sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Amnistie pentru ofițerii SRI care au lucrat pe protocoale


Susțin amnistierea ofițerilor SRI, anchetați de procuratura militară sau aflați în stare de judecată la instanțele militare, pentru implicarea în aplicarea protocolului din 2009 dintre Kovesi și Maior.

1. În sistemul militar, răspunderea pentru ordine ilegale este de sus în jos. Maior și eșalonul superior din SRI nu au suferit nicio consecință a aplicării protocolului. Așadar, lipsa răspunderii juridice pentru superiori atrage nevinovăția cadrelor subordonate: nu au avut intenția manifestă de a afecta drepturile constituționale ale penalilor.

2. Cadrele SRI care au lucrat pe protocolul invocat mai sus și care nu au săvârșit alte abateri legate de serviciu trebuie amnistiate deoarece legea specială, legea SRI, este superioară legii generale, statutul magistratului.

3. A concedia cadrele din SRI care au lucrat pe protocoale echivalează cu paralizarea principalului serviciu de informații interne. Cadrele SRI au fost formate în timp și ar dura prea mult timp pentru a-i înlocui cu cadre tinere formate în sistemul SRI, respectiv ANIMV.

4. A înlocui cadrele SRI cu cadre rezerviste din SRI, care nu au avut de-a face cu protocoalele, sau cu cadre din Interne, Armată sau SIE echivalează cu o lovitură de stat militară, nejustificată în vreun fel.

5. Ofițerii SRI trebuie să scape de răspundere penală, dar și civilă.

6. Partidele de opoziție de acum trebuie să adopte această amnistie în legislatura 2020-2024.

7. Ofițerii SRI cu protocoalele, probabil, au avut și alte atribuții, pe care le-au exercitat conform prevederilor legale.

Comentarii:
-implicarea procurorilor în chestiunea protocoalelor nu face obiectul acestei solicitări de amnistiere a cadrelor din SRI
-refuzul partidelor politice aliniate Occidentului de a da curs acestei solicitări echivalează cu complicitate în distrugerea SRI
-trebuie demarate dezbateri naționale în legislatura 2020-2024 despre ceea ce dorește România ca SRI să facă
-rezerviștii SRI și ai DSS epurați de Maior trebuie să-și vadă de pensii
-scandalul SRI-protocoale afectează procesul de selecție a ofițerilor SRI și loialitatea lor, deci cineva trebuie să pună punct acestui fenomen
-sprijinul dezinteresat pentru SRI nu poate veni din interiorul SRI sau din exteriorul țării, ci din partea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu