miercuri, 4 septembrie 2019

Știrile false la putere

De la vest la est, din Washington până la Beijing și New Delhi, de la nord la sud, din Moscova până la Capetown, toate agențiile de știri naționale și internaționale care publică știri în limbile pe care le vorbesc eu fluent, nu spun că în atacul terorist de la Kabul ar fi murit un reprezentant al ambasadei României în Afganistan. Cu o singură excepție: presa românească de limbă română și limbă engleză.

Nu vi se pare o uriașă diferență între expresia ”reprezentant al misiunii diplomatice a României”(=angajat MAE) și ”membru al echipei de securitate al misiunii diplomatice a României(=angajat al unei firme private de securitate)?

Pe de altă parte, ce interes ar avea presa din țările NATO să ascundă moartea unui angajat MAE din Kabul?

Tot presa românească mincinoasă, fără excepție, refuză să discute anunțul recent al Înaltului Reprezentant al SUA privitor la acordul de pace cu talibanii, refuză să discute ce entități își desfășoară activitatea în Zona Verde din Kabul, refuză să discute gravele breșe de comunicare și de securitate care au dus la rănirea unui angajat al ambasadei României la Kabul, dotate cu un buncăr.

Singurul jurnalist român care a respectat deontologia specifică jurnaliștilor este Sebastian Zachmann de la Adevărul, care a detaliat aseară la Digi24 modul de asigurare a securității în Zona Verde prin firme de securitate, amintind de G4S și Hart. Înainte de a intra în direct, Zachmann a citit relatarea Washington Post despre atacul terorist de la Kabul și a fost capabil să fie corect în descrierea incidentului.

Foarte multe ambasade ale multor țări folosesc serviciile mercenarilor firmelor private de securitate.

Membrul român al echipei de securitate al ambasadei României la Kabul avea un contract de muncă nu cu Statul Român, ci cu contractorul de securitate diplomatică, care contractor avea relații comerciale directe sau indirecte cu MAE.

Câți români angajați la contractorii privați de securitate au murit în diferite misiuni? Sau și-au terminat cariera mutilați pe viață? Câți spioni ai SIE au fost prinși în Crimeea de ruși și torturați până nu le-a rămas un oscior întreg?
9am.ro ”facea parte din echipa de securitate a misiunii diplomatice”-linc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu