duminică, 7 noiembrie 2010

Mici divergenţe

Doresc să pun capăt polemicii cu 3 blogări.

1. Prima clarificare se adresează blogăriţei Feminism Politic.

"laudatio-laudationis-substantiv feminin de declinarea a III-a parisilabică

singular

Nominativ laudatio

Acuzativ laudationem

Genitiv laudationis

Dativ laudationi

Ablativ laudatione

Vocativ laudatio

plural

Nominativ laudationes

Acuzativ laudationum

Genitiv laudationum

Dativ laudationibus

Ablativ laudationibus

Vocativ laudationes.

Nu există în limba latină un substantiv care să aibă forma laudatium la acuzativ, singular sau plural. Prin metoda pasului invers, pentru ca un substantiv să aibă forma de laudatium la acuzativ singular sau plural trebuie ca la nominativ să aibă una din următoarele forme: laudatius (decl a ii-a, masculin), laudatium (declinarea a ii-a, neutru). Dar aceste forme sunt inexistente.

În plus, Dicţionarul Latin-Român al lui Gh. Guţu, Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1993, prezintă substantivele laudatio, onis, şi laus-laudis (pag. 239-240).

Nu am pretenţii ca toată lumea să ştie limba latină, dar atunci li se demonstrează greşeala să o recunoască."

2. A doua clarificare se adresează lui Pavel.

"-În cei 5 ani şi ceva de locuit în Iaşi nu am asistat la vreo scenă comparabilă cu vreuna descrisă de tine.

-Niciodată nu am văzut saci de cartofi în mijloacele RATP Iaşi.

-Tinerii trebuie să respecte persoanele în vârstă.

-Tinerii trebuie să sară în apărarea tinerelor jignite sau atacate, indiferent de făptuitor.

-Pavel ar trebui să renunţe la articolele de tip flame, pline de remarci inflamatorii, care radicalizează.

-Succesul unui blogăr n-ar trebui să se vadă în stilul flame care atrage vizite şi comentarii multe pe blog.

-Bătrânii din Iaşi se comportă, în general, normal cu tinerii. Îşi dau seama că tinerii sunt sufletul Iaşului. În mod normal, la Iaşi ajung să studieze tineri cu educaţie morală solidă.

-Dezaprob categoric orice încercare a vreunui blogăr de a crea impresia că toţi bătrânii din Iaşi călătoresc cu mijloacele de transport în comun pentru a enerva tinerii. Nu accept tentativele de a înfăţişa pe bătrânii din Iaşi drept nişte infractori sau nişte persoane certate cu bunul-simţ.

-Articolul lui Pavel generaliza. Într-un articol ulterior acesta a făcut nişte precizări, recunoscând implicit că a preferat prima dată exagerările şi generalizările.

-Citesc peste 100 de bloguri ieşene. Felul în care bătrânii Iaşului folosesc mijloacele de transport în comun nu constituie un subiect des abordat."

3. A treia clarificare se adresează blogăriţei Eleonora Lisnic care mi-a şters un comentariu postat de mine pe blogul ei în care spuneam că Noua Dreaptă este o organizaţie ilegală care promovează aceleaşi idei criminale ca şi mareşalul Ion Antonescu.

"Eleonora, este deosebit de ridicolă tentativa ta de a-l apăra pe mareşalul Ion Antonescu şi de a lua partea Noii Drepte. Discursul lor antisemit, nazist şi ideologic este cauza uciderii evreilor ieşeni al căror mormânt improvizat a fost descoperit recent lângă Iaşi.

Ştiu că Noua Dreaptă este influentă în Republica Moldova. Discursul său este politic, inspirat din ideologia nazistă.

Ştiu că tinerii moldoveni au o impresie foarte bună despre mareşalul Ion Antonescu care, împreună cu trupele SS, a "eliberat" Basarabia de sovietici şi de evrei.

Doresc de la tine mai multă reţinere când este vorba de a promova ideile unui criminal de război, comanditar al unor acte genocidare comise de Armata Română în România şi Basarabia."

4 comentarii:

  1. Paul, zic doar atât, nu m-ai înțeles, nu am generalizat. Am zis clar, am ceva împotriva celor care mer o stație, două într-un autobuz supraaglomerat.

    De la acest fapt, prin comentariul tău, am ținut să precizez că bătrânii nu sunt ușă de biserică. Așa că am tot dreptul să aduc la cunoștință cele văzute de mine, nu ca pe un atac, ci ca pe o constatare.

    Oare nu am atacat și tinerii? Văleu... Și încă de câte ori. Și-mi permit și luxul să zic și de rău și bătrâni, că doar și ei sunt oameni, și ei greșesc, și ei pot fi trași de ureche.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bătrânii pe care îi critici nu pot răspunde.
    Nu ai dat exemple concrete, cu link, de blogări ieşeni care au semnalat aceleaşi probleme semnalate de tine.
    Dacă autobuzele sunt puţine, ai posibilitatea de a cere RATP Iaşi suplimentarea lor.
    Cât am folosit eu serviciile RATP chiar nu mă interesa cine unde coboară, dacă coboară la următoarea staţie.
    Promovând articole de tip flame câştigi trafic, comentatori, vizibilitate, notorietate. Iar eu nu cred că nu eşti interesat de toate acestea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am nevoie de mii de vizite, de zeci de comentatori și de notorietate prin astfel de articole. Dacă asta doream ,asta scriam cât mai des.

    Știi ce-i culmea? Că nimeni nu vine și zice nimic când scriu un articol bun, când vin cu o idee despre viitorul țării, promovării Iașului. Nu!

    Suntem români și aproape toți vedem doar părțile proaste, Paul! Nu numai eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare are dreptul la o opinie, bună sau nu, conformă sau nu, dar are dreptul. Fiecare blogăr este analizat de proprii cititori. Pentru că Internetul este un mediu liber, consider că am dreptul să ofer cititorilor mei alte puncte de vedere asupra unor subiecte vehiculate de alţi blogări.
    Eu nu-mi pun problema dacă vreun articol de-al meu este bun sau nu. Las cititorii să judece.
    Poate articolele tale sunt bune şi de aia vine lumea şi comentează. Iar articolele mele sunt proaste, rele şi d-aia nu vine lumea să comenteze.
    Suntem români, dar unii români chiar nu reacţionează la părţile proaste. România are mai multe părţi proaste decât părţi bune. Unii se fac că nu le văd...
    Eu scriu despre părţile pe care eu le consider proaste (subiectul cu Armata Română care a ucis evreii ieşeni), tu scrii despre părţile pe care le consideri tu proaste (bătrânii din Iaşi care urcă în autobuz în Podu Roş şi coboară la Moldova).
    Eu am încredere în cititorii mei, chiar dacă nu sunt comentat. Accept argumente raţionale, rezonabile, non-ideologice. Că nu prea sunt din astea...Şi asta spune ceva despre cei care se învârt în lumea asta a blogurilor.

    RăspundețiȘtergere