duminică, 19 martie 2017

Părinți, dormiți liniștiți, copiii voștri joacă Balena Albastră!

Este ceva ciudat cu Balena asta Albastră: se propagă precum Ciuma Bubonică și vine pe un teren pregătit dinainte: desensibilizarea populației civile ca urmare a expunerii îndelungate la imagini violente, creează panică în rândul populației și paralizează instituțiile.

În regiunea Moldovei românești au mai fost cazuri de sinucideri la sfârșitul anilor 1990-începutul anilor 2000 puse pe seama cultelor satanice care au căutat prozeliți prin intermediul precursorilor actualelor rețele de socializare: mIRC și hi5.


Isteria în masă este ceva la ordinea zilei în partea aceasta de Moldovă: busculada de la Piatra Neamț cu Carla's Dreams, busculada de la Iulius Mall de la Iași cu flashmobul organizat de vloggerul basarabean Ilie, ambulanța neagră care ar răpi copii pentru organe.
Părinții copiilor care joacă Balena Albastră deja au fost condiționați psihotronic față de violență: masacrele filmate din Siria, crimele unor adolescenți din Rusia, filmate și postate pe net, tinerii români care au chinuit un câine de la o stână.

O elevă din Pașcani s-a fotografiat joia aceasta în fața unui tren cu hashtagul f57, hashtag specific jocului Balena Albastră.

Caracterul ludic și senzațional al provocării riscă să atragă în capcana morții un număr uriaș de copii și adolescenți. Oferă o evadare iluzorie acelor slabi de îngeri care experimentează o stare de înstrăinare socială.

Promovarea unui mesaj suicidar la nivelul copiilor din România prin relee de comunicare online constituite oare o amenințare gravă la adresa securității naționale? Întreb și eu așa, oricum știu că sunt prost și nu înțeleg mare lucru.

Actualizare 1
În Postul Paștelui, când ne amintim de sacrificiul lui Iisus pentru umanitate, pentru mântuire
Balena Albastră din Est, Pokemon Go din Vest
La nivelul instituțiilor cu atribuții în apărare, securitate națională și ordine publică, s-a luat decizia ca Poliția, nu SRI, să comunice cu publicul. Ambele instituții au o imagine mizerabilă în rândul populației. Bănuiesc un deficit de informații și expertiză la SRI pe problema Balenei.
La nivelul simbolisticii, copiii care duc jocul până la capăt devin antieroi.
Psihoza satanistă datează de pe vremea lui Ceaușescu, anii 1980.
Ciuma bubonică a avut ca punct de origine, ca și Balena Albastră, Asia Centrală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu