marți, 16 septembrie 2008

Sarmanii studenti de la FEAA

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza din Iasi" are peste 20.000 de cursanti.
Vreau sa va supun unui exercitiu de imaginatie:
Daca ati fi manager HR sau un middle-executive pe cine ati angaja? Pe un absolvent de FEAA la zi cu licenta de 3 sau 4 ani fara niciun fel de experienta sau pe un gestionar de depozit/ agent de vanzari/ agent imobiliar care a facut FEAA la ID si are o patalama cu cel putin 2 de experienta, chit ca la interviu nu se stie care a terminat la zi si care la ID?
Pe cine angajati?
Trist, Dany...Piata muncii nu are atata capacitate de absorbtie. Demonstreaza-mi cu statistici oficiale CIPO-Alumni-ARACIS ca majoritatea absolventilor de FEAA isi gasesc de lucru in domeniu in maxim 1 an de la absolvire.
Ce sa mai spunem de absolventii de liceu economic care stiu sa faca contabilitate primara si cer mai putini bani decat un proaspat absolvent de FEAA?

2 comentarii:

  1. paul...Cuza si cu atat mai putin FEAA, nu obliga pe nimeni sa vina sa faca studii superioare. Eu unul daca as avea o firma care sa aiba in prim plan contabilitatea, as prefera sa angajez un proaspat absolvent de studii superioare in dauna unui bosorog care a terminat liceul si are mai multa experienta dar lasa de dorit la capitolul atitudine si posibilitati de avansare. Facultatea nu te ajuta doar sa acumulezi cunostinte ci din perspectiva mea, te modeleaza si ca om. oricum si eu sunt de parere ca pe piata muncii exista f multi economsti mai mult sau mai putin pregatiti care stau degeaba...dar asta datorita doar pretentiilor exagerate pe care le au in momentul in care se duc la un interviu de angajare. spor la scris

    RăspundețiȘtergere
  2. dany, eu nu vorbesc de un boşorog care a făcut FEAA la ID, eu vorbesc de un tânăr de 23-35 de ani care a lucrat la un depozit, supermarket, magazin cu studii medii şi care a făcut facultate economică de 3-4 ani la ID. studentul FEAA la zi nu are cum să aibă experienţă pentru o angajare în 6 luni de la terminarea studiilor.
    tânărul care a făcut FEAA la ID vrea să promoveze şi reuşeşte! Pentru că a îmbinat munca cu studiile.
    dani, tocmai mă uit la un filmuleţ de pe site-ul UAIC care vb şi despre FEAA.
    Uite ce spun un bobocel de la FEAA (ghilimelele incadreaza exact vorbele tanarului, iti trimit linkul pe mail dk vrei)
    -cand termin facultatea, "Sper sa ma angajez intr-o firma, undeva, intr-o banca, intr-un minister", dau la Economie "pentru ca am facut 12 ani de muzica si vreau sa fac ceva mai serios, sa castig bani
    Decanul FEAA-Studentii vin la FEAA pentru ca isi gasesc de lucru in foarte multe domenii (Adica absolventii de FEAA pot ajunge lucratori in salubritate?, plus ca nu spune cati, cand si cum
    Decanul FEAA- absolventii FEAA isi deschid afaceri. Cati, cum si cand? Statistici ioc. Analize asupra calitatii educatiei la FEAA ioc.
    FEAA este facultatea unde merge toata lumea sa se inscrie. S-a inscris candidatul la Medicina? Sa inscrie si la FEAA ca e de bon ton. S-a inscris la Psihologie, Drept sau Geo? Se inscrie si la FEAA ca-s locuri cu caruta.
    La FEAA si un terorist poate sa-si ia diploma.

    RăspundețiȘtergere