luni, 7 aprilie 2014

Trădarea de la Vaslui 06.04.2014

1. Îl sun pe George Silvestrovici să-mi spună dacă marşul începe la ora 14 fix.
2. GS îmi spune că marşul porneşte pe la ora 14:30.
3. Ajung în centrul Vasluiului.
4. Zâna Domintean şi Constantin Pâslaru mă abordează. Fac greşeala de a face câţiva paşi înapoi. Rând pe rând cei 2 mă ameninţă: ZD mă acuză că sunt sclav pentru Simona Niculescu, iar CP îmi promite că-mi va lua gâtul. Sunt la 3 paşi de un poliţist de la Poliţia Municipiului Vaslui care urmăreşţe incidentul.
5. Îl anunţ pe GS de incident. Îmi promite că va cere celor 2 să plece şi că-mi va da portavocea pentru a denunţa incidentul.
6. Scandări. Maestru de ceremonii-GS
7. Începe marşul.
8. De la Crucea Gării până la Piaţa Traian maestru de ceremonii Alexandru Ionaşcu, ZD, CP.
9. La un moment dat, AI se retrage, făcând loc lui CP. În acelaşi timp, în fruntea coloanei se poziţionează acelaşi CP.
10. Ajungem la sensul giratoriu de la Penny. Capul coloanei înconjoară 2 jandarmi. Capul coloanei este deja constituit de galeria de la FC Vaslui, parteneră de scandări cu CP.
11. CP face semn de schimbare a traseului autorizat şi de blocare a sensului giratoriu de la Penny. Puţini jandarmi în jur...
12. Observând aceste mişcări, dirijez mijlocul coloanei în direcţia opusă lui CP care scandează "Strada e a noastră!". Bruiez scandând "Jos trădătorii!"
13. Din proximitatea capului coloanei GS se poziţionează simetric faţă de CP neopunându-se scandărilor şi indicaţiilor acestuia.
14. Mă apropii panicat de GS cerând lămuriri. Îmi spune "Mai stăm 30 de secunde."
15. Observ maşinile de jandarmerie şi de poliţie de pe traseul autorizat şi dirijez câteva grupuri de protestatari pe traseul autorizat.
16. Din acest moment, coloana de protestatari se subţiază. Nu se mai scandează uniform. Cei de la galeria Poli Vaslui au treaba lor, nu le pasă de cei din spate.
17. Ne întoarcem în centru. Maestru de ceremonii CP
18. Începe propaganda xenofobă, legionară şi antisemită: poezii cu politicieni morţi sub plăci de ciment (Daniel Culcer) şi "jidani" şi greci omorâţi de români "adevăraţi" (Mihai Eminescu).
19. CP îşi termină numărul.
20. GS spune "Să nu credeţi că sonda la Pungeşti înseamnă jocuri deja făcute. Numai faza de explorare a gazelor de şist înseamnă 1-3 ani". "Ne pregătim să facem un partid politic." "Căutăm voluntari." "Urmează alegeri."
Concluzii:
1. CP, ZD, AI şi GS au scandat folosind aceeaşi portavoce. Colaborarea este evidentă.
2. Deşi era oaspete la GS acasă-VS, CP (IS) a pregătit diversiunea de la sensul giratoriu de la Penny (blocarea intersecţiei) şi a permis galeriei de la FC Vaslui să înconjoare pe cei 2 jandarmi şi să încerce să-i linşeze (probleme mai vechi între galerie şi jandarmeria BC, a căror rezolvare nu-şi avea sensul la protestul antifracturare). A preluat ulterior desfăşurarea protestului până s-a săturat să-şi facă campanie electorală.
3.  GS a permis şi a colaborat cu CP în chestiunea diversiunii de la giratoriu, arătând că are un caracter slab, dominat de forţa lui CP.
4. Cu o seară înainte, GS îmi spune legat de CP şi proteste „astazi le-am vorbit la oameni si a venit si m-a luat de mana, l-am lasat de dragul lor dar maine schimb placa”.
5. Discursul antisemit, legionar şi xenofob nu-şi avea locul la protest.
6. Continuă să tacă cei ameninţaţi şi jigniţi de CP şi ZD. DE CE?
7. Am renunţat la a mai face contestaţie împotriva rezoluţiei procurorului militar de NUP faţă de jandarmii care au umilit români la Pungeşti pe 07.12.2013.
8. CP imită pervers strategia lui Erwin Albu, acumulând notorietate şi vizibilitate în vederea participării la alegerile organizate de clasa politică mafiotă şi nu de către o clasă politică reformată.
9. GS mimează independenţa faţă de CP nepublicând fotografii şi filmări în care apar împreună.
10. Ocuparea străzii nu mai este justificată deoarece iniţial a fost implementată pentru a contracara ocuparea mijloacelor de informare în masă de către discursul pro-fracturist.
11. Nu mă voi mai implica în protestele antifracturiste, anticianuriste şi antiguvernamentale deoarece am fost ameninţat de CP şi ZD, eu neavând vreun sprijin.



12 comentarii:

  1. CP si ZD s-au specializat pe amenintari si declaratii bombastice, ei au o misiune de indeplinit la Pungesti, aceea de a tine Rezistenta paralizata. Pana acum le-a reusit. Din pacate nu pot fi combatuti atata timp cat au sprijin la Pungesti. Este necesar in primul rand ca satenii sa se dumireasca cine sunt acesti golani si sa ii goneasca in suturi. Puterea acestor intrusi vine din slabiciunile satenilor, care au ajuns sa se urasca si sa se manance intre ei, instigati de cele doua haimanale. Pana cand satenii nu isi fac curat in ograda proprie, acolo oamenii isteti si de buna credinta vor fi calcati in picioare de trupele isterizate ale consatenilor care cred orbeste ce le dicteaza CP si ZD. Putregaiul este mult mai adanc decat se vede in aparenta, iar problemele de fond pleaca din sat. Mircia Vlasa nu a fost teleportat acolo, el este rezultatul alegerilor din Pungesti, deci acolo se duce batalia cea mai crancena, intre sateni.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Aveţi o perspectivă optimistă... Eu cred că cei 2 au văzut că PER Iaşi nu le serveşte intereselor personale şi au decis să paraziteze protestele antifracturiste şi anticianuriste, eliminând elementele pe care le-au văzut drept slabe sau marginale. După întrevederea cu Constantin Pâslaru de la Iaşi, Mihai Răzvan Ungureanu a refuzat să aprobe alianţa Forţa Civică-PER deoarece în calitate de director la Serviciul de Informaţii Externe a aflat care sunt apele în politică...

    RăspundețiȘtergere
  3. lucrator MAI09 aprilie, 2014

    Dl Sava, chiar credeti ca puteti sa-l blocati pe Paslaru? Nu aveti nici un sprijin de la nimeni. Ati actionat impotriva lui duminica la Vaslui cand a incercat sa ocupe strada cu grupul de suporteri dar nu veti putea sa-l urmariti peste tot unde "protesteaza". Nu vreti sa stiti cum ne simtim cand strigati Jandarmeria apara hotia...

