joi, 30 decembrie 2010

Primarul PD-L de Roman are la degetul mic toată presa locală.

1. Patronii televiziunii TopALLTV sunt oameni apropiaţi primarului. Unul dintre ei i-a fost consilier de imagine şi coordonator de campanie electorală. Soţia acestuia are emisiune la RomTV. Celălat patron este fost consilier local PSD, care şi-a construit averea prin furtişagurile de pe vremea fostului primar.
2. Reclamele
Firmele apropiate PD-L furnizează grosul reclamelor: Chianti, Bogardens, Royal, Occidental Construct.
3. În echipa editorială a televiziunii TopALLTV este o doamnă care întâmplător este şi vicepreşedintele PD-L Roman.
4. Soţia lui Biciuşcă, membru PD-L Roman, are emisiune la o televiziune locală.
5. Dacă vreun jurnalist ar îndrăzni să-l critice, fie şi pe merit pe primarul Romanului, acest jurnalist n-ar mai reuşi să scoată vreo ştire din vreo instituţie de stat.
6. Pentru fiecare apariţie televizată a primarului, a unui consilier local PD-L sau altă nulitate portocalie, moderatorului emisiunii primeşte un bonus dacă se difuzează la ore de maximă audienţă.
7. Mi-am dat seama că marea majoritate a jurnaliştilor romaşcani sunt servili, corupţi şi fripturişti în momentul în care niciunul nu a spus sau scris (tv, ziar, blog) că puntea de legătură spre observatorul din Parcul Municipal este prost făcută, înclinată şi alunecoasă din cauza apei de la cascadă. Nici până acum nu s-a găsit directorul tehnic al primăriei să remedieze problema. Sunt sigur că nici la primăvară primăria nu va rezolva problema de la observatorul din Parc.
8. Deoarece primarul, Consiliul Local dominat de PD-L şi nulităţile locale ale PD-L sunt creatori de ştiri, va trebui să mormăim mult până presa va fi independentă cu adevărat.
9. Toată presa locală, alimentată la ora respectivă cu contracte de publicitate portocalii, a relatat în termeni laudativi despre inaugurarea Bulevardului Roman-Muşat şi a lacului din Parc. Deşi priorităţile romaşcanului de rând sunt altele: concedierea poliţiştilor comunitari corupţi şi incompetenţi, aducerea la un nivel european a TUTUROR străzilor din oraş, repararea aleilor dintre blocuri, amenajarea unor locuri de parcare ieftine, strângerea şi adăpostirea câinilor comunitari, crearea de noi locuri de muncă în oraş.
10. Am fost şocat să aflu de la RomTV că o micro-piaţă inaugurată cu tamtam de primar acum este nefuncţională. Zeci de mii de lei aruncaţi în neştire pe o prostie a primarului.

Primarul în funcţie va candida pentru un nou mandat deoarece firmele care cotizează la puşculiţa PD-L trebuie să-şi amortizeze investiţiile şi după 2012. Interesele economice din spatele primarului vor fi bine reprezentate la împărţirea banilor publici şi după 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu