joi, 20 aprilie 2017

Cetățean de mâna a doua în propria țară

1. Spațiul public este doar al lor. Curat constituțional, curat democratic

-septembrie 2015, organizatorii performance-ului dedicat lui Benjamin Fondane (Fundoianu) desfășurat la depoul regiei ieșene de transport mi-au refuzat accesul, spunându-mi că nu mai sunt locuri
-martie 2014, organizatorii români (Biblioteca Județeană ”Gheorghe Asachi” Iași) ai unui seminar la Iași de îndoctrinare a tinerilor (studenți la Cuza) desfășurat de Joe Trimble de la ambasada SUA în România pentru pregătirea unui Romaidan după model ucrainean mi-au refuzat accesul afirmând că este un eveniment cu circuit închis, pe bază de invitație, ulterior au spus că evenimentul era deschis oricui, ghinion...
-anarhiștii (neomarxiști?, globaliști?, progresiști?) de la Asociația Mai Bine și Grupul Iașul Iubește Teii au blocat străzile la protestele din toamna lui 2013, amenzi plătite cu banii jos, fără circ, demersurile pseudo-juridice legate de tăierea ilegală a teilor au fost înăbușite din fașă
-octombrie 2016, actori timișoreni de la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași au practicat în Piața Unirii din Iași o falsă rezistență de factură culturală față de aparatul de represiune al Statului Mafiot Securist, copiii prezenți au fost expuși unui limbaj obscen și violenței psihice
-Primăria Iași, arhicunoscutul Florin Bădiță de la ”Corupția Ucide” (martor al veridicității sloganului este ofițerul SRI Sorin Crivăț) prezintă un performance pe linia rezistenței prin cultură: își dă cu o carte în cap, își bagă capul într-un recipient umplut cu apă. Aceasta e Noua Cultură Românească: poneiul cu zvastica și Bădiță dându-și cu cartea în cap atunci când la metroul bucureștean nu se anunță vreun eveniment special cu tineri veniți din toate colțurile lumii.
-la o dezbatere organizată de redactorul-șef al Daciei Literare, se afirmă că Iașul nu a avut șanse pentru titlul de oraș european al culturii deoarece a mizat pe istorie, sunt luat în derâdere de personalitățile prezente întrucât am subliniat că la Iași nu există patriotism local, ci doar interese de grup meschine.

2. Tinerii frumoși și liberi fac parte din rețele paralele ale serviciilor secrete. Somn ușor, #Patriaapriori! 

-se aruncă pe piață o temă controversată, care manipulează emotivitatea vulgului, apar taberele pro și contra
-se evidențiază niște tineri pregătiți în gherilă urbană
-activiștii din societatea civilă intră în campanie electorală, acced în Parlament, în consilii locale, în consilii județene
-se organizează proteste spontane bine regizate, organizatorii rămân în umbră, în funcție de voința Securității și a Partidului se dau sau nu se dau amenzi
-de ce participanții la protestele din toamna lui 2013 de la Iași au simțit o chemare subită să facă scandal la secțiile de vot din diaspora europeană la prezidențialele din toamna lui 2014, cine le-a plătit cheltuielile de transport, cazare, logistica?
-cine furnizează informații de culise cetățenilor îngrijorați alde Nicușor Dan despre matrapalzâcurile din administrație? 

3. Reforma Hellvig a Serviciului Român de Informații. A câta?

La cel mai recent bilanț al SRI, permanent fastuos (”Noi muncim, nu gândim”), directorul Hellvig afirmă că Serviciul va fi mai aproape de cetățean și că își va regăsi calea.
SRI a avut în lucru mandate de interceptare pentru a afla informații de șantaj cu privire la cei care apar în spațiul public: politicieni, afaceriști, jurnaliști, diplomați etc. Asta da apropiere de cetățean... Ochiul și Timpanul nu are timp de concedii în Seychelles, Antilele Olandeze, Monaco, Cannes. Cooperativa de turnători lucrează în flux neîntrerupt. Într-o strategie de apărare a țării din anii regimului Băsescu, specialiștii SRI au scris negru pe alb că lipsa de solidaritate civică reprezintă amenințare (vulnerabilitate) la adresa securității naționale. Cum ar veni, cam tot ai lor sunt prezenți la proteste, românii au mirosit implicare securistă și s-au dat deoparte.

Cătălin Tache în Național spune de curierii SIE, de trupele de comando ale SIE, de controlul Mossad asupra SIE și de politicienii acoperiți controlați de SIE. Nicio reacție! Nimeni nu este indignat! Comisia SIE din Parlament râde complice! Dragnea nu cere comisie parlamentară de anchetă! 

Nu înțeleg de ce se permite în spațiul public (sic!) propagarea unui discurs militarist de genul: ”Vreți, nu vreți, noi refacem România Mare” cu țintă la alterarea relațiilor de bună vecinătate cu Serbia, Moldova, Ucraina, Bulgaria.

Spui naționalism, deja intri pe terenul agitatorilor aflați în siajul serviciilor secrete, spui protejarea mediului, același lucru (Salvați Roșia Montană cu emblemă împrumutată de la steagul Ungariei, cu agitatori vorbitori de maghiară, cu fonduri externe de la Open Society a ”dezinteresatului” George Soros, Mind Bomb, Perjovschi- artistul poporului). După gândirea de tip Imre Asztalos a lui Marian Munteanu, există ”societate civilă patriotică” care rezonează cu ortodoxismul putinist, ceilalți sunt ”vânduți Occidentului”.

După atâția ani de tranziție la statul de drept (Iliescu, Năstase, Băsescu, Coldea, Vântu, Udrea, Dragnea, Grindeanu etc.), țara mea a ajuns o monstruozitate: românii muncesc pentru străini, pământul este al străinilor, străinii fac ce vor cu glia noastră strămoșească, resursele sunt vândute la străini, străinii iau decizii pentru România fără să ne întrebe și pe noi.

Noroc de idioții utili fără simțire românească: cu ei poți pulveriza o țară. ”Fiți eroi în turul 2”, ”Strada e a noastră”, ”Ne luăm țara înapoi”.

Nu vă mai înveliți cu steagul României, vă rog să aveți decența să vă ascundeți goliciunea morală în alte moduri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu