duminică, 19 iulie 2009

Secta "Martorii lui Zoso"

Sunt pe cale de a-l critica cu argumente pe cel mai semnificativ blogger român la ora actuală, cică.

Dragă Zoso,
M-ai plictisit cu atacurile tale aproape zilnice la adresa lui Dragoş Stanca-F5-GRC. Plus Antena 3. Nu trebuie, din punctul meu de vedere, să mai insişti cu astfel de atacuri.Cred că am înţeles de pe blogul tău că Dragoş Stanca este un diavol în online-ul românesc care păstoreşte chestii cu spam, cu furturi intelectuale, cu SEO spam, cu pagini albe, cu porn, cu nu ştiu ce. De ce insişti? Vrei neapărat să obţii o reacţie vehemente din partea internauţilor? Vrei să mergem cu torţe la sediul GRC şi să-i dăm foc? Vrei să nu mai citim online Cotidianul? Vrei să mergem la Dragoş Stanca acasă să facem un citizen arrest? Vrei să facem greva foamei duminică seara ca să arătăm că suntem solidari cu tine? Hai să ducem la ghilotină pe toţi cei din online-ul românesc care nu respectă principiile Zoso din blogosferă: "Toţi fură. Zoso nu fură. Vă ia mama dracului dacă vă prinde Zoso".

Dragă Zoso,
Cine eşti tu (ca persoană publică) de ai ajuns ayatollahul suprem al blogosferei din România? La câte campanii sociale sau umanitare ai participat? Câţi bloggeri ai ajutat tu să ajungă alături de tine în Liga I a blogosferei din România? Ce relevanţă socială şi culturală mai are blogul tău?

Dragă Zoso,
Te-ai plafonat nespus de mult. Pe blogul tău, te repeţi. Desfăşori atacuri personale, v. Dragoş Stanca. Înjuri copios, vorbeşti urât, tu care colaborezi cu nuştiucebrandurigalactice. Te iei de piarişti pentru că nu se ploconesc în faţa ta şi nu vor sau nu pot să te plătească cu 10.000 iepuroi pe articol.
Oricine poate să înjure, să scrie urât cum faci tu. La treaba asta, ai afinităţi tragi-comice cu visurat şi piticigratis. Dar îţi decredibilizează autoritatea morală când te iei de trusturi-moguli, politicieni-partide şi siteuri-marketeri.
Locul II din Zelist este nemeritat pentru tine, tu nu te compari ca relevanţă cu majoritatea bloggerilor din top 30 Zelist.
De ce nu există democraţie în blogosferă? De ce trebuie să fie o elită decadentă şi arogantă/superficială care să primească permanent omagiile sclavilor?
Dragă Zoso,
Ai muncit ca să ajungi unde ai ajuns şi pentru asta merită să fii apreciat. Dar gata, s-a terminat, te-ai plafonat, ai devenit previzibil, ai devenit un reflex condiţionat. Lasă locul altora mai relevanţi.
De ce nu te retragi din Zelist? Îţi mulţumim pentru contribuţia adusă la dezvoltarea conştiinţei de blogger. Patria îţi va fi veşnic recunoscătoare.
De ce nu poţi fi şi tu ca Iliescu, un nene care ocupă o funcţie de onoare?
Eu cred că sunt cel puţin 5 oameni din Liga I a blogosferei care sunt mult mai relevanţi ca tine, şi care merită mai multă vizibilitate a ideilor: Simona Tache, Ciprian Gavriliu, Tudor Chirilă, Manafu, Bobby Voicu.

Ideea acestui articol mi-a venit citind
Capslock.ro-Vali Petcu, Diferenţa dintre comunicat şi payperpost
Ciprian Gavriliu-Antreprenoriatul online s-a născut mort.
Alex Ciobanu-Un vis numit "online".

Ajută şi tu un copil bolnav cu o campanie umanitară, ajută bloggerii să facă bani cinstiţi din online marketing, vino cu idei noi, fii constructiv, pune-te în pielea Celuilalt. Nu mai înjura. Nu ne jigni vreodată inteligenţa făcând articole politice direcţionate sau plătite. Scrie pe social, promovează o carte, ORICARE. Promovează o idee care face lumea mai isteaţă. Spune-ne despre ideile constructive sau pozitive care te-au pus odată pe gânduri. Propune nişte modele de oameni copiilor care intră la tine pe blog.

Ţi s-a mai spus că îţi superi cititorii cu atacurile personale, cu aroganţa, cu injurăturile, cu lipsa de idei interesante. Este decizia ta dacă vei face ceva în sensul acesta sau vei ignora aceste mici semnale de frustrare că nu te mai ridici la nivelul la care erai anul trecut.

Mitul Zoso a apus. Blogosfera nu mai înseamnă Zoso şi alţii.

Un blogger semnificativ/relevant/puternic nu se mai bazează neapărat pe trafic, vizibilitate şi networking. Calitatea trebuie să întreacă cantitatea. Orice blogger poate fi mai bun decât un alt blogger. Uşa blogosferei este deschisă permanent, de la natură, şi nu se ştie pe cine ia pe sus curentul.

Un comentariu: