miercuri, 31 octombrie 2018

Nu vom ști vreodată ce s-a întâmplat la #Colectiv.

S-au înmulțit vocile publice care afirmă că la #Colectiv a fost atentat terorist, cu agenți de igniție de care nu s-a știut, plasați cu premeditare.
Aflăm că avocatul chiar al unor inculpați, fie ei patronii, sau pompierii, a susținut această ipoteză.
Unul din dosarele din instanță a fost reluat de la început deoarece judecătorul cauzei s-ar fi pensionat. Aspect pe care multă lume îl asociază cu dorința de a mușamaliza treaba pentru a surveni prescripția răspunderii penale. 
S-ar fi extins cercetările și asupra modului de intervenție al autorităților pentru salvarea și recuperarea posttraumatică a victimelor. Victime internate în spitale românești cu infecții nosocomiale mortale (intraspitalicești) despre care s-a știut. Dacă această acțiune a Departamentului de Situații de Urgență coordonat de Raed Arafat nu este crimă cu premeditate, atunci ce este?
Primii susținători ai teoriei atentatului terorist de la #Colectiv au fost frații Roncea și Cristian Tudor Popescu. Recent, s-au alăturat și cei de la Cotidianul și de la Lumea Justiției.
Chiar atunci când a fost lansată această ipoteză, am cerut public ca ancheta în dosarul #Colectiv să fie preluată de la Parchetul General de către SRI, care are atribuții de cercetare penală în cazuri de terorism. A fost preferată tăcerea.
SRI dispune, în toată țara, de o rețea extrem de răspândită de informatori și lucrători, apreciez eu ca fiind mult mult mai extinsă decât pe vremea Securității ceaușiste. De ce SRI care știe tot ce mișcă-n țara aceasta tace mâlc?
De ce vocile publice care susțin teoria atentatului terorist de la #Colectiv nu au cerut, alături de mine, implicarea SRI în aflarea adevărului?
Răspunsul este unul simplu, pe care nu-l acceptă nimeni.
SRI știa, știe și va ști de patronii care deschid cluburi nesigure. Chiar SRI a oferit protecție informativă patronilor străini (Gideon Zelivansky et co.) ai platformei Pionerul unde se afla clubul #Colectiv.
SRI știa, știe și va ști de cluburile unde se vând droguri tinerilor (cazul recent de la Iași cu DIICOT și tinerii de la Liceul de Informatică care vindeau droguri prin cluburile ieșene).
SRI știa, știe și va ști de cluburile unde tinerii sunt racolați în scopuri infracționale.
SRI știa, știe și va ști de pompierii care strâng donații de la patronuri de cluburi pentru fundații ale mahărilor din Ministerul de Interne.
Să pui SRI să cerceteze adevărul de la #Colectiv este ca și cum pui pe cel care trebuia să prevină tragedia, alături de celelalte instituții, să-și verifice lipsa de competență în prevenirea incidentelor care aduc atingere siguranței naționale.
SRI nu există ca să ne apere, ci ca să acopere marile scandaluri.
A pune SRI să deslușească ce s-a întâmplat la #Colectiv înseamnă să descoperim adevăruri extrem de tulburătoare pe care nu vrem să le aflăm public, dar de care am auzit șoptindu-se pe la colțuri.
Corupția Ucide este un avertisment nu doar pentru prezent, ci și pentru viitor.
Vor mai muri români pentru că apărătorii patriei înțeleg să tacă și să nu facă. Din tragedia #Colectiv au bubuit dosarele Hexi Pharma și Black Cube.
Dacă la spitalul SRI se foloseau pe post de dezinfectanți soluții improprii și SRI și-a expus angajații și ai altor instituții militare unor circumstanțe mortale, de ce ar proteja întreaga populație?
Nicio declarație a unor oficiali sau ofițeri de rang înalt din SRI nu va lămuri populația că SRI este pentru oameni, și nu pentru potentații zilei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu