joi, 23 iulie 2009

O chestie cam ciudată. Poate înţelegeţi voi.

Acum câteva zile, am dat peste acest articol de pe blogul lui Mihnea, tânărul român care îşi face doctoratul în SUA.

Ceea ce cred eu că am înţeles nu prea are sens. De ce am impresia că Mihnea este sarcastic şi suspicios la adresa lui Tolontan? De ce am impresia că Mihnea dezvăluie printre rânduri nişte tehnici de manipulare? De ce nu a răspuns la obiect nedumeririlor cititorilor lui?

Atata timp cat nu stiu nimic despre acest domn, nu pot decat sa citesc cu admiratie si sa-l aplaud. Din exterior privind, faptul ca un jurnalist s-ar intoarce impotriva propriului trust de presa in cautarea adevarului reprezinta un act de curaj. Eu chiar nu vad investigatia pornind din momentul in care domnul Tolontan o critica pe Monica Ridzi pentru numirile politice in cadrul organizatiilor sportive judetene, cu cateva luni in urma. Nu vad acolo sclipirea si inceputul. Mai apoi, nu pot decat sa apreciez faptul ca acesta se poate ridica peste absolut orice banuiala de breasla. Gazeta Sporturilor, spre deosebire de alte ziare din Romania, are tirajul in crestere. Nici aici nu pot vedea, deci, vreun motiv pentru care ziaristul acesta ar fi urmarit senzationalul.

Tolomaci noi ca punem botul la tolontani.

Când Mihnea îl pune pe Tolontan în rând cu Ciutacu, care este un "tonomat" de-al lui Voiculescu, parcă se ridică nişte sprâncene.
De ce am impresia că faptul că Tolontan s-a bătut cu cărămida în piept că este mai credibil dacă atacă trustul Intact, de care şi aparţine, face parte dintr-o manevră? Ce a pierdut Voiculescu, GSP sau Intactul din faptul că se pare că banii MTS au ajuns şi la Voiculescu?
Adică ceva de genul Băsescu-Vântu. Băsescu a tot dat în Vântu ca să elimine suspiciunea că Vântu l-ar putea ajuta pe Băsescu. Mai ales la inundaţii şi la momentul mai 2007.

Un comentariu:

  1. daca un tinerel face un doctorat intr-un domeniu nu inseamna ca e destept in toate; apoi, despre presa isi dau cu parerea toti, ca la fotbal, femei si agricultura...
    ramane insa ce stim cu totii - cea mai tare ancheta jurnalistica din romania ultimilor ani e facuta de tolo si un ziar de sport, iar pe margine sunt si oameni cu bun simt dar si multi mancatori de rahat

    RăspundețiȘtergere