duminică, 10 octombrie 2010

Motivele demisiei lui Remus Cernea sunt cusute cu aţă albă

Remus Cernea a demisionat din Partidul Verde şi a înfiinţat un alt partid ecologist, Mişcarea Verzilor.

Eu cred că motivele demisiei sale sunt cusute cu aţă albă.

- "Am fost acuzat..."
Această sintagmă este prea generală. A fost acuzat de foştii colegi din conducerea PV? A fost acuzat de membrii simpli ai PV? A fost acuzat de presă? A fost acuzat pe forumuri şi bloguri?

-"Echipa cu care am lucrat..."
Care echipă? În afară de Remus Cernea nu mai ştiam pe nimeni de la Partidul Verde. Mă îndoiesc că Remus Cernea a acceptat ca şi alţi colegi de-ai săi să apară în presă pentru a prezenta ideile Partidului Verde. În mod cert, Remus Cernea nu a reuşit să facă cunoscută echipa cu care a lucrat la Partidul Verde. Nu a vrut sau nu a ştiut cum.

-Contradicţii ideologice:
Remus Cernea l-a susţinut pe Tokes care este de dreapta, l-a atacat mai puternic pe Crin Antonescu decât pe Traian Băsescu. Plus că Remus Cernea se revendică de la cazul Ana Blandiana (care a mers în 2000 să-l voteze pe Iliescu, adversar ideologic, ca să nu câştige Vadim), recunoscând că a fost membru UDMR, adică al unui partid dintotdeauna de dreapta.

Eu cred că Remus Cernea nu are pregătirea ideologică pentru a dezvolta un partid ecologist independent în România.

Partidele ecologiste din vestul şi nordul Europei sunt afiliate stângii, nici măcar centrului, şi se adresează locuitorilor marilor oraşe, oamenilor instruiţi.

Şi nu mai înţeleg ceva: dacă actorul Kevin Spacey şi Serviciul de Presă al Kremlinului (Administraţia Prezidenţială a Federaţiei Ruse) comunică pe twitter cu internauţii, Remus Cernea de ce n-ar face aşa ceva?

Iar Remus Cernea n-ar fi putut fi acceptat ca "rezervă" la masa de poker politic, dacă Păpuşarii nu s-ar fi asigurat că acesta nu va strica scenariul deja pregătit.

Dacă RC va candida la Preşedinţia României, eu sigur nu-l voi vota.

3 comentarii:

  1. domle, partidul ala nu e un partid serios, e un fel de organizatie ideologica. Pe Cernea l-au agatat cand cu protestul impotriva Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol. Si acolo s-a creat o confuzie, omul era acolo initial impotriva religiei si pe urma a schimbat povestea la ecologie si la faptul ca or sa vina provincialii iar sa invadeze Bucurestiul si aia cu monumentul istoric Parcul Carol.
    Dupa ce a fost captat de astia, a inceput sa se dea in stamba si sa coste voturi, partidul verzilor fiind ecologist de sorginte, ateismul nefiind ceva cu care ar fi vrut sa defileze.
    Si cum sa castigi capital politic intr-o tara predominant ne-atee cu ateismul in frunte? In plus el era un fel de Vadim Tudor al PRM acolo, adica nu il interesa opiniile celorlalti, regulamentul intern de functionare, chestii trestii, el cu marketingul si faima.
    El a fost dat afara nu si-a dat demisia. A fost dat afara de comisia de cenzori, adica disciplinar.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Ateismul şi ecologismul pot face casă bună.
    Excluderea sa a fost conformă cu Statutul Partidului Verde? Eu cred că nu. În Statut scrie negru pe alb că Biroul Executiv Central este singurul în masură să decidă excluderea.
    Problema e că eu mă aşteptam ca Partidul Verde sub conducerea lui Remus Cernea să fie o organizaţie ideologică ca la carte, până la capăt.
    Din păcate, la noi, oamenii cu simpatii ecologiste nu par a fi de stânga, ci de dreapta, poate chiar de extrema-dreaptă.
    Momentul în care mi-am pierdut încrederea in Remus Cernea a fost acela în care a făcut un compromis ideologic susţinându-l pe Tokes. Spun asta deşi nu sunt xenofob sau antimaghiar. Dar unele principii ideologice tot trebuie respectate.
    Nu exclud variantele ca faima lui RC să fi atras tot felul de indivizi dubioşi în PV, chiar la vârf sau ca lui RC să i se urcat faima la cap.
    La mine în Neamţ, şeful filialei PV este un activist de partid, fost şef la PNG, fost şef la Forţa Civică etc. Nu vă interesează impactul lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost dat afara conform cu statutul. Adica daca omul e crestin nu are voie sa fie ecologist sau cum? Eu cred ca sta exact invers treaba mai ales de cand cu implicarea activa a institutiilor religioase in promovarea ideii de responsabilitate catre mediu.
    RC avea probleme personale acolo. In loc sa promoveze partidul el promova propria agenda, fapt care nu se poate tolera.

    RăspundețiȘtergere