luni, 21 octombrie 2019

Reorganizarea Serviciului Român de Informații, o paranteză a trădării naționale


Nu aveam ce face în seara aceasta și răsfoiam printre alertele Google pe cuvinte-cheie, necitite, și dau de un material limbistic al lui Radu Tudor expus pe ȘtiriPeSurse.Ro, datat 13 octombrie a.c., ”Revoluție internă la SRI!” O mână spală pe alta și amândouă numără banii...

Nu doresc să răscolesc tot trecutul brav al SRI cuprinzând asasinarea în pușcărie a lui Sorin Crivăț, ofițerul de la Arad care vindea droguri tinerilor, ofițerul de la Timiș care a omorât un om al străzii, ofițerul de la Cluj care a murit într-un accident, filaje deconspirate, averile colosale ale putorilor pe nume Coldea, Istode și Simion, vânzătorii de secrete bahluieni, legitimații de serviciu pierdute pe la Neamț, prietenia dușmănoasă dintre rezerviștii DSS și cadriștii SRI, rebelii care au furat documente clasificate. Istoria îi va judeca sumar pe acești patrioți cu simbrie...

Dispar în ceață, se ”reorganizează” Direcțiile Județene, apar 11 Regionale ca la CFR. Va crește șpaga dată la centru pentru a ajunge șef de Regională.

Nu înțeleg de ce Radu Tudor a simțit nevoia să accentueze relația SRI cu KGB și cu DSS. Să nu uităm că Securitatea comunistă a avut legături excelente în Orientul Mijlociu, în America Latină și în Asia de Sud-Est, dar atunci Securitatea cuprindea ce este acum SRI, SIE, parte din Interne și elemente din Informațiile Armatei. Dacă nu mă înșel, Securitatea lui Ceaușescu era printre primele 10 servicii secrete din lume.

Hellvig, progresistul care își bea cafeaua cu doze reduse de cianură la SRI, dar care nu conduce, sub nicio formă, Serviciul, vrea să intre în istorie prin reforma Hellvig a SRI din anul de grație 2019, așa cum George Maior, clanța pensată de la Washington, a reformat SRI în 2006, dând afară ofițeri de informații comuniști, chiar și vinovați de poliție politică, permițându-le să cutreiere lumea largă cu servietele pline de informații.

Un ofițer de informații adevărat se formează în minim 6 ani. După cum au arătat ”bombele” de la Ploiești, ofițerii SRI sunt prieteni cu politicieni, sunt atenți la mișcările politice, sunt cu unii sau cu alții. Mai o sufragerie, mai un porc, mai un mustăcios.

Am auzit țipetele celor de la SIE cum că SRI s-a reorganizat ilegal, fără aprobarea CSAT. Rupe-v-ați beregatele unii altora!

Tot sistemul național de siguranță și ordine publică se ocupă de tot și de nimic. Se calcă unii pe alții pe bătături, își fură unii altora atribuții, bugete, oameni, vizibilitate. Crima organizată? Păi se ocupă de ea și SRI și DIICOT și Internele. S-au ocupat de s-au prăpădit de râs interlopii. Forțe antitero are și SRI, și Jandarmeria și Armata. În fine, toată lumea se face că lucrează.

Cât au lucrat toți patrioții ăștia cu simbrie, Iașul a ajuns să colcăie de interlopi și spioni. Companii chineze controlate de Armata Chineză colaborează cu conducerea județului, cu Maricel Popa și cu Victorel Lupu. Se vând droguri copiilor. Un pedofil olandez lovește departe de ochii și urechile autorităților, care, odată sesizate, nu fac nimic. Prostituție cu femei și copii, contrabandă cu țigări, toți știu, toți lucrează, dar nu se vede nimic: Iașul este, a devenit, nesigur. Ne-o spune un ofițer SRI, operativ (!), Gheorghe Șerban, care, odată omorât băiatul, s-a retras în bârlogul rezerviștilor de la Bârnova. Rușii desfășoară în zonă campanii de îndoctrinare, cu motocicliști, cu instructori de arte marțiale, cu politicieni români alde prezidențiabilul Cătălin Ivan și burtosul bărbos pe post de atașat cultural la Ambasada Rusiei, evident o scârbă SVR-istă.

Reorganizarea SRI după modelul CFR se face în afara cadrului constituțional: alooo, nu avem o lege a lucrătorului în Serviciile Naționale de Informații, nu avem o lege a informațiilor clasificate racordată la realitățile contemporane.

Avem o politică de personal de tot râsul (și plânsul). Cu tot cu ghiocei, ridichi și norișori cu ochi, sunt aduși în Serviciu de la strâns balega indivizi obedienți care habar n-au pe ce lume trăiesc. Avem relații inter-instituționale zero, atât între SRI și celelalte structuri, cât și cu procuratura. Informațiile de pe teren culese de ciripitori și de acoperiți devin informații de șantaj cu care ajungi șef sau care te trimit în Seychelles.

Serviciile similare din Franța și Germania au dreptul legal de a desfășura activități în mediul politic. La noi, SRI este forțat de lege să joace murdar, merg foarte bine și influențările și compromiterile. Agentul FBI, echivalentul SRI, are dreptul de a face urmărire penală.

SRI este ”controlat” de Parlament: când vine vreun șef, toți parlamentarii Puterii și ai Opoziției execută salutul regulamentar. În SUA, FBI este sub Departamentul de Justiție, ramură a executivului, în Germania, SRI lor este sub controlul Ministerului de Interne, în Franța, la fel.

Dacă tot urmează modelul CFR reforma Hellvig a SRI din 2019, aș avea o mică sugestie, ia nu mai stați voi printre linii că vine trenul cu viteză peste voi.

Auzi la ei, patrioți... Întârzieri de 30 de ani, dar ei sunt profesioniști, ce naiba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu