luni, 11 iulie 2011

Protestez vehement faţă de incitarea la ură rasială promovată de site-ul ziarpiatraneamt.ro

Accesaţi linkul aici.
Punctul meu de vedere:

Identificarea unui grup etnic ca responsabil de dezastrul economic al unei ţări este un instrument al propagandei naziste. Un grup etnic nu este o povară.
Utilizarea cuvântul 'ţigani' nu respectă recomandările europene şi naţionale. Cuvântul 'ţigan' trebuie evitat deoarece are rezonanţe negative.
Populaţia rromă a fost obiectul actelor de genocid, alături de populaţia evreiască, în timpul alianţei dintre România antonesciană şi Germania hitleristă.
Preşedintele Băsescu a condamnat comunismul, dar nu şi actele de genocid săvârşite de armata română şi o parte a populaţiei împotriva evreilor şi rromilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Solicit imperativ ca administratorii site-ului ziarpiatraneamt.ro să retragă postarea şi să prezinte scuze publice.
Faptul că societatea civilă nu a reacţionat faţă de incitarea la ură rasială arată cât de înrădăcinate sunt sursele rasismului în mentalul colectiv.
Refuzul administratorilor site-ului incriminat de a retrage postarea şi de a prezenta scuze publice va confirma activitatea intensă pe care o desfăşoară Noua Dreaptă în Piatra Neamţ, sub blajina privire a instituţiilor statului.
Site-urile oficiale sau guvernmentale care promovează acest ziar trebuie să facă şi ele presiuni.
Sunt îngrozit să constat că, acum, în România anului 2011, un ziar nemţean îndrăzneşte să preia elemente ale propagandei naziste, responsabile de atrocităţi masive, atestate istoric şi ştiinţific.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu