luni, 4 octombrie 2010

Mişcarea Verzilor, Remus Cernea şi Liviu Mihaiu

Remus Cernea, ex-preşedinte la Partidul Verzilor, a fondat Mişcarea Verzilor. Iar Liviu Mihaiu este preşedinte de onoare. Interesantă mutare, de vreme ce Liviu Mihaiu, fost jurnalist la Realitatea-Caţavencu, este apropiat de ecologiştii români neafiliaţi politic.
Ideile Mişcării Verzilor merită studiate cu atenţie.
Eu doresc scăderea pragului electoral la 3% pentru partide singure.
Ţin minte că, la un moment dat, coexistau PER (Partidul Ecologist din România), FER (Federaţia Ecologistă din România) şi MER (Mişcarea Ecologistă din România). Unele erau membre CDR.
PSD a controlat prin interpuşi activitatea PER. Vântu spunea la un moment dat că ar fi dispus să ajute un partid ecologist în România. Fostul prim-ministru Victor Ciorbea ar fi urmat să conducă acest partid-satelit.
Din tot sufletul vreau să mă înşel, dar cred că este posibil ca această Mişcare a Verzilor să nu fie independentă, ci legată de Vântu sau de serviciile secrete ale lui Băsescu (prin Liviu Mihaiu). Adică să fie gândită ca depozitar în 2012 al voturilor celor nemulţumiţi de PDL, PNL şi PSD. Oricum eu aşa aş fi făcut dacă aş fi fost Păpuşar. Dar, repet, este posibil să mă înşel întrucât nu-l cunosc personal pe Remus Cernea.

3 comentarii:

  1. daca citesti 2-3 interviuri cu Vantu ai sa vezi ca are cam aceeasi ideologie cu Cernea. Insa nu cred ca cernea poate sa ia voturile PSD si in nici un caz cele PDL deoarece are un discurs politic ori antireligios or antistatal (in sensul de stat national). 2 partide pot capitaliza: UNPR si PC dar in special PC.
    Insa depinde de ce se mai intampla si pe plan mondial, ca daca se impute treaba cu tinutul secuiesc s-ar putea sa te trezesti cu un guvern ultranationalist cam foarte repede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am îndoieli moderate că Remus Cernea poate jongla foarte bine cu discursul ecologist european. L-a susţinut pe Tokes şi asta m-a şocat.
    Ţinutul Secuiesc este monedă de schimb între Ungaria şi Marile Puteri ale UE. Nu doresc evenimente deosebite de ordin etnic în Ardeal. Decât să moară un cetăţean român de etnie maghiară, mai degrabă le dăm autonomie. Militarizarea ţării pe fond etnic, socio-economic sau pentru a intimida vreun vecin (Ungaria, Ucraina, Rusia) este o mişcare sinucigaşă care va duce la dispariţia României.

    RăspundețiȘtergere
  3. bun, opinia dumitale, insa probabil constientizezi faptul ca esti in minoritate. Majoritatea se conduce dupa veche zicala: "mai bine dusmanul in pamant de cat in tara noastra" si nu sunt dispusi sa faca concesii teritoriale.
    Remus Cernea nu este un politician de durata, e un oportunist, cunoscut putin spre de loc electoratului care nu se prea da pe net. A profitat foarte bine de anumite conjuncturi sa-si creeze o imagine insa mai mult de imagine... cam nimic.

    RăspundețiȘtergere