luni, 2 septembrie 2019

Recomandări de toamnă

În multe domenii de activitate, asistăm la o acută criză de personal. Am ajuns să apelăm la prieteni, rude, cunoștințe și colegi pentru a ne recomanda un expert, un meseriaș sau un specialist, care face treabă bună pentru banii potriviți.

Dacă avem nevoie de un medic bun, un herstilist bun, de un instalator priceput, de un meditator privat competent pentru copilul nostru, de o firmă de construcții serioasă, de o firmă de montat mobilier serioasă, de multe ori, ajungem să cerem o recomandare cercului nostru relațional. Cei din cercul nostru relațional ne recomandă pe cineva de încredere la care au apelat și ei.

Mai există și un alt tip de recomandări. De exemplu, începând cu mijlocul toamnei, aproape de balurile bobocilor de la licee și facultăți, tineri teribiliști din Iași caută senzații extreme asezonate cu droguri de mare risc și alcool din belșug.

Aici vin eu cu 2 recomandări, oarecum atipice: recomand părinților (și bunicilor) de adolescenți și tineri din Iași să fie cu ochii în patru, iar domnilor de la DOS Iași și DIICOT Iași le recomand să lase deoparte, în al 13-lea ceas, bârfele și amantlâcurile cu tinerele secretare impresionabile, dar și frecatul ceștilor de cafea prin birouri și să se asigure că tânăra generație nu devine o generație de zombi.

Zecile de mii de tineri internați în centrele antidrog și de dezalcoolizare nu le vor plăti nici lor pensie și nici părinților lor care muncesc de le ies ochii.

Este dureros să vezi cum îți mor prietenii din cauza drogurilor și este dureros să vezi un tânăr drogat anonim cum face sevraj chiar în fața ta.

Mai recomand celor care mă cunosc bine să nu mi se mai plângă de problema drogurilor în rândul tinerilor din Iași și să adreseze direct autorităților. Nu am nici vocație de duhovnic spiritual și nici de lucrător acoperit al Poliției.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu