sâmbătă, 11 februarie 2017

”Nici noi nu mai știm câți suntem.”

Art. 31 din Legea 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată, cu modificările și completările ulterioare
(1) Salariații organelor de informații și ai celor cu atribuții în domeniul securității naționale nu pot face parte din partide sau alte organizații cu caracter politic ori secret și nu pot fi folosiți în scopuri politice.
Iunie 2008- municipiul Iași este zguduit puternic de cel mai mare scandal de spionaj din istoria sa: Bețivul de la Cotroceni este informat de șeful serviciului secret al Poliției Iași Cătălin Blănaru că a fost monitorizat de către afaceristul Dănuț Prisecariu, pe-atunci patronul TeleM Iași. Consecințele? Cu ajutorul SRI Iași, în ianuarie 2009, Dănuț Prisecariu înscenează un accident lui Blănaru: niște colegi de-ai lui Blănaru îl invită la un șpriț la Clubul Bursei, îl îmbată bine, îl trimit acasă cu propria mașină, aproape de cartierul Tudor Vladimirescu o mașină a TeleM Iași provoacă un accident, filmare, polițiștii rutieri, toate ingredientele pentru o operațiune de compromitere. Patronul TeleM Iași acceptă infiltrarea postului de televiziune cu ofițeri de informații sub acoperire, atât ai SRI Iași cât și ai SIPI Iași care strâng informații despre angajați, invitați și contracte de publicitate. Unul dintre acești infiltrați și-a încercat în ultimii ani șansele în politică: Uniunea Populară Creștin-Socială, Partidul Alternativa Civilă, Partidul Alianța Noastră România. În același timp, a întreprins investigații ”jurnalistice” sub acoperirea Ziarului FAPTA și a Centrului de Consiliere si Dezvoltare Regională Iași.
Acum TeleM Iași este controlat de Aurel Dobașu care a scris în mod repetat despre consultanța oferită de fostul șef al SRI Iași Tiberiu Simion atât lui Iulian Dascălu, cât și lui Marius Bodea. Gurile rele spun că această consultanță a presupus spălare de bani prin offshore-uri și mită pentru demnitari, la pachet cu implementarea unei rețele paralele a SRI Iași: acoperiți, rezerviști și ciripitori.
Din fericire, scandalul de mai sus nu are legătură cu aripa Soroș din SRI, din păcate, rețeaua paralelă a SRI Iași de sub oblăduirea lui Tiberiu Simion a transmis informații unor servicii secrete străine din Est.

Din 1990 încoace structurile de informații din Iași urmează dictonul: ”Banul să iasă, că de restul se ocupă bobocii cu Academia”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu