marți, 12 martie 2019

Războiul pentru mințile tinerilor ieșeni

Războiul pentru mințile tinerilor ieșeni
-cum a intrat lobby-ul homosexualității în liceele ieșene-

Al doilea scandal pornit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași în legătură cu un cadru didactic. De data aceasta, a fost adus la ghilotină profesorul de istorie Sorin Sîtea, diriginte la o clasă de a XII-a, soț și tată. 

Acuzațiile vizează: o notare severă în privința evaluărilor scrise, obligarea elevilor la a aborda evenimentele istorice dintr-o perspectivă critică și analitică, stil de predare opus simplei memorări a unor lecții scrise la tablă sau copiate din manual, și organizarea de evenimente cu o încărcătură culturală, religioasă și istorică.

O căutare specializată pe Google ne indică profilul public al personalității profesorului de istorie Sorin Sîtea:
1. subiect al unui dosar colectiv de urmărire informativă la Securitatea Județului Iași înainte de 1989, instrumentat de către căpitanul de securitate Gavril Petru Florin, cu adeverință de poliție politică de la CNSAS. Acuzația a fost de ”atitudini ostile la adresa regimului comunist”, deci un nonconformist al vremurilor trecute. De reținut este faptul că Iașul este plin de cadre didactice din preuniversitar și din universitar care au fost fie urmărite de Securitate, ori au lucrat chiar la Securitate (sic!).
2. promotor de activități de profil ortodox, aflat în siajul MMB și al Doxologiei, unde a asigurat participarea unor elevi de la CNME
3. promotor de activități de profil cultural-istoric locale și naționale, unde a asigurat participarea unor elevi de la CNME
4. colaborator al Facultății de Istorie de la UAIC, unde ajung ca studenți o parte din foștii săi elevi
5. protagonist al unui incident în care a fost implicat împreună cu elevii săi: a oprit un spectacol la Teatrul Național Iași în 2012 deoarece erau reprezentări obscene, de reținut numele actorului Doru Aftanasiu, care l-a jignit în public
6. fost coleg de facultate cu Mihai Răzvan Ungureanu, fost lider al Uniunii Tineretului Comunist, iar după 1989, fost prim-ministru, fost ministru de Externe, fost șef al Spionajului Extern, colaborator al lui Bodo Hombach
7. promotor de activități cu comunitățile românești din Basarabia și Bucovina de Nord.

Ca și concluzie preliminară, Sorin Sîtea este profesor de istorie la un liceu de elită al Iașului, dedicat meseriei (cu o aplecare deosebită asupra personalității omului de stat Iuliu Maniu), cu vechime foarte mare în învățământ, soț și tată al unei fiice, căreia îi este diriginte (în această situație, legislația nu prevede, expres, incompatibilități), patriot, naționalist, unionist, ortodox practicant. Și-a creat o rețea de cunoștințe în rândul clerului ortodox din Iași și din România, în mediul academic, în comunitatea profesorilor de istorie din țară, în mediul unionist, în rândul absolvenților de la Eminescu. Expunerea la atâtea medii informative îl face, oarecum, susceptibil de a fi vector de informații și/sau recrutare pentru serviciile secrete românești, SIE și SRI, care au desfășurat, în ultima vreme, intense activități în mediul didactic-academic și în mediul studențesc.

În paralel cu ultimele evoluții din cariera lui Sorin Sîtea, tinerii ieșeni, liceeni și studenți deopotrivă, au devenit victimele acțiunilor de propagandă ale lobby-ului LGBTQIA+, fost LGBT, din jurul următoarelor grupuscule: MozaiQ România, RiseOUT Iași, Fundația Comunitară Iași, Asociația Civica și Asociația Mai Bine Iași, puternic stipendiate de ambasadele Suediei, Canadei și SUA. Căutați pe Google numele Alexandru Bodnar, Alexandrina Dinga și Vlad Viski și veți vedea că eu vorbesc în cunoștință de cauză.

În ultima vreme, propaganda homosexuală caută să intre cu forța în liceele ieșene, unde se află tineri confuzi, fără convingeri de viață clar conturate, cu o viață sexuală aflată la debut și cu unele neclarități privind identitatea sexuală, dispuși la nonconformism și negarea oricărei autorități. Asociațiile homosexuale promovează următoarele tipuri de activități pentru a atrage pe tinerii din Iași: activități sportive (competiții de fotbal), cluburi de ciclism, dezbateri și sesiuni de povești de viață (de genul ”Cum am devenit lesbi” sau ”Cum am devenit gay”). Multe activități beneficiază de participarea vădită fie a unor angajați din ambasade, sau de sprijinul lor logistic, mediatic și financiar. Până în momentul de față, cadrele didactice s-au opus fățiș acțiunilor de propagandă LGBT în licee, situație care se va schimba foarte foarte curând.

Iașul a fost toamna trecută scena unui cumplit război purtat pentru mințile tinerilor, campania pentru referendumul pentru familie devenind un teatru de război de propagandă în toată regula. Falangă a factorului extern, USR Iași a dus o campanie violentă împotriva tradiționaliștilor creștini. Este, poate, momentul să precizez că nu am afinități ideologice nici pentru tabăra tradiționaliștilor naționaliști creștini și nici pentru facțiunea progresist-europeană-homosexuală. Mă consider observator imparțial.

Revenind la numele actorului Doru Aftanasiu, angajat la Teatrul Național Iași și la Ateneul Tătărași. Acesta juca în piesa de teatru din 2012 la care a reacționat profesorul Sîtea, scoțându-și elevii din sală. Doru Aftanasiu și Codrin Dănilă (de la Teatrul FIX, trupa IDIOT) au jucat recent într-o piesă de la Ateneul din Tătărași, care promova homosexualitatea, piesa ”13”, unde am recunoscut, în rândul audienței, membri ai vechii mișcării anarhiste ieșene CAMAS, membri ai noii mișcări anarhiste ieșene din jurul Asociațiilor Mai Bine și Civica, plus Fundația Comunitară Iași, cadre universitare, oameni de afaceri, personal diplomatic străin și alte tipuri de lucrători interesați. Codrin Dănilă a intrat recent în USR Iași, la îndemnul Gabrielei David, unul din managerii Ateneului Tătărași, și la îndemnul lui Doru Aftanasiu, susținător al USR Iași. Codrin Dănilă face parte din trupa IDIOT, găzduită de teatrul FIX, local întemeiat de către CAMAS Iași.

Cel mai probabil, profesorul de istorie Sorin Sîtea a devenit ținta atacurilor lobby-ului LGBT, fiind ”high-value target”, deja expus mediatic cu activitățile sale unioniste, religioase și istorice. Odată distrusă complet credibilitatea profesorului de istorie Sîtea, tinerii ieșeni vor cunoaște în școlile lor pe promotorii homosexualității, care induc în minți confuze un spirit de ”rezistență prin cultură”, concept de sorginte neomarxistă, ai căror sponsori se află nu numai în țările nordice ale Europei, dar și în SUA și Canada.

Degeaba vă veți întreba de ce prietenii profesorului Sîtea nu i-au sărit în ajutor pentru a-l salva de ghilotina oprobiului public. În primul rând, vă rog să rețineți că strategia națională de securitate a României cuprinde conceptul de coeziune civic-socială, implementat în zilele noastre de către lobby-ul LGBT cu sprijin din exterior. Deci, nu vă mai uitați cu speranță la SRI Iași, pentru că, deși nu arborează steagul UE, SRI Iași nu va muta vreodată decisiv împotriva unor vectori externi care caută să câștige influență în rândul tinerilor ieșeni. În al doilea rând, tinerii ieșeni, liceeni și studenți, cărora li s-a inoculat virusul latent al ”cetățeniei active a UE”, vor fi, inevitabil, atrași de promisiunile de emancipare spirituală și sexuală promovate de către agenții LGBT.

Sunt curios dacă, în 1989, când studentul Sorin Sîtea asculta Radio Europa Liberă, care critica sistemul comunist, student care urma să fie urmărit de Securitate pentru acest gest, se gândea că va deveni victimă a factorilor externi care urmau să poarte un război pentru a câștiga mințile viitorilor săi elevi.

În încheiere, tinerii de la CNME și părinții lor au fost stârniți de către un coleg de-al profesorului Sîtea, coleg care trebuie să asigure intrarea agenților LGBT într-un liceu de elită al Iașului. Tinerii și părinții lor nu ar fi cerut ghilotinarea publică a profesorului dacă nu li s-ar fi promis sprijin mediatic și instituțional. Faptul că adevărații opozanți ai profesorului Sîtea își ascund identitatea ne duce cu gândul la o acțiune de compromitere desfășurată de entități care acționează, de obicei, în umbră și în clandestinitate.

Între timp, asasinarea tânărului licean ieșean Sabin-Paraschiv Șerban a rămas nepedepsită. Și uite așa scandalul se mută de la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu