marți, 3 septembrie 2019

Până când va continua să fie umilită România de către America???

Aprilie 2011- Filaret Moțco, angajat român în cadrul reprezentanței ONU din Kabul, capitala Afganistanului, a fost decapitat de un grup de afgani înarmați cu topoare înfuriați de arderea Coranului în SUA de către un extremist de dreapta.

Mai 2016- În Provincia Kandahar, 2 consultanți militari români sunt omorâți de talibani în uniforme ale Afghan National Army în timpul unei activități de instruire cu recruții Afghan National Police.

Cei 2 români fuseseră trimiși de către Direcția Generală de Informații a Apărării, după o perioadă de pregătire foarte scurtă.



2 Septembrie 2019- Un grup numeros de afgani coordonați de către agitatori talibani dau năvală în Zona Verde din Kabul și incendiază o serie de mașini din parcarea complexului.
Zona Verde din Kabul este o zonă rezidențială fortificată și care găzduiește, în prezent, organizații internaționale, ambasade și firme private de securitate, printre care G4S și Hart.

3 Septembrie 2019- Înaltul Reprezentant al Administrației Trump pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, a anunțat la televiziunile care emit în Afganistan agrearea unui acord de pace între SUA și talibani, urmate de retragerea graduală a efectivelor US Army și a CIA din Afganistan.

3 Septembrie 2019- Un atac cu un camion-capcană, plin de explozibil, și cu insurgenți talibani asupra Zonei Verzi provoacă, printre altele, moartea unui mercenar român care lucra la o firmă de securitate privată din Kabul și rănirea unui angajat al ambasadei României.
În mod fals, ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, afirmă seara la Digi24 că românul mort făcea parte din personalul diplomatic și că va propune funeralii naționale pentru mercenarul român.

Concluzionând, prezența României în Afganistan nu a făcut parte vreodată a unui acord cu guvernul de la Kabul, fiind, mai degrabă, parte a forței de ocupație a NATO.

În ultima vreme, sub Administrația Trump, Statele Unite vor să cedeze Afganistanul forțelor talibane.

Comitetul Militar al NATO nu a fost consultat!!!

Deși erau indicii că era un risc de atac terorist asupra Zonei Verzi ca urmare a intrării anterioare în incintă a civililor afgani soldate cu incendierea mașinilor, angajaților români nu li s-a spus să intre în buncărul din ambasadă până la securizarea zonei și stabilizarea situației, și au fost expuși astfel riscului de a fi uciși, răpiți sau răniți.

Atât US Army, CIA, cât și reprezentanții guvernului afgan nu au făcut schimb de informații cu personalul diplomatic și militar român dislocat în Afganistan.

Climatul de securitate din Kabul s-a deteriorat puternic, talibanii, civilii și alte facțiuni islamiste anti-americane somând forțele NATO să se retragă urgent și complet.

Un reprezentant al statului român responsabil ar convoca atât la Ministerul Apărării, cât și la Ministerul de Externe pe atașatul militar al SUA în România pentru a oferi explicații și scuze pentru breșa de comunicare și lipsa de loialitate apărute în incidentul din Afganistan.

Până când va continua să fie umilită România de către America???
Imagini cu consecințele atacului-linc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu