vineri, 16 iulie 2010

Mi-e frică

Miercuri am dat examenul de titularizare în învăţământ. La ora 9 eram deja în sală, timp regulamentar 10-14. Am ieşit la 13.
Sala 5 centrul 2, Şc. 2-Piatra.
Chestii foarte bizare:
O candidată a intrat în sală la ora 9:20 de mânuţă cu unul din membrii comisiei. Un pic foarte ilegal. Art. 48 din metodologie. Dacă tipa va lua notă mare am dreptul să cred că ştia deja subiectele.
Penarele-penarele sunt asociate conceptului de bagaje, bagajele sunt interzise în sală. Pe la ora 12, una din supraveghetoare a mers în spate şi a cerut ca toată lumea să predea penarele. Ce nevoie mai aveau de penare dacă instrumentele de scris aveau loc pe masă? Eu nu vreau să cred că în cel puţin unul din penarele cerute, nu confiscate..., era ori o fiţuică, ori şpagă într-un plic.
Eu am stat în prima bancă, numărul 13. Nu mi-am permis să întorc vreodată capul să văd ce se întâmpla în spate.
Fetele erau cu fustă, iar blugii sau pantalonii nu pot ascunde fiţuici.
Una din supraveghetoare ieşea cam des din sală, asta am observat. Poate ţinea de şase.
Ce sens a avut ca una din supraveghetoare să spună la jumătatea timpului că ultimele 3 candidate sunt obligate să rămână în sală? În acel moment în sală erau 11 candidate. O fi fost vreun aranjament de genul anumite fete să rămână în sală până spre sfârşitul timpului regulamentar?
Nu s-a respectat Metodologia în ceea ce priveşte prezenţa constantă a unui supraveghetor în spatele sălii.
La un moment dat, una din candidate a zărit pe unul din membrii comisiei care se îndrepta spre sala noastră şi a spus colegelor "Vedeţi că vine."
S-a şuşotit. Abia la al patrulea incident de şuşoteală una din supraveghetoare a rugat să nu se mai şuşotească.
De ce îmi este frică? Îmi este frică de posibilitatea ca unele din contracandidatele mele să fi fraudat examenul în timpul desfăşurării acestuia, bineînţeles cu aprobarea sau complicitatea supraveghetoarelor. Mi-e frică să nu cad de fraier că am fost corect. Să nu pierd postul în favoarea unei nesimţite.

Au fost şi chestii amuzante:
-am fost coleg cu 2 păianjeni, lângă geam
-eram în banca din faţa catedrei şi supraveghetoarele sexy tot veneau să pălăvrăgească la catedră şi erau întoarse cu poponeţul la mine. Una chiar s-a sprijinit cu el de banca mea. Tinerele, frumoase, slăbuţe, înalte. Asta da consolare.

3 comentarii:

  1. :)) tare faza cu domnisuarele. :D Iti urez multa bafta si apreciez corectitudinea ta. :) Sa scrii despre rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru incurajari.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai nu stii ca dreptatea umbla cu capul spart?
    in invatamant asa e de cand lumea... ori ai supervaloare ori dai banu jos.
    de aia cuvantul "bugetar" incepe sa aiba un inteles peiorativ...

    RăspundețiȘtergere