sâmbătă, 19 septembrie 2009

Crin Antonescu este pervers

Crin Antonescu este pervers.
Mi-am dat seama când am făcut analiza strategiei sale de comunicare politică împreună cu un amic din presă.
Crin Antonescu lansează mesaje cu încărcătură electorală în toate direcţiile. Spre electoratul PSD, spre electoratul PD, spre electoratul volatil de tip PLD, spre maghiarime, spre naţionalişti, spre indecişi. Această strategie este împrumutată din Marea Britanie a anilor 1990 când la conducerea Partidului Laburist a venit Tony Blair. Tony Blair a dat undă verde sfaturilor strategilor în comunicare politică care îi spuneau că poate destructura intenţia de vot a Partidului Conservator prin emiterea unor mesaje uşor proconservatoare dar care să nu intre în conflict cu bazinul electoral tradiţional al laburiştilor.
Aşa face şi Crin Antonescu prin mesajele transmise:
-alianţa DA a dispărut din cauza lui Băsescu, ţinta: electoratul de dreapta
-Ion Iliescu din 1990 este diferit de Ion Iliescu din 2009
-Sorin Oprescu- "prietenul meu"
-Antonescu mizează pe imaginea artificială a omului nou, neafectat de politică, în acelaşi mod în care se intitula şi Radu Duda
-nu am grupuri de interese în spate, cum are dl Băsescu (aici a uitat să-l critice pe Geoană)
-scădem TVA, impozit pe venit- păturile sărace ale populaţiei

DAR

Crin Antonescu este VARZĂ total pe următoarele teme:
-economie
-externe
-Republica Moldova

Părerea mea sinceră este că el, ca lider al PNL, în cadrul campaniei electorale pentru prezidenţiale, va candida pentru a crea un spaţiu de manevră pentru PNL care să-i permită să revină la guvernare alături de PDL.

Rămân la părerea că Băsescu nu trebuia să facă guvern PDL-PSD. Trebuia să aprobe solicitările impertinente ale lui Tăriceanu şi ale PNL cu riscul ca singurul membru PDL din guvern să fie şoferul lui Tăriceanu.

Plus că trebuia să-şi dea demisia în acele 5 minute de la suspendarea sa de către Parlament.

În primul tur votez un Ungur şi în turul doi pe un Vampir.

3 comentarii:

  1. poţi să-l votezi pe d-ul Băsescu ... mai rău de atât nu cred că se poate

    RăspundețiȘtergere
  2. Paul, aici te contrazic. Tony Blair nu a folosit strategii perverse, sa zicem, politice. Atunci cand a venit la conducerea Laburistilor, Blair a trebuit sa revigoreze acest partid, sa il indeparteze de imaginea de partid invechit, cu o ideologie care nu mai facea fata cerintelor vremii. A pus bazele noului laburism, teoretician fiind Anthony Giddens, dupa modelul lui Bush dar nu in mod special. Practic, Blair a pus bazele social-democratiei moderne la nivel european. Mai mult decat atat, polititcile sale au fost puternic individualizate in raport cu cele ale Conservatorilor care treceau si ei printr-o criza ideologico-politica cu episodul Thatcher, mai tarziu Major, care nu a mai avut acelasi impact ca precursoarea sa.
    Cred ca individualitate exista, depinde acum care este unghiul din care privesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un presedinte de obicei nu are treba cu Economia. Iar pe Externe, chiar nu cred ca Antonescu are o problema - sa nu uitam, totusi, este profesor de istorie.

    RăspundețiȘtergere