    RăspundețiȘtergere
  4. @lucrator MAI: Nu vreţi să ştiţi cum arată un copil otrăvit de apa contaminată de la fracturare hidraulică! Cât despre Constantin Pâslaru, nu mai am nimic de spus. Să fie scos din proteste de către sponsorii lui...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am o perspectiva optimista, dimpotriva. Daca manevrele lui CP ar fi dictate de interese personale, ar fi mai bine, dar ma tem ca sunt dictate de interese mai mari. El este sponsorizat (sau santajat, asta nu putem sti) sa stea acolo si sa se asigure ca Rezistenta nu va pune vreodata probleme serioase pentru Chevron. Uitati-va ce se intampla acum, la circul pe cat de ridicol pe atat de trist pe care il organizeaza la Pungesti, folosind niste oameni disperati pe post de figuranti. Nu a fost la fel de la inceput, dar la un moment dat s-a produs o schimbare. Comparati eficienta cu care tabara a intarziat intrarea Chevron timp de 1 luna si jumatate cu haosul care s-a instalat dupa aceea. Pe vremea cand oamenii erau uniti, era o energie si o forta acolo. Niste organizatori devotati ar fi facut minuni. Dar nu s-a mai ajuns la asta, fiindca Rezistenta a fost distrusa din interior, in chip invizibil pentru camerele de luat vederi. S-a umblat la lideri, asta e! Cineva a avut niste discutii cu altcineva, nu stim ce s-a discutat... poate s-au promis bani sau altele, poate a fost dezgropat un trecut putred, poate a fost santaj, cert e ca efectele se vad. Lucrarile avanseaza rapid, Rezistenta inghite tot mai multi bani, oamenii sunt tot mai dezbinati, totul este perfect pentru Chevron!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim: Dacă Constantin Pâslaru nu va escalada tensiunile, se va menţine status quo-ul până va fi confirmată prima otrăvire sau va fi confirmat primul deces de la apa contaminată de Chevron sub grijuliul ochi al jandarilor, sere(l)iştilor şi al poliţiştilor. Dacă ştiţi că şi-a falsificat actele de identitate, de ce nu-l... voi? Deşi el a clamat că a fost luat cu duba pe 7 decembrie, nicio fotogafie în acest sens... După ce a acţionat conform scenariului vostru, l-aţi băgat într-o maşină fără însemne şi l-aţi dus la sediul Poliţiei Municipiului Vaslui unde a stat de vorbă cu Tom Holst şi a ieşit la poză.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Rectific: A ieşit la poză pe 2 sau 3 decembrie. În rest, îmi menţin aserţiunile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dl. Paul, suntem in aceeasi barca, Ticu Paslaru nu e de-al nostru :)Nu stiu daca si-a falsificat actele, stiu doar ceea ce vad si ce aud, si nu e nimic de bine. E posibil ca zvonurile despre trecutul lui sa fie adevarate, dar noi nu stim. In schimb, ceea ce face el acum vorbeste de la sine si e normal sa ne punem intrebari. Cel mai grav fapt este acela ca, impreuna cu Zinica, intretine niste relatii explozive intre sateni, o dusmanie care inainte de 2 dec era de neinchipuit. Cui foloseste starea asta si ce consecinte poate avea? Raspunsul e limpede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lucraţi în sistem bielă-manivelă: voi continuaţi să apăraţi Chevron care a dobândit ilegal dreptul de folosinţă al terenului, intimidaţi localnicii şi activiştii independenţi, protestele naţionale de duminică şi diversiunile izolate care urmau să ducă la escaladarea tensiunilor, vizita lui Holst de marţi, protestele tot de marţi de la sondă cu Pâslaru, George Epurescu şi George Silvestrovici, aruncarea de ouă în autocarul presei, folosirea sătenilor pentru a crea o bază stabilă de operaţiuni pentru gaşca veselă. Relaţiile conflictuale dintre săteni nu văd să aibă relevanţă raportat la momentul 2 decembrie. Sătenii mi-au spus pe 2 martie că Pâslaru le spusese atunci să meargă acasă că nu se întâmplă nimic. Cineva sau un grup de săteni s-a opus, a rămas pe loc,transportul Chevron a venit, aţi venit şi voi, aţi dat dovadă de mare curaj lovind la adăpostul întunericului. Eu ştiu că miza fracturării s-a decis la nivel înalt, dar primul pungeştean otrăvit de Chevron va însemna ceva urât urât de tot. Nu veţi putea ascunde acest lucru, s-a aflat până şi masacrarea evreilor de către nazişti în lagărele de exterminare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ati inteles gresit. Nu lucrez la MAI si nu fac parte din sistem. Pe GS nu il vad vinovat. Deocamdata este singurul activist din Vaslui care a indraznit sa il contreze pe Paslaru. Si nu cred ca mimeaza, dar e o atitudine cu anumite riscuri. Toti cei care se opun lui CP au fost pusi la stalpul infamiei, fiindca omul e maestru in arta manipularii. La nevoie, stie sa fie agresiv. Asa se poarta cu satenii tari de cerbice, care au indraznit sa il infrunte. De aceea, toti cei care au iesit de sub autoritatea lui CP trebuie sprijiniti. Sunt putini si sunt oameni valorosi, ei reprezinta inima Rezistentei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Credeti ca ne bucura faptul ca ne priviti ca niste leprosi si ne jigniti permanent? Avem familii acasa de care ne este dor, vrem sa plecam de la Pungesti dar trebuie sa executam ordinele comandantilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu v-ar fi rusine...
      Strabunicii nostri au luptat ani grei pe front, unii nu s-au intors acasa. Au aparat tara de straini pentru ca noi sa avem acum o viata linistita.
      Dar nu avem, pentru ca voi acum aparati strainii.
      Puteti trai si din altceva, nu numai "facandu-va meseria" cea josnica.

      Ștergere