prin care sa demonstreze ca un anumit procent cerut de lege din absolventii de licenta isi gasesc de lucru in specialitatea studiilor intr-un an de la absolvire (CIPO si Fundatia Alumni probabil ca lucreaza la treaba asta), iar in al doilea rand, norma didactica la UAIC este supraincarcata raportata la prevederile legale din Statutul Personalului Didactic. Toata lumea stie ca la UAIC este regula, nu exceptie, ca grupele de seminar, laborator sa aiba cel putin 30, ba chiar 40 de studenti.
Dixi!

3 comentarii:

  1. Din cate aud, exact datorita faptului ca universitatea este de prestigiu european, ati putut participa la Scoala de vara de la Seggau(Graz, Austria). Statutul de membra a unor prestigioase retele europene, cum sunt Reteau Utrecht si Grupul Coimbra, nu se obtine decat in urma unor serioase evaluari. Dar, ca peste tot, este intodeauna loc pentru mai bine; insa abordarile de acest gen sunt usooooooor ipocrite, mai ales pentru cineva care a studiat /studiaza la Cuza si beneficiaza si de o bursa Erasmus. I wonder if these comments will be approved by the blog author ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vorbesc de mere, si tu imi spui de pere.
    Plus ca nici nu exista nicio baza stiintifica pentru un invatamant de calitate la UAIC. Bani de la stat si de la studenti sa fie, ca de calitate se ocupa femeia de serviciu de la Rectorat.
    Las-o mai moale cu tanguieli de genul: sa te vad daca-mi publici comentariul. Daca ai fi citit in mod regulat blogul meu, ai fi stiut ca am anumite principii in aceasta privinta pe care vreau sa le respecte si comentatorii.
    Da´ bine ca ai curaj sa-ti asumi o identitate... La adapostul anonimatului orice roman poate sa spuna orice despre oricine.
    Vad ca ai un stil, asa mai elevat, de comunist travestit in democrat. In fine, trebuia sa supravietuiesti si tu, nu?
    N-am lins pe nimeni in koor si nici nu m-am milogit de nimeni ca sa intru la Graz, Konstanz sau la MEU-AEGEE.
    Daca cauti lingai, oportunisti si compromisi, cauta-i pe Baghiu, Vaman si pe Alex Ciobanu ca numai de pile si de relatii se agata ei.
    Citeste aici si dup-aia mai lauda-ti locul de munca la mine pe blog:
    http://paulsava.blogspot.com/2008/09/
    sarmanii-studenti-de-la-feaa.html
    http://paulsava.blogspot.com/2008/05/
    domnule-oprea-ati-lasat-universitatea.html
    http://paulsava.blogspot.com/2008/08/
    paralelism-in-planurile-de-invatamant.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Stilul bombastic, persiflant, TOTAL nepoliticos (a se vedea cum v-a fost adresat comentariul anterior), specific "jurnalistilor" care nu gasesc alta forma de defulare. Nu suportati comentarii si opiniile altora. Poate va mai completati intre timp si cunostintele de limba romana ( "Care o fi universitatile ..."; "Daca cauti ..."; " Spor la invatatura!

    RăspundețiȘtergere