marți, 15 ianuarie 2019

Judecătorul militar Constantin Udrea de la Curtea Militară de Apel va fi asasinat mâine.

Am o reprezentare asupra colonelului Constantin Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel București din 2 perspective: de justițiabil la Curtea Militară de Apel București la completurile domnului judecător și de telespectator al emisiunii de la TVR 1, Interes General, unde col. Udrea a înfierat protocoalele SRI și acțiunile SRI din ultimii ani.

În calitate de justițiabil la Curtea Militară de Apel București, am făcut un scandal monstru, care a ajuns și pe masa Procurorului General, prin care am cerut desecretizarea documentelor clasificate care atestă, fără echivoc, activitatea ofițerilor SRI și a jandarmilor sub acoperire în rândul protestatarilor de la Pungești-Vaslui, 7 decembrie 2013, cu rol de agitatori, provocatori, instigatori, infractori.

Dosarul penal Pungești a făcut o navetă impresionantă (10 volume strânse, în final):

1. clasare la Parchetul Militar Iași+redeschiderea urmărire penală decisă de Parchetul Curții Militare de Apel
2. a doua clasare la Parchetul Militar Iași+confirmare clasare la Parchetul Curții Militare de Apel București
3. mușamalizare la Tribunalul Militar Iași în camera preliminară+contestație în anulare la Iași-urmate de victorii la Curtea Militară de Apel-+apel+revizuire (înfrângere SRI)
4. a doua mușamalizare la Tribunalul Militar Iași în camera preliminară (începutul înfrângerilor personale)
5. transformarea unei plângeri de cameră preliminară în contestație în anulare la Curtea Militară de Apel
6. admitere contestație în anulare la Tribunalul Militar București (victorie dublă ”otrăvită”)
7. pierdut apel formulat de SRI la Curtea Militară de Apel București
8. pierdut revizuire formulată de SRI la Curtea Militară de Apel București
9. intermediar, înfrângere pe contestație durată proces.

Dosarul Pungești a trecut de 3 (trei) ori în procedura de cameră preliminară, iar la fazele de atac, scorul este egal: 1 contestație în anulare+1 apel+1 revizuire câștigate, iar următoarele 3 simetrice pierdute. Documentele clasificate, Secret de Stat, au fost văzute doar de procurorii și judecătorii militari, unii dintre ei șefii Structurilor de Securitate de pe la instanțe și parchete militare, semnatarii unor fițuici SRI.

În cadrul procesului Pungești, am nimerit de 3(trei) ori la completurile de 2 în care era și dl. col. Udrea, care a găsit de cuviință că este în măsură să exercite, în căile de atac consecutive, controlul asupra propriei decizii favorabile mie date de dânsul în primul apel.

Mi-au fost băgate în proces 3 personaje dubioase: 1. procuror de ședință, colonel (acum rez.) Dorina Danielescu, fost procuror-șef la DIICOT Prahova, fostă președinte la ANRP și martor protejat+colaborator SRI, în dosarul Bica 1, activată de Ministrul Apărării Dobrițoiu drept magistrat militar, 2. avocatul de retrocedări (legătura cu ANRP și cu SRI/SIE) Alexandru Roșu de la Baroul București, din oficiu, necerut de mine, refuzat de mine în scris, menținut de col. Udrea, 3. avocatul de imobiliare și proprietăți, omul serviciilor, Ilie Popescu de la Baroul București.

Revenind la col. Udrea și la titlul postării.
1. Col. Udrea a declarat că protocoalele SRI din 2009 sunt ilegale (declarație la TVR 1, Interes General)
2. Col. Udrea a dat hotărâre penală recent la Curtea Militară de Apel București prin care a achitat un jandarm interceptat de către SRI în baza protocoalelelor ilegale, zice el.

Rezumând, în calitate de judecător militar, s-a antepronunțat la televiziune cu privire la legalitatea protocoalelor SRI din 2009, și și-a arogat competențe de contencios administrativ și de control constituțional, neprevăzute de lege, la care nu avea dreptul, având, în schimb, tot interesul.

Continuând firul evenimentelor:
1. Când a explodat scandalul protocoalelor, fostul procuror-șef al DNA, Daniel Morar, acum judecător la Curtea Constituțională, a declarat Sorinei Matei, ”După semnare, le-am confirmat procurorilor şefi de secţii că a fost încheiat un protocol între cele două instituţii, dar pe care îl vom ignora şi, prin urmare, nu vom comunica modul în care vor fi valorificate informaţiile primite de la SRI”.
2. D-lui col. Udrea i s-a promis funcția de secretar de stat la Justiție drept recompensă că participă la atacul de proporții împotriva SRI. Procurorul Danielescu a trecut în rezervă cu 300 de milioane pensie lunară, procurorul Nelu Ciobanu este șef la Institutul Magistraturii și nevastă-sa e șefă la Cetățenie, luând împreună vreo 500 de milioane lunar.

Mâine, Curtea Constituțională va da verdictul cu privire la protocoale. În mod normal, judecătorul constituțional Daniel Morar ar trebui să se abțină, pentru că s-a antepronunțat pe fondul cauzei.

La casele de pariuri se spune așa: Curtea Constituțională NU va da mâine (sau la ultimul termen) verdict clar de neconstituționalitate privind protocoalele (”nu au încălcat grav Constituția”...), ori le va declara constituționale (sesizare nefondată) sau va spune că nu este competentă a se pronunța (sesizare inadmisibilă). Vorba partenerilor strategici: ”Too big to fail”.

Dacă SRI nu va fi pocnit zdravăn de Curtea Constituțională, col. Udrea va fi dat o hotărâre ilegală. Odată ce Curtea Constituțională va spune că protocoalele SRI din 2009 sunt neconstituționale, se pot revizui toate procesele unde au fost administrate probe sub imperiul protocoalelor.

Odată ce Curtea Constituțională nu va confirma perspectiva jud. Udrea (protocoale ilegale), acesta va fi mătrășit de sistem, dat afară din magistratură, băgat la pușcărie. Adică, judecătorul militar Constantin Udrea de la Curtea Militară de Apel va fi asasinat mâine, din punct de vedere profesional și mediatic.

Col. Udrea este magistratul care a achitat definitiv pârliții de soldați din megadosarul armelor furate de clanul Preda la Ciorogârla, dosar aflat sub atenția Informațiilor Armatei și a SRI.

Mie, personal, col. Udrea îmi lăsase impresia de om onest și isteț, dar odată ce a avut sub nas dosare cu șeful SRI, Coldea, șeful Juridicului SRI, Dumbravă, șeful Informațiilor Militare, Hăpău, șeful Jandarmeriei, Olaru, șeful BSIJ, Balint, era de așteptat ca seminariile de pregătire profesională cu experții NATO să-și arate roadele.

Slabe șanse să pice ca muștele în lapte Maior și Kovesi, semnatarii protocoalelor, la pachet.

Sursa foto: gazetadecluj.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu