miercuri, 17 iunie 2009

Hrană nu bombe Iaşi

Duminică, 21 iunie, la Iaşi, la ora 17, în părculeţul de lângă cinema Republica, are loc o nouă întâlnire "Hrană nu bombe". Participanţii vin cu mâncare vegetariană gătită sau nu (legume sau fructe) şi o distribuie oamenilor sărmani.
Acţiunea nu se produce cu tulburarea ordinii publice sau cu distrugerea spaţiului public.
Tinerii care participă la această inedită formă de protest vor să atragă atenţia asupra unor probleme de ordin social existente în societatea europeană. Fondurile publice alocate înarmării afectează interesul Statului pentru asigurarea traiului zilnic al oamenilor necăjiţi. Este un mod de a arăta obrazul politicienilor care cumpără voturile persoanelor defavorizate cu mici şi bere sau cu F.U.Z. (făină, ulei, zahăr)
Acţiunea de la Iaşi poate fi caracterizată drept:
-voluntaristă
-legală
-constituţională
-nonviolentă
-paşnică
-anticapitalistă
-anticonsumistă
-antimilitaristă
-antitotalitară
-anticorporatistă
-antistatală
-proactivă social
-progresivistă
-ecologistă

Dacă doriţi să vă alăturaţi tinerilor voluntari, puteţi veni cu mâncare gătită DOAR vegetariană sau cu legume şi fructe care va fi distribuită oamenilor sărmani cărora Statul nu le oferă minime condiţii de trai.
Blogul acţiunii
Food not Bombs pe Wikipedia
ONG CAMAS-Centru pentru Artă, Media şi Acţiune Socială

Disclaimer
Din motive de echidistanţă editorială socio-politică, administratorul acestui blog nu poate confirma sau infirma susţinerea personală a ideii de bază din spatele acestei iniţiative. Cititorilor li se recomandă utilizarea şi a altor surse de informare privind acest subiect.

3 comentarii:

  1. multumim de "promovare". trebuie precizat totusi ca indivizii care participa la aceasta actiune nu sunt membri ai unei organizatii, dau daca sunt, nu vin acolo in calitate de membri, "hrana nu bombe" nefiind o actiune asumata de ong-uri, partide sau alte forme institutionalizate de asociere si organizare, cateodata cunoscandu-se chiar cu ocazia actiunii.
    apropo de acoperirea media, au fost publicate articole de cateva ori in evenimentul zilei si ziarul de iasi. unele mai bine informate, altele mai putin (in sensul ca unii jurnalisti au stat de vorba cu participantii la actiune, in timp ce altii au venit, au pozat, au intrebat de vreun lider sau vreo organizatie si au plecat).din pacate observ ca nu se mai gasesc in arhivele de pe internet ale ziarelor respective, voi reveni in cazul in care le regasesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. deci "promovare" sau promovare? pot sa fiu si ironic si sarcastic. dar nu-mi permit fata de voi si fata de aceasta actiune.
    articolul nu este un copy-paste, evident. dar am considerat ca am dreptul sa spun si eu ceva pe langa discursul "oficial" sau oficial.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu era o ironie decat la adresa termenului si intelesului sau general. avand in vedere ca este o actiune organizata de grupuri informale, care nu reprezinta nici o asociatie samd., cuvantul promovare suna putin bizar, desi e de apreciat orice propagare a informatiei. la fel s-ar putea spune si de impartitul de flyere cu actiunea - ca reprezinta o forma de "promovare" - si din nou am folosit ghilimelele - pentru ca ma refer la partea strict informativa pe care o comporta termenul, parte care se pierde din ce in ce mai mult in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